Skocz do zawartości
  • 0

Naklejka magnetyczna 5 KM na czapkę.

godski

Pytanie

Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie kupię czarną naklejkę magnetyczną z cyfrą "6"?

Niestety na niektórych akwenach jest max. 5 KM a moja Tośka ma 6KM 

A jako że mi szkoda zdzierać oryginalnej naklejki wymysliłem sobie że zamówię na czarnej tasmie magnetycznej cyferkę "5".

Przecież nie kupię drugiego silnika o mocy 5 KM.

Chory klimat. Opiekun wody tak mi zaproponował... .

Wzór poniżej:

post-48513-0-16894900-1445715484_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To kupię silnik 5 KM. A na zbiorniki gdzie jest limit 4 KM to kupię następny. I będę się mógł cieszyć poszanowaniem prawa... . I trzema silnikami.

Kup 4km, wszystkie obskoczysz. A jak trzeba to nawet akumulator podepniesz i jak będzie kontrola powiesz że to elektryk :).

• 0

Tylko 4  a 6 km to różnica 50% mocy.

Tylko, że z doświadczenia wiem, że na łódkach nie odczujesz różnicy bo i tak nie osiągniesz max obrotów.

Na zawodach nie raz 4km płynęły szybciej niż 6km(mowa oczywiście o silnikach jednocylindrowych) a różnica tkwiła w odpowiednim rozłożeniu ciężaru na łódce.

Natomiast różnicę mocy możesz odczuć na łódkach o kształcie wrzecionowatym(typu pychówki) lub na pontonie pływając w pojedynkę bo taki 270-300cm wprowadzisz bez większych problemów w ślizg i tam max obroty będą miały znaczenie.

• 0

Droga Redakcjo nasuwa mi się taka myśl.

Jeśli chodzi o próby zachowania nietycznego bezprawnego względem ryb to watek jest zaraz gaszony, ucinany itd. reakcja jest natychmiastowa.

A w przypadku prób fałszowania sprzętu, delikatnie pisząc świadomego wprowadzania organów kontrolnych w błąd, nieprzestrzeganiu obowiązujących przepisów Redakcja nie reaguje wcale. Czyżby pochwalała takie zachowanie?

I teraz penie zostałem wrogiem publicznym.

• Like 3

• 0

A czy któremuś z Was dzieje się krzywda z tego tytułu, że ktoś sobie dorobi taką tabliczkę? Śmieszą mnie tacy rycerze w lśniących zbrojach starających się nawrócić ten zepsuty świat zza ekranu komputera...

Droga Redakcjo nasuwa mi się taka myśl.

Jeśli chodzi o próby zachowania nietycznego bezprawnego względem ryb to watek jest zaraz gaszony, ucinany itd. reakcja jest natychmiastowa.

A w przypadku prób fałszowania sprzętu, delikatnie pisząc świadomego wprowadzania organów kontrolnych w błąd, nieprzestrzeganiu obowiązujących przepisów Redakcja nie reaguje wcale. Czyżby pochwalała takie zachowanie?

I teraz penie zostałem wrogiem publicznym.

Kodeks karny. Tak tj przestępstwo przebicie tabliczki z 6km na 5km to pewnie 2 na 3 lata w zawiasach :)

• 0

Szanowni stróże przepisów i prawa , czy na każdą głupotę dot. przepisów tak reagujecie, czy nigdy nie przekraczacie prędkości ??? Głupie przepisy są głupie i już , trzeba to omijać , jeśli nie da się tego naprawić trzeba kombinować. Jeżeli wprowadza się głupie przepisy dot. mocy silników ( nie ujednolicone ) to co mamy robić kupować po 3 silniki czy 4 o różnej mocy.

A jak wprowadzą Ci przepisy że na Mazury tylko z silnikiem do 1000 cm3 , to co kupisz drugi samochód. ???

Jestem za przestrzeganiem prawa , ale prawa mądrego i rozsądnego. Nie popieram natomiast głupoty i głupich przepisów.

• Like 1

• 0

Tak troch z innej beczki . Przy zakupie nowego silnika obojętnej firmy . Dostaje się coś w postaci "dowod rejstracyjny" ? Gdzie sa wyszczególnione dane silnika i właściciela ? Silniki jak pływadla należy rejestrować ? Tak apropo na jakiej podstawie stróż prawa stwierdza jaki tj silnik ? Po naklejkach? Toż to sobie różowe fiolki ponaklejam bo lubię i co w tedy? Tabliczka znamionowa może być zajechana jak koń szmaciarza i co Pan władza na to. Mandat za naklejkę czy zajechał tabliczke?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...