robas Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 kto może być tym potężnym przeciwnikiem http://epoznan.pl/news-news-63101-Zatrute_ryby_w_Warcie_zostaly_zbadane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Powoli staje się jasne co to i kto to: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/9156478,wysoka-kara-dla-firmy-ktora-zatrula-warte,id,t.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Kolejny raz okazuje się, że nie należy dzielić skóry na żywym niedźwiedziu. Wielu Centrę chciało stawiać już pod pręgierzem, a tu się okazuje, że winny może być kto inny. Poza tym proponuję powstrzymać emocje i poczekać na rozwój sytuacji. Śledztwo zatacza coraz węższy krąg więc pewnie winny się znajdzie i zostaną postawione mu zarzuty. A jak to się skończy rozstrzygną sądy i to na pewno nie za tydzień, miesiąc czy nawet rok. Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magik Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wszystko wskazuje na to , że tym trucicielem jest pieprzony Bros. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Szok!Co się w tym kraju wyrabia! Czy osoby które dokonały tego czynu nie zdawały sobie sprawy z zagrożenia- nie wierzę! Cholera, przecież o wpuszczeniu tej substancji do rzeki nie zadecydował zwykły pracownik tylko ktoś na wyższym stanowisku. Mam tylko nadzieje że kara będzie najwyższa z możliwych.Podziękować powinniśmy odpowiednim instytucją odpowiedzialnym za wykrycie sprawcy ( w co wiele osób wątpiło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Kto by to nie był...wyrządził straszliwą krzywdę całemu ekosystemowi rzeki Warty...bezpowrotnie...a odbiło się to i na moim odcinku rzeki czyli w granicach 70 km poniżej wycieku tego świństwa...tyle w temacie...po prostu ręce opadają i brak słów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Wszystko wskazuje na to , że tym trucicielem jest pieprzony .......Niezależnie kto nim będzie to powinniśmy wszyscy zadziałać wspólnie. Czyli szeroka kampania by przestać kupować produkty tej firmy. Nie kosztem Warty. Jedna taka akcja o ile będzie udana sprawi, że reszta pomyśli 2 razy zanim cokolwiek spuści do jakiejkolwiek rzeki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Niezależnie kto nim będzie to powinniśmy wszyscy zadziałać wspólnie. Czyli szeroka kampania by przestać kupować produkty tej firmy. Nie kosztem Warty. Jedna taka akcja o ile będzie udana sprawi, że reszta pomyśli 2 razy zanim cokolwiek spuści do jakiejkolwiek rzeki! Musiałaby to być akcja zakrojona na wielką skale, ale watpie aby to było możliwe.Przeciętny Kowalski nie bedzie sobie zawracał głowy tym, że ktoś tam wytruł jakieś ryby. Bojkot produktów jakiejś dużej firmy musiałby być na bardzo dużą skale żeby taka firma to odczuła.Nawet jakby i to sie udało w jakimś stopniu, to taka firma obniży ceny produktów i ludzie uderzą po jej produkty jak pszczoły do ula. Tutaj potrzebne sa kroki prawne i bardziej restrykcyjne kontrole takich firm trucicieli.Tylko Milionowe kary i duże sankcje mogą skutecznie odstraszyć takich potencjalnych trucicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Musiałaby to być akcja zakrojona na wielką skale, ale watpie aby to było możliwe.Przeciętny Kowalski nie bedzie sobie zawracał głowy tym, że ktoś tam wytruł jakieś ryby. Bojkot produktów jakiejś dużej firmy musiałby być na bardzo dużą skale żeby taka firma to odczuła.Nawet jakby i to sie udało w jakimś stopniu, to taka firma obniży ceny produktów i ludzie uderzą po jej produkty jak pszczoły do ula. Tutaj potrzebne sa kroki prawne i bardziej restrykcyjne kontrole takich firm trucicieli.Tylko Milionowe kary i duże sankcje mogą skutecznie odstraszyć takich potencjalnych trucicieli.Nie zgodzę się. Każda taka akcja jest warta uwagi. Co więcej każdy z Was może namawiać rodzinę i znajomych aby nie kupowali produktów tej firmy. Użytkowników portalu jest wielu. Każdy może namówić kilkadziesiąt osób. Co więcej na pewno inne fora i środowiska związane z naturą by się przyłączyły. W czasach globalnej sieci iskra zapalona przeciwko każdej firmie może łatwo się rozprzestrzenić. Tylko musisz zmienić nastawienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Nie zgodzę się. Każda taka akcja jest warta uwagi. Co więcej każdy z Was może namawiać rodzinę i znajomych aby nie kupowali produktów tej firmy. Użytkowników portalu jest wielu. Każdy może namówić kilkadziesiąt osób. Co więcej na pewno inne fora i środowiska związane z naturą by się przyłączyły. W czasach globalnej sieci iskra zapalona przeciwko każdej firmie może łatwo się rozprzestrzenić. Tylko musisz zmienić nastawienie Ja nie mówie, żeby nie robić tego typu akcji.Każda inicjatywa żeby ukrucić tego typu akcje jest warta uwagi, lecz na takim trucicielu to wrażenia nie zrobi. Tu potrzeba solidnego kija na takimi, co by się liczyli z tym, że w razie jakiejś wpadki konsekwencje będą ogromne. Dziś widzimy jak to jest, częśto słychać o trucicielach, którzy to notorycznie puszczają świadomie trucizne do rzek, a mało który dostaje kary na które zasługuje. Nawet jak taki zatruje rzeke, to nie mogą wstrzymać pracy takiego zakładu i taki może sobie nadal swobodnie