Lewy013 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zajechałem dzisiaj nad Wartę, ale nic się nie działo. W sumie to o tej porze roku trudno spotkać jakieś spławy. Tak mi się plany poukładały, że we wtorek mam czas i do południa uderzę z wędą. Zobaczymy co się będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dziś ja odwiedziłem z wędką Wartę,pierwszy raz od pamiętnego zatrucia. Odczucia raczej negatywne,nie widziałem nawet małej rybki przy brzegu,kilkadziesiąt rzutów również potwierdziło, że raczej nic na moim odcinku nie zostało.Dodam że miejsce w którym łowiłem to najlepsza zimowa miejscówka w okolicy......więc jak tam było pusto ,to wolę nie myśleć jak jest w innych miejscach........Smutne to pożegnanie z sezonem rzecznym w tym roku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Dziś ja odwiedziłem z wędką Wartę,pierwszy raz od pamiętnego zatrucia. Odczucia raczej negatywne,nie widziałem nawet małej rybki przy brzegu,kilkadziesiąt rzutów również potwierdziło, że raczej nic na moim odcinku nie zostało.Dodam że miejsce w którym łowiłem to najlepsza zimowa miejscówka w okolicy......więc jak tam było pusto ,to wolę nie myśleć jak jest w innych miejscach........Smutne to pożegnanie z sezonem rzecznym w tym roku..... No qrwa nie ciekawie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Witam, ja też dzisiaj byłem pierwszy raz na zatrutym odcinku. Tak jak kolega tofik na moim najlepszym zimowym miejscu na tym odcinku. Około godzinkę porzucałem bez kontaktu ale,...widziałem dwa 100% spławy. jedno jakiejś sporej ryby w nurcie i jedno średniej w klatce. czyli coś tam jednak żyje byłem ok 10km poniżej żródła zatrucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Myślę, że więcej na temat życia w Warcie będziemy wiedzieli bliżej wiosny........tej prawdziwej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Jak będzie naprawdę wysoka woda, to ryby i wszystkie wodne żyjątka bardzo szybko wrócą na zatruty odcinek, Z resztą część jak widziałem, już wróciła. Za rok będzie już ,,prawie" normalnie. Taką mam przynajmniej nadzieje. Ktoś napisał na początku wątku, że na bugu kilka lat temu większa tragedia, a na następny rok łowiono piękne sandacze...rzeka to nie jezioro, szybko się odradza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tylko że zanosi się na to że woda będzie, ale naprawdę mała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Woda w rzece się trochę podniosła od lata, ale m.in. dlatego, że z Jeziorska więcej spuszczano wody niż napływało. Od paru dni widzę, że znowu zaczynają gromadzić wodę. Jak nie będzie konkretnych opadów to niema co liczyć na wiosenną wysoką wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Na jesieni według pogodynki stan wody na Warcie w mojej okolicy wynosił juz nawet 250cm w porywach do 260cm. Jeziorsko juz puste i wodę zatrzymują, teraz stan wody jest 205cm. To jest o dobre 50cm mniej niż rok temu o tej samej porze. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jest złowiony sandacz- nie chce strzelać wymiaru bo nie w tym sens ,ale na oko 50cm z zatrutego odcinka,żywy !!Udokumentowany 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jest złowiony sandacz- nie chce strzelać wymiaru bo nie w tym sens ,ale na oko 50cm z zatrutego odcinka,żywy !!Udokumentowany Jako żywy liczy się razy 2 to dobra wiadomość... moi znajomi byli wczoraj na odcinku okolice Międzychodu a jest to w granicach 70km poniżej zatrucia rzeki co nie powinno wpłynąć na rybostan jednak ...woda "martwa"...pewnie pogoda zbyt ładna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Super info bobesku! Jeśli to nie tajemnica jak daleko od miejsca zatrucia go złowiłeś? Napisz chociaż czy poniżej czy powyżej mostu w biedrusku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 To nie ja go złowiłem,ale "kolega" z sąsiedniego klubu spinningowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Miejmy nadzieję że na wiosnę pokażą się jakieś bolki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Byłem dzisiaj w okolicy Wronek. Co prawda nie zameldował się na kiju żaden szczupak,okoń czy sandacz,ale coś tam w tej wodzie pływa. Na gumę skusił się sumik niecałe 60 cm i podhaczyłem za płetwę grzbietową leszcza ok. 50 cm. Poza tym widziałem jeszcze dwa spławy dużych leszczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Kumam, dzięki Tak pytałem bo podejrzewam że najpóźniej ryby powrócą na odcinek trochę poniżej biedruska...bo skoro do obornik padło praktycznie wszystko to tam rybki mają i trochę daleko żeby spłynąć i tym bardziej by dopłynąć pod prąd...tym bardziej o tej porze roku, gdzie migracja na zimowiska praktyczniej już się zakończyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czy już wiadomo coś na temat winowajcy zatrucia rzeki? Sprawca miał już być podany wcześniej do publicznej wiadomości, a tu cisza. Miało być oskarżenie, bardzo wysoka kara, no i na pier.....leniu się skończyło. Czyli jednak dywan wszystko przyjmie, czyli wszystko zostało zmiecione pod ten dywan. Chyba, że nie jestem w temacie, to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Tak jak pisałem wcześniej cała procedura od wykrycia sprawcy do jego skazania długa droga. W chwili obecnej potencjalny sprawca nie został jeszcze postawiony w stan skarżenia o popełnienie przestępstwa, więc na pewno cały czas są zbierane dowody. Nie wierzą w to, że winny zostanie skazany prawomocnym wyrokiem w przyszłym roku. Trochę to potrwa.Jeśli ma ktoś oficjalne informacje o tym co się dzieje w tej sprawie to wrzucajcie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 A ja nie wierzę, że w ogóle zostanie skazany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wędrowałem dziś w okolicach Szymankowa. Zupełna cisza. Może po części to wynik pogody? Nie zauważyłem jednak najmniejszych oznak życia w wodzie. Zupełna martwota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wędkuje ktoś na odcinku Obrzycko - Oborniki?Wiem że pogoda trochę nie sprzyja, ale może jakieś wieści? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Wędkuje ktoś na odcinku Obrzycko - Oborniki? Wiem że pogoda trochę nie sprzyja, ale może jakieś wieści?Chyba jak na razie na tym odcinku nie ma czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Panowie macie jakieś nowe wieści odnośnie zatrutej Warty? Jakieś kary, odszkodowania?Czy na zatrutym odcinku widać oznaki życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1985 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Ucichło czeski film nikt nic nie wie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Czyli, tak jak było do przewidzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi