Skocz do zawartości

Cybina-Poznań

bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Jak bywałem na Cybinie wiosną to jazika czy klenia szło złowić. Teraz z tego co rozmawiałem z tubylcami to szczupaczki łapią. Sam nie próbowałem bo zębaci w wodzie płynącej mnie nie interesują.

Rybki łowiłem na woblery wobi.

pozdrawiam

Jak bywałem na Cybinie wiosną to jazika czy klenia szło złowić. Teraz z tego co rozmawiałem z tubylcami to szczupaczki łapią. Sam nie próbowałem bo zębaci w wodzie płynącej mnie nie interesują.

Rybki łowiłem na woblery wobi.

pozdrawiam

Ok dzięki pójdę zobaczyć chyba w ptk za kleniem ,jaziem to napiszę czy coś się trafiło:P

pozdro

Masz na myśli odcinek opływający z prawej strony Ostrów Tumski?

Tam rybki wybierają się sezonowo i zależnie od stanu wody.

Warta w Poznaniu chyba ciekawsza, nawet w betonach. W upał nie pchałbym się tam. Małych okonków możesz połapać na gumisie, wielu mięsiarzy beretuje tam śledziki na żywca, ale takie info to nie info, bo ani tam ładnych ryb, a że beretują wymiarowe szczupaki to wystarczy tam być dwa razy.

Miłego!

Pozdrawiam

Grzesiek

Mi chodzi o te tereny od tego mostu nowego co jest tak zajefajnie oświetlony na Śródce w dół rzeki pod szpitalem itd:)

Ogólnie od Sródki w dół rzeki:)

Interesuje mnie jaź i kleń ..Nie raz widziałem jak na tyczki wyciągali tam ładne klenie i jazie ale nie wiem jak to właśnie w spinningu tam wygląda :D

Czy te klenie tam są czy tylko wpływają wiosną potem sru spowrotem do Warty na betonke hmm...

• 6 miesięcy temu...

Szczerze, to niewiem. Jazie łowie od kwietnia/maja jak wracają do warty i woda spadnie, jeszczce nigdy nie prubowałem w dopływach wczesną wiosną. W tym roku chciałbym pare razy wyskoczyć na jakieś mniejsze rzeczki. W okolicy jedyne co mi przychodzi do głowy to własnie cybina , albo strumyk za Murowaną Gośliną który przy wysokiej wodzie zamienia się w przyzwoitą rzeczke, bodajże to ma nawet jakąś nazwe na mapie. Co do cybiny wydaje mi się że może być cieżko z dojsciem do wody, ale jak ludzie już łowią może warto spróbować. Jutro może pojade doładować kom karte na śródke to wrzuce zdjęcia

Jak byłeś i masz te foty to wrzucaj:P

Ja może jutro tam zagoszczę bo dzisiaj miałem problemy ze śpiochami:mellow:

A co, zaspałeś? ;) Woda już dość długo stoi, grunt jest na granicy płynności, zalecam rozwagę ze względu na moją własną ułańską fantazję oraz młodzieńczy zapał, które konsekwentnie doprowadziły mnie do lekcji pokory nad wysoką wodą (i po niej) <_<

Pozdrawiam

Grzesiek

P.S.

Co nie znaczy, że nie jestem ciekaw co w zalanych trawach piszczy, bo z pewnością są miejsca gdzie da się swobodnie połowić B)

Witam byłem z kumplem w sobotę porzucać:)

Tam gdzie poprostu dało radę tam oddawaliśmy rzuty ale ryb tam nie było..One (jaśki) tam będą na tych rozlewiskach ale później...Teraz jedynie można zamoczyć kija ,potestować pracę nowych wobków,pogadać ze znajomym nad woda -świeżego powietrza się nawdychać i wrócić do domu na dobry obiad:P

• 1 miesiąc temu...