dawm84 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Masakra… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 I naszą miejscówkę diabli wzieli , człowiek się nie spodziewał że takie ryby pod nogami stały ! I troć ! Sumów nie widać na zdjęciach póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Na stronie PZW jest notka.Ryby generalnie są sprzątane w pewnej mierze przez miejscowych więc jutro pewnie niewiele będzie widać. Na razie wygląda to tak, jakby padało wszystko. Nie widziałem sumów, ale płocie, leszcze padały więc diabli wiedzą czy cokolwiek przetrwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Kolejne zatrucie, pewnie nie ostatnie Czytając to wszystko pojawia się wspólny mianownik, większość tych zatruć ma miejsce w weekendy.Wtedy kiedy inspektorzy z WOŚ sobie odpoczywają, a sprawcy o tym wiedzą. Ok inspektory mają takie prawo. Tylko skoro są od tej roboty to może powinni mieć jakieś dyżury?Telefon i się zjawiają etc? Nysa Kłodzka, Bystrzyca, Warta która następna?Brak jakiejkolwiek odpowiedzialności, kar , odszkodowań..... PZW ma wywalone na wszystko, ale czym oni mają się przejmować jak inspektory maja to w d..ie,to oni będą się ciągać po sądach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal 1980 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Prawda jest taka ze jeśli znajdą winnego i udowodnią to kara finansowa i tak będzie opłacalna do zapłacenia niż opłata za utylizację niebezpiecznych odpadów.A jeśli chodzi o Drużno ktoś słyszał o ukaraniu winnego,jaka to była suma,czy ustalono kto to był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 No to sezon mogę uznać za zakończony............. :wacko:Boli, tym bardziej ,że z rybą wcale nie jest fajnie na Warcie, boli, bo jak znam los,nikt beknie za to....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Masakra jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Zacząłem się poważnie zastanawiać czy opłacać składki w następnym roku. Wędkuje na Warcie kilkadziesiąt kilometrów wyżej (okręg koniński) i z roku na rok jest dużo gorzej, PZW nic nie robi tylko kasę ze składek biorą i się cieszą. Wody nie ma, ryb nie ma, kontroli też. Jeszcze zatrucia. I za co tu płacić? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretorian297 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Witam, niestety Życie w Warcie na odcinku Koziegłowy-Czerwonak umarło , nie bede już pisał jak bardzo jestem wsciekły bo gdybym użył słowa K........... to zapisał bym Ksiązke Telefoniczną , poprostu Masakra , Porażka na maxa i coś czuje że nic i nikogo nie znajdą . Brak słów. P.S Jednego leszcza znalazłem jeszcze próbował oddychać , wrzuciłem do Wody ale czy mu sie uda mam nadzieje że tak ............... Edytowane 26 Października 2015 przez pretorian297 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretorian297 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Tak sie zastanawiam , byc moze sa wsród nas Osoby obeznane z Prawem ( Prawnicy , Sedziowie itp ) czy Osoby zamieszkujace lub dojezdzajace na ten odcinek Rzeki , nie powinnismy napisac jakiegos Pozwu zbiorowego i zazadac Odszkodowania za te Zatrucie od Aqunetu................ Jezeli ktos moglby sie wypowiedziec , tylko prosze mi nie zarzucac ze zwietrzylem interes dla siebie itp ............. Co o tym sadzicie .............. Przykład : http://czestochowa.wyborcza.pl/czestochowa/1,35271,9258936,Zaplacil_wedkarzom_za_zatrucie_Warty.html Edytowane 26 Października 2015 przez pretorian297 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Na pewno uprawiony okręg PZW musi złożyć zawiadomienie do prokuratury. Na tej podstawie można wszcząć śledztwo dotyczące zatrucia. Za ten sam czyn z zeszłego roku na Drużnie w tym roku przed Sądem stanęły bodajże 3 osoby z zakładu chłodniczego który zatruł jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylanoga Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 W Obrzycku ładują do reklamówek to na brzegu i w słoiki. Można sobie Wartę odpuścić na kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretorian297 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 