Skocz do zawartości

Ktoś dzisiaj zatruł Wartę! Setki martwych ryb!

Mordeo

Rekomendowane odpowiedzi

Bezczelność,bezmyślność, bezkarność, cwaniactwo, pazerność...ręce opadają :angry:

Nie jest to raczej temat powiązany z zatruciem z przed 3 tygodni.

Edytowane przez Kmicic

Odnośnie Presseko-tak się własnie zarabia pieniądze w Polsce....

Odnośnie zatrucia Warty przez Centrę (czy kogo tam),mam nadzieję że kara będzie dotkliwa.

Odnośnie Warty,mieliśmy kilka lat temu przyduchę na Bugu która zabiła mnóstwo ryb,ja dałem rzece spokój (chociaż i tak wypuszczam wszystkie ryby) na dwa lata, mimo tego że słyszałem miejscowych wędkarzy już w następnym sezonie o świetnych wynikach. Jakoś tak nie mogłem.... 

KOlesiostwo, kolesiostwo i jeszcze raz kolesiostwo. Powiem wam drodzy wędkarze z nad Warty, że jeżeli wy z tym nic nie zrobicie, to nikt z tym nic nie zrobi. Jak widać po nieskalanych inteligencją twarzach Pań z ochrony środowiska, Pan prezes firmy wypuszczającej ten syf to pewnie ich dobry znajomy, skoro mieli do wyboru firmy dużo lepsze do tego zadania a wybrali firmę która miała już w przeszłości takie wpadki. Najlepsze jest to, że ten syf dalej jest wypuszczany do rzeki..

Edytowane przez Trevor

Szara rzeczywistość ,nie mieści się w głowie że to zgodne z prawem nawet gdy normy są zawyżone .Gówno im zrobią ! Jak zwykle wszyscy współpracujący z tą spółką mają korzyści  i nic z tego nie wyniknie .Powinni wędkarze złożyć wniosek do sądu o zadośćuczynienie .

Cytat z jednego z portali:

Jak mówiłem chcą łeb ukręcić sprawie !!!!!!!!!.
Za szkody spowodowane, związane z zatruciem rzeki Warty miasto chce przekazać 100 tysięcy złotych na ręce P Z W.
Kpina i żenada mówią że nie znają sprawcy i miasto ma gest, zapłacić za kogoś takie pieniądze. Sądowa sprawa i smród za sobą niesie ta sytuacja.Mówili że kara może wynieść od 1000 zł. do 1 miliona, a teraz chcą się wykpić.   Koła powinny wymusić na zarządzie votum nie ufności jeśli przyjmą tę kwotę. Powinny być rozmowy kół z zarządem.Jest okazja pokazania jaka jest w nas siła.Mało tego koła powinny być bardziej poszanowane przez dyrekcję bo to my ich utrzymujemy, a nie oni nas.
Moje zdanie jest takie. to sprawca chce zamknąć sprawę przez pieniążki.Miasto nagle ma fundusz na taką okoliczność , dlaczego 100 tysięcy, a nie 500 tysięcy.  

500 tysięcy.  

5 baniek! Nie ma kasy która pozwoli odtworzyć biotop. Choćby zapłacili 50mln to nie nie odtworzą przez kilkanaście lat tego co było. Nie wszystko da się zrobić za pieniądze.  Tym rybom okazowym co u Was żyły nie zapłacą za złotówki bo ich już nie ma. Na następne trzeba czekać i ch...j wie co będzie. 

Moim zdaniem, nie będzie żadnej kary, ani odszkodowania, winni się od tego wywiną.

Niestety czy to Nysa Kłodzka, Odra czy W... jeszcze nie widziałem, żeby w takich przypadkach był ktoś ukarany. Włodarze boją się nakładać duże kary bo jest ryzyko, że pociągnie to za sobą redukcję etatów w winnych firmach. W przypadku omawianego zatrucia Warty sprawa jest na tyle rozdmuchana, że winnego ukarzą ale będzie to śmiesznie niska kara.

napoić te stare ku...y tą substancją.To się nie da oglądać.Matoły u władzy.Debil u góry debil na dole.To tylko bagnet może załatwić.Może do Donalda unity napisać?Nad Wisłą było to samo.Zatrucie wiadomo skąd poszło i nic nie zrobili.Kasa w tym kraju z resztą nie tylko w tym załatwia wszystko.Nawet jak wytrują nam wszystko to i tak składki PZW trzeba płacić a co zrobiła ta instytucja,ten beton i spadek po komunie w tej sprawie?

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Fragment z uwaga tvn zamieszczony powyżej przez luk_80, o zatruciu dokonanym przez pewną firmę:

"(...) Były przekroczenia m.in. w substancjach ropopochodnych, różnego rodzaju chlorkach. Przekroczenia o kilka tysięcy wyższe, niż zakładają normy środowiskowe! Firma zapłaciła kilkaset zł kary i na tym się skończyła sprawa – relacjonuje Dawid Łowicki z LOP (...)".

Wyboldowałem istotną rzecz - i czego truciciele mają się obawiać?

Może obecna sprawa skończy się inaczej...

i znowu dzisiaj zatrucie w Poznaniu!

http://epoznan.pl/news-news-62640-Nieznana_substancja_w_Cybinie

http://poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,19200232,kolejny-tajemniczy-wyciek-plynie-w-strone-warty.html#BoxLokPozImg

Czy ktoś temu nie może położyć kresu?

Edytowane przez Mordeo

Ku...a powinni im tak doj....ć kary, żeby upadli. 

Dlaczego w Polsce jest takie myślenie: dobro wspólne, czyli niczyje i można zaj....ć, rzeki lasy itp.

Chory świat, a później wymyślają, że to tylko przyducha k...wa m..ć i nic się nie stało.

sorry, ale krew mnie zalewa.

Władza przed wyborami wszędzie się panoszyła, z dumą otwierali różnego rodzaju obiekty, instytucje, przecinali wstęgi, wręczali dyplomy, puchary, telewizja, wywiady, a jak ich już wybrali, to wszystkich mają w 4-ech literach, czyt. w dupie. Tak samo będzie z Wartą, udają, że szukają winnego, że zapłacą odszkodowanie. Komu zapłacą ? Chyba tym urzędasom w łapę dadzą.