fukcjonować. Można oczywiście też bojkotować produkty tej firmy, ale tu trzeba radykalnych kroków prawnych.To, że ileś tam osób zbojkotuje produkty firmy nie spowoduje, że jakiś "pajac" nie poznbędzie się zbędnego balastu wylewając trucizne do rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ja nie mówie, żeby nie robić tego typu akcji.Każda inicjatywa żeby ukrucić tego typu akcje jest warta uwagi, lecz na takim trucicielu to wrażenia nie zrobi. Tu potrzeba solidnego kija na takimi, co by się liczyli z tym, że w razie jakiejś wpadki konsekwencje będą ogromne. Dziś widzimy jak to jest, częśto słychać o trucicielach, którzy to notorycznie puszczają świadomie trucizne do rzek, a mało który dostaje kary na które zasługuje. Nawet jak taki zatruje rzeke, to nie mogą wstrzymać pracy takiego zakładu i taki może sobie nadal swobodnie fukcjonować. Można oczywiście też bojkotować produkty tej firmy, ale tu trzeba radykalnych kroków prawnych.To, że ileś tam osób zbojkotuje produkty firmy nie spowoduje, że jakiś "pajac" nie poznbędzie się zbędnego balastu wylewając trucizne do rzeki.Zgadzam się, że powinna być solidna kara ze strony sądu. To co opisałem to dodatkowa kara "społeczna". Tak aby nie tylko firma dostała to co przewidziane jest w ustawach ale również "podziękowanie" od strony zwykłych ludzi. Podwójne działania powinny zmusić wszystkich ewentualnych naśladowców do przemyśleń. Tak więc chyba nie zrozumiałeś tego co chciałem przekazać lub ja to nie do końca jasno napisałem Tak czy siak mam nadzieję, że teraz jest to jasne. Jeśli taka akcja będzie to nawet powieszę kartkę w sklepie obok produktów truciciela a nawet jestem skłonny pisać do różnych sieci aby wycofali produkty tej firmy ze sklepów. Tyle jestem wstanie podziałać. "Wczoraj" Warta a jutro może spotkać to np Wisłę w moich okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Czyli już oficjalnie BROS?http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wiadomo-co-zatrulo-ryby-w-warcie,86889 Edytowane 11 Grudnia 2015 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Są jakieś dobre wieści odnośnie życia w Warcie? Ktoś był, obserwował, zauważył jakieś ryby na odcinku zatrutym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Są jakieś dobre wieści odnośnie życia w Warcie? Ktoś był, obserwował, zauważył jakieś ryby na odcinku zatrutym?Jutro wyskoczę na godzinę lub dwie,to napiszę co i jak. Ogólnie wśród znajomych ,wszyscy zaprzestali połowów na odcinku bezpośrednio związanym z zatruciem,stąd wieści są zerowe. Ja jutro jadę tak dla zasady, pożegnać sezon,machnąć kilka razy,odpocząć od tego całego zgiełku.......z powodu jakiegoś nie odpowiedzialnego debila, nie zamierzam zaprzestać robić czegoś ,co robię od ponad dwudziestu lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 We Wronkach drobnicę widziałem przy brzegu w trawach. Ryba jak przeżyła to może chorować i nie brać narazie. Ja do konca roku odpuszczam sobie Wartę. Jak przyjdzie zima to wybiorę się pewnie dopiero na przedwiośniu. Jak wrócisz z wypadu to zdaj relację co się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 We Wronkach drobnicę widziałem przy brzegu w trawach. Ryba jak przeżyła to może chorować i nie brać narazie. Ja do konca roku odpuszczam sobie Wartę. Jak przyjdzie zima to wybiorę się pewnie dopiero na przedwiośniu.Jak wrócisz z wypadu to zdaj relację co się działoNie tylko na razie. Wcale nie brać !!!. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroch18 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Godski koledz,e chyba chodziło ze ryby nie biorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 To lux jeśli tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Godski koledz,e chyba chodziło ze ryby nie biorą...Hehe. Oczywiście chodziło mi o to że nie żerują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nie żerują!!!. Wszystko wytrute to co ma żerować.Trzeba przenieść się na teren firmy która to zrobiła i łapać oprawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Tofik, byłeś na Wartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Tofik, byłeś na Wartą?Hej,niestety nie dałem rady czasowo,grafik dnia uległ drastycznej zmianie i muszę to przełożyć na niedzielę,bo jutro znów praca.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Hej,niestety nie dałem rady czasowo,grafik dnia uległ drastycznej zmianie i muszę to przełożyć na niedzielę,bo jutro znów praca.......... A może masz jakieś info od znajomych, jak nie to daj znać po niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Nie żerują!!!. Wszystko wytrute to co ma żerować.Trzeba przenieść się na teren firmy która to zrobiła i łapać oprawców.Myślę że na moim odcinku Warty nie będzie najgorzej. Okaże się wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 A może masz jakieś info od znajomych, jak nie to daj znać po niedzieli.Znajomi przenieśli się powyżej Poznania,stąd info jakby to powiedzieć,nic nie wnoszące.Ostatnio na spacerze,na odcinku bezpośrednio związanym z zatruciem,zaobserwowałem że drobnica ryb,ptactwo itd. bez zmian,czyli wszystko jakby w porządku. Zbadam głębiej ............to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi