Skocz do zawartości

Ktoś dzisiaj zatruł Wartę! Setki martwych ryb!

Mordeo

Rekomendowane odpowiedzi

Tak w skrócie, te dobre wiadomości to bardzo duże ilości ryb będzie wpuszczonych do Warty, duża pomoc od różnych instytucji itp. Jak będziesz miał dostęp do srejsbuka to dowiesz się więcej. :)

Niestety na temat winnych i wypłaty odszkodowań ani słowa.

Edytowane przez Artek

To dobrze że będą solidne zarybienia. Wejde na fejsa z profilu żonki bo sam z własnej woli nie będę sobie konta zakładał.

A jesli chodzi o całe postepowanie od zebrania materiałów dowodowych i postawienia zarzutów do prawomocnego wyroku to może trwać latami. A media nie będą nas nic informowały na ten temat bo wolą nas karmić newsami a nie przekazywać info o czymś co się będzie ciągło jak flaki z olejem.

• 3 tygodnie później...

Panowie-brawa dla fundacji-jasne że się należą.Problem leży w tym, że organy ścigania,a co gorsza sami winowajcy owego zatrucia będą mieli z tego spory pożytek,wszyscy dojdą do wniosku że nic się nie stało,że ryb jest od cholery i nigdy nie dowiemy się oficjalnie kto zatruł rzekę. My jako wędkarze teoretycznie będziemy ukontentowani.........ale czy na pewno?W Poznaniu wszystko jakoś dziwnie działa i pozwólcie że przejdę tu trochę w inne rejony dochodzenia zdarzeń. Krew mnie już zalewa jak czytam o poszukiwaniach słynnej już Ewy Tylman,ile to kosztowało? Ile to jeszcze będzie trwać? Dwa lata temu wędkarze w mojej okolicy znaleźli ciało martwego wędkarza w rzece,niby nic nadzwyczajnego,jednak z punktu widzenia że oboje to ludzie którzy zginęli,że należy ich szukać itd.zastanawia fakt dlaczego tego wędkarza nikt nie szukał,przecież nie jest pewne że utopił się sam,bez udziału osób trzecich ........zero dochodzenia.My wędkarze jesteśmy z góry jakby gorzej traktowani,i to boli bardzo .Czy fundacja powinna zbierać kasę/sponsorów? Owszem,ale jeśli ta fundacja,czy my, będziemy wychylać się znacząco przed szereg ,to wiecznie będziemy dobrymi wujkami a winni będą się śmiać .Ryby w Warcie są,nawet w odcinku ściśle związanym z zatruciem,ale mnie ucieszy fakt gdy usłyszę że odpowiedzialny za to zatrucie poniósł solidną karę,nawet kosztem bankructwa firmy,a nie to że się ludzie wzięli i zarybili ......Okłamujemy samych siebie.

• Like 3

kolego Tofik, spokojnie. TO pewnie musi zająć więcej czasu niż nawet te kilka miesięcy! Jak chcesz coś zrobić to pisz pisma do PZW w sprawie informacji, naciskaj na służby (pewnie są jakieś metody - ja nie znam). Myślę, że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan bo zbyt wielu ludzi o niej słyszało. A co do Ewy Tylman - rodzina zrobiła wokół sprawy szum, podłączyły się media i sprawa stała się polityczna. Nie mogli tego ot tak zostawić bo ludzie by się oburzyli. Do tego ten Rutkowski który zawsze przyciąga uwagę brukowców. I masz wynik. No i dziwne że jeszcze jej nie znaleźli... Warta duża nie jest, gdzieś to ciało już powinno wypłynąć. To rozbudza różne domysły, teorie spiskowe - stąd to zainteresowanie i szum wokół sprawy. Pozdrawiam

Spokój-w pewnych sytuacjach mi się wyłącza,tak jak wyłącza się dowolne urządzenie ,kiedy człowiek ma już dość.Do PZW pisać, powiadasz/piszesz.......pomijam fakt że mnie już tam nie obsługują,ale chodzi o społeczne podejście właśnie.Dziś w radio słyszałem zdawkową relację z dochodzenia winowajcy zatrucia rzeki-załamka.Ważniejsze że po raz kolejny zamknięto okolice mostu Rocha-bo wiadomo co. Piszę być może pod wpływem emocji,zwykłego wkurwienia,ale ile można to znosić?Ilu z nas wędkarzy,ile ryb musi zginąć żeby ludzie/władze zaczęli nas postrzegać poważnie?Zabij kota/psa -nie ważne jak-masz wyrok i kropka,ryby mogą zdychać na potęgę,w końcu to tylko ryby.................

kolego Tofik, spokojnie. TO pewnie musi zająć więcej czasu niż nawet te kilka miesięcy! Jak chcesz coś zrobić to pisz pisma do PZW w sprawie informacji, naciskaj na służby (pewnie są jakieś metody - ja nie znam). Myślę, że sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan bo zbyt wielu ludzi o niej słyszało. A co do Ewy Tylman - rodzina zrobiła wokół sprawy szum, podłączyły się media i sprawa stała się polityczna. Nie mogli tego ot tak zostawić bo ludzie by się oburzyli. Do tego ten Rutkowski który zawsze przyciąga uwagę brukowców. I masz wynik. No i dziwne że jeszcze jej nie znaleźli... Warta duża nie jest, gdzieś to ciało już powinno wypłynąć. To rozbudza różne domysły, teorie spiskowe - stąd to zainteresowanie i szum wokół sprawy. Pozdrawiam

Chyba w bajki wierzysz jak sprawa nie zostanie zmieciona pod dywan i winny zostanie ukarany. Sprawa zatrucia rzeki już dawno leży pod dywanem.

• 2 miesiące temu...