No fakt z tym zbieraniem , sam wczoraj widzialem na wlasnie oczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Ręce opadają jak się na to patrzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfro68 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 to czy sprawa zostanie zamieciona czy też nie zależy również od nas ,będziemy patrzeć na ręce ZO i pytać ,co się dzieje w tej kwestii i nie przestaniemy pytać aż się dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 W Obrzycku ładują do reklamówek to na brzegu i w słoiki. Można sobie Wartę odpuścić na kilka lat. No to zatrute ryby wytrują mięsiarzy. Wiadomo już jaka substancja mogła być przyczyną tej tragedii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Wystraczy wpisać w google o zatruciu Warty i zaraz dowiadujemy się, ze zanieczyszczenie pochodzilo z poznańskiego kolektora i o tym fakcie była juz poinformowana policja. Sprawa pewnie rozwinie sie dzisiaj. Wiem, że widok śnietych ryb zawsze bulwersuje wędkarzy ale nie ma co wysnuwać od razu teori o jakimś przerażajacym zatruciu i mega-katastrofie - mam tutaj na musli komentarz @motylanoga o odpuszczeniu sobie Warty na kilka lat. Wystarczy, że to co zostało wpuszczone do wody zabrało tlen z kilkusetmetrowego odcinka i część ryb padła, ptem prad rozniósl i jak te ryby dopłyną do Miedzychodu to sie zrobi afera, ze Warta od Poznania do Miedzychodu jest wytruta, pustynia, skazenie i w ogóle mozna tam nie łowić przez dekadę. Nie panikujmy póki coś sie nie wyjaśni. Mam kolegę w Aquanaecie to spróbuje go wypytać czy cos wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Widze, ze ladne brzany byly na tym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Byłem w tym roku na Warcie u kumpla i połapałem, planowałem w przyszłym roku i LIPA. W nocy to rzeka chodziła od ryb, niezapomniany widok.Powinni im dopieprzyć porządną karę, ale skończy się jak zawsze, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Poniżej link do filmiku z wczorajszego spaceru brzegiem Warty na 208 km rzeki, tj. około 30 km (!) poniżej źródła zanieczyszczenia... https://plus.google.com/u/0/107474123836608978641/posts/MhTpxShJhLP?pid=6209879790712248834&oid=107474123836608978641 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Edytowane 26 Października 2015 przez LOBO47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Telefonowałem do związku. Dostałem numer do pełnomocnika związku, telefonowałem też do niego. Zaoferowałem pomoc i poprosiłem - w miarę możliwości - o informowanie mnie o stanie sprawy. Dołożę wszelkich starań by wiedzieć co się od strony prawnej dzieje i by zrobiono wszystko co możliwe dla ustalenia sprawcy. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bori Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Czesc.To mój pierwszy post,i szkoda ze w tak smutnym temacie.Woda jest zatruta na długim odcinku.Wczoraj byłem ponizej Obornik-ryby sneły masowo,nawet 70 cm trotka wypchana ikra.Dzis byłem w Marianowie sandacze 80+,brzny takze konkretne.W Obrzycku ryba takze snęła.Ciekawe jak w Miedzychodzie,bo wczoraj po południu jeszcze nic sie nie działo.Rozmawiałem wczoraj z PZW,WIOŚ itp.Podobno wszystkie słuzby były zaangazowane.Na dzis rano w Okregu miało byc zebranie w tej sprawie.Dwie ryby -troc i brzana zostały zabrane do Uniwersytetu Przyrodniczyego.Jesli sie uda to zrobi im sekcje ichtiopatolog.Rzeke musza oczyscic z padłej ryby.Ciekawe w jaki sposób,bo to nie jest 100kg tylko duzo,duzo wiecejTakze zaoferowałem swoja pomoc Przemkowi Wozniakowi z PZW,bo serce mi sie kraje.Gdybyscie mieli zdjecia snietych ryb to przesyłajcie je do PZW na adresochrona.wod@pzw.poznan.plGdyby kolega AdasCzeski cos wiedział w tej sprawie poprosze o info na mailboriwobler@gmail.com Edytowane 26 Października 2015 przez bori 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Za takie cos to powinien byc kryminał i tyle a bedzie pewnie jak zawsze kilka stowek mandatu dla sprawcy (jak go znajdą oczywiscie ) i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Szok !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi