Skocz do zawartości
  • 0

STREET FISHING GAME WROCŁAW 2015 - podsumowanie imprezy

admin

Pytanie

STREET FISHING GAME WROCŁAW 2015

MEGA inwazja wędkarzy na ulicach Wrocławia!

21.11.2015 WYSPA SŁODOWA

Czym jest Street Fishing Game Wrocław?
Tego jeszcze nie było! To innowacyjna rywalizacja – połączenie wędkarstwa oraz gry miejskiej. Prawdopodobne będzie to pierwsza realizacja takiego pomysłu na świecie. Chcemy by oprócz łowienia ryb wędkarze odkrywali urok Wrocławia w jego ścisłym, zabytkowym centrum.

Street Fishing Poland® po organizacji spotkań w Szczecinie oraz Warszawie tym razem energetyzować będzie stolicę Dolnego Śląska.  W okolicy wyznaczonego przez organizatora miejsca zawodów zlokalizowanych jest 13 mostów. Właśnie z dużej ilości mostów słynie Wrocław. W zgodzie z ideą wędkarstwa miejskiego chcemy aby wędkarze łowili ryby oraz podróżowali po mieście. Promujemy dobrą zabawę oraz energetyzującą rozgrywkę miejską!

sfp2_wroclaw.jpg

ZASADY STREET FISHING GAME WROCŁAW 2015

Street Fishing to połączenie dwóch elementów. Wędkarza wszechstronnego potrafiącego łowić kilka gatunków ryb, dużych ryb. Tak było do tej pory. Street Fishing Poland® idzie jednak o krok dalej. Drugi element to Street, czyli podróżowanie ulicami miast. Dlatego proponujemy połączenie dwóch elementów – połowu ryb drapieżnych oraz gry miejskiej!

Street Fishing Game to również aż TRZY klasyfikacje. Pierwsza tradycyjna – SPIN-CAST dla osób łowiących na spinning lub baitcasting. Druga FLY STREET FISHING dla osób łowiących na muchę. Trzecia to MEGA wyzwanie dla miast CITY BATTLE, czyli bitwa między miastami. Które wygra? Które otrzyma miano miasta Street Fishingu 2015?

I. STREET – czyli wędkarz powinien podróżować po mieście. W ten sposób dostaje dodatkowe punkty do klasyfikacji za tzw. lotne premie.

• Organizator wyznaczył 6 punktów kontrolnych zlokalizowanych we Wrocławiu (okolice łowiska).
    • 5 mostów,
    • 1 lokalizacja w ścisłym centrum miasta nieznacznie oddalona od łowiska (max 15 minut pieszo).
  • W każdym z punktów uczestnik otrzymuje specjalny znak – okolicznościowe pieczątki – uczestnik zgłaszając się w wyznaczonym punkcie otrzyma pieczątkę na karcie startowej.
  • Każdy punkt kontrolny jest premiowany wg zasady:
    • 2 pkt – każdy most – dostępność w godzinach rozgrywania zawodów 9-14.00.
    • 4 pkt – punkt specjalny – lokalizacja w ścisłym centrum miasta – dostępność punktu od godziny 12.00-14.00
    • 5 pkt – komplet punktów tj. 14pkt będzie dodatkowo premiowany
  • Maksymalna liczba punktów do zdobycia 19pkt.
  • Dokładna lokalizacja punktów premiowych zostanie podana tuż przed zawodami.

II. FISHING – czyli wszechstronny wędkarz, który łowi największe ryby kilku gatunków

• Klasyfikacji podlega TYLKO największa ryba danego gatunku – 1 ryba. Ta zostaje wpisana w rejestr. Należy wykonać zdjęcie złowionej ryby (na miarce organizatora).
  • Na potrzeby zawodów wykorzystujemy wymiary oraz punktację podaną poniżej. Wymiar ryby wpisujemy z dokładnością do 1 mm, natomiast podczas obliczania wyników obowiązuje zasada zaokrąglania wymiaru ryb w dół do najbliższego pełnego centymetra np. okoń 26,5 cm – wymiar zostaje zaokrąglony do 26cm.

tabela_sc4.jpg

KLASYFIKACJE
Podczas zawodów przewidzieliśmy trzy klasyfikacje.

• SPIN-CAST STREET FISHING – klasyfikacja dla osób łowiących na spinning lub baitcasting
    • Klasyfikacja generalna – liczba zdobytych punktów – nagroda dla miejsc 1-3 – wszechstronny wędkarz Street Fishing
  • FLY STREET FISHING – klasyfikacja dla osób łowiących na muchę (fly fishing)
    • Klasyfikacja generalna – liczba zdobytych punktów – nagroda dla miejsc 1-3 – wszechstronny wędkarz Fly Street Fishing
  • CITY BATTLE – bitwa miast
    • Klasyfikacja honorowa – wybieramy 3 najwyższe wyniki z danego miasta (wojewódzkiego). Suma daje wynik. Wygrywa miasto z największą liczbą punktów. Nagroda to … tytuł honorowy miasta Street Fishing 2015.

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE ORAZ ZAPISY
STREETFISHING.PL

(KLIKNIJ)

• Like 12

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pogoda już zamówiona. Różnie o niej mówią, ale podobno ma być dobrze :) Marcin i Rafał pilnują i negocjują szczegóły, a mają argumenty by świeciło słońce, a pogoda lekką była dla nas wszystkich.

Na ten moment w zawodach potwierdziło uczestnictwo 109 osób. Jeszcze tylko dzisiaj czekamy na potwierdzenia i .... zobaczymy ile ostatecznie osób będzie na starcie. Na ten moment razem z zespołem realizującym projekt oraz zaproszonymi osobami ... mamy 125 osób!!!

Przedstawiam zespół realizujący projekt. To dzięki nim będziemy mieli wyśmienitą imprezę, to właśnie ich spotkacie na Wyspie Słodowej w bluzach Street Fishing Poland oraz ze specjalnym identyfikatorem:

- Rafał (@ZedSet)

- Grażka

- Marcin (@Ezehiel)

- Seba (@Sebo0707)

- Wojtek (@Woytec)

• Like 3

• 0

W dniu dzisiejszym wysłaliśmy SMS potwierdzający rejestrację w Street Fishing Game 2015 - Wrocław.

Za chwilę drukujemy karty startowe, które w ekspresowym tempie odbierzecie w biurze zawodów. 

Jeeeeedziemy dalej ...... szykuje się największa impreza Street Fishing ... w historii Street Fishingu .... Myślę, że po dzisiejszych potwierdzeniach (bo jeszcze czekamy na osoby) dobijemy w sumie do magicznej liczby 130 osób ... :)

• Like 6

• 0

I wyobraźcie sobie ... 21.11.2015 ... tam będzie około 130 osób ... z wędkami ... spinning, casting, mucha. Kobiety i mężczyźni ... Wyobraźnia pracuje. 

A my tutaj .... ostatnie wpłaty spływają. Lista już na 100% nie zostanie otwarta bo osiągnęliśmy wszelkie możliwe limity. Na ten moment mamy ... 129 osób .... :)

• Like 6

• 0

mamy za mało wody do łowienia. Chodzi mi o potencjalne w miarę dobre miejscówki a nie moczenie kija

Moglibyśmy dołączyć ujście Oławki koło mostu grunwaldzkiego i Odrę w górę wzdłuż pięknego wybrzeża Wyspiańskiego wraz z gmachami Politechniki Wrocławskiej, za meldunek na moście Zwierzynieckim 2 pkt ;). Proszę o odniesienie sie do sprawy ;)

• Like 1

• 0

Teren zawodów został powiększony o Kępę Mieszczańską do mostu Sikorskiego. Miejscówka ma potencjał a zarazem jest bardziej zurbanizowana. Wyciągamy wnioski. Po Warszawie było kilka uwag - za mało street'a w street'cie ;)

to może jakoś się pomieścimy;-) Kije powyżej 2m inaczej będą upierdliwe... Żartolę, na pewno damy radę. Poza tym nie chodzi o dołki, tajemne miejsca, tylko fun i wspólne bycie nad woda, pokazanie siły organizacji i koncepcji SFP. Ja pewnie połowę spotkania przegadam przy brzegu;-)

Edytowane przez MRTNZ
  • Like 5

• 0

. Wyciągamy wnioski. Po Warszawie było kilka uwag - za mało street'a w street'cie ;)

Może brakowało streeta , ale wody na pewno nie brakowało :lol: . Żeby przenieść zawody bardziej w miasto , potrzebne są takie uwarunkowania :D .

http://pobierak.jeja.pl/images/1/8/a/3611_powodzi-mi-sie.jpg

Zresztą niewiele do tego brakowało , a tak to...... "Każdy orze , jak może" :)

• Like 1

• 0

Dla przyjezdnych kilkadziesiat lub kilkaset km nie ma wiekszego znaczenia powiekszanie terenu lowienia o lepsze czy gorsze miejscowki. Nie wiem jak u innych ale ja osobiscie jade tam dla zabawy , spotkania znajomych , integracji, i wlasnie pomoczenia kija bo i tak nie wiem gdzie co i jak - byle dojsc do wody i cos wydlubac :)

• Like 9

• 0

A zabawa szykuje się na prawdę Świetna.

I nie miejscówki czy ryby ,w niej nie będą najważniejsze a klimat spotkanie.

Bo SF to "....styl wękowania..." i mam nadzieję że z każda kolejna impreza ,będzie tylko dowodem na to że jesteśmy najlepsi na świecie jeśli chodzi o Street Fishing   :ph34r:  :ph34r:

• Like 4

• 0

A zabawa szykuje się na prawdę Świetna.

I nie miejscówki czy ryby ,w niej nie będą najważniejsze a klimat spotkanie.

Bo SF to "....styl wękowania..." i mam nadzieję że z każda kolejna impreza ,będzie tylko dowodem na to że jesteśmy najlepsi na świecie jeśli chodzi o Street Fishing   :ph34r:  :ph34r:

Oto chodzi , oto chodzi :) .

Na tę chwilę progres jest zatrważający .Warszaw 60 osób, a Wrocław już 130 :o ! Jak tak dalej pójdzie , to następne spotkanie w Warszawie na Stadionie Narodowym? :D

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

• 0

a kibiców policzyliście? - ja bez wędki bo i tak do wody się nie dopcham.

Ten współczesny marketing to tajemnica jest dla mnie niepojęta (do szkoły czas wracać) - ludzie biją się o kalapki w Lidlu ALBO przyjeżdżają setkami na ryby w centrum najbardziej zatrutego miast Polski - czad.

Chwała organizatorom.

Edytowane przez analityk
  • Like 1

• 0

Ten współczesny marketing to tajemnica jest dla mnie niepojęta (do szkoły czas wracać) - ludzie biją się o kalapki w Lidlu ALBO przyjeżdżają setkami na ryby w centrum najbardziej zatrutego miast Polski - czad.

Chwała organizatorom.

Chwała organizatorom.

Mnie niestety nie będzie ale miejscówka jest rybna i dość zróżnicowana. Moim zdaniem mogą paść kleniozaury z centrum, jak zawodnicy będą ostrożni. Trzymam kciuki za wszystkich przybyłych, postaram się zdążyć na piwerko po streecie. powodzenia!

Edytowane przez pawelHERP
  • Like 2

• 0

Myślę że dobrze byłoby gdyby takie zawody dawały pełne możliwości łowienia i zachowania.

Są tacy którzy przyjadą pogadać ze znajomymi, wymienić się doświadczeniami posiedzą przy biurze zawodów i będą zadowoleni .

Są też tacy którzy lubią wyzwania i z chęcią wybiorą się na dłuższy spacer bardziej aktywne łowienie krótki postój, dwa rzuty i dalej.

i jeśli chce się utrzymać w przyszłości dużą frekwencje na zawodach street fishing to każdemu trzeba zapewnić to czego potrzebuje.

Inaczej zachwyt i chęci na zawodami może potrwać jeden sezon a później zapał zmaleje bo straci się sens łowienia.

Sprawa jest prosta 130osób x 100m  13km lini brzegowej.

post-47300-0-31905600-1446879152_thumb.jpg

• 0

Mistrzu napiszę tak. Obecnie masz ponad 10km linii brzegowej. Oprócz łowienia  zachęcam do odwiedzania punktów kontrolnych :)  Start jest o godz 9:00 powrót na równo 14:00.  Czyli 5h na zrobienie kilku ładnych kilometrów brzegami Odry. Lubisz wyzwania ? :D  To przynieś wszystkie pieczątki z punktów na pewno to docenimy :ph34r: 
Ten street będzie wyglądał tak a nie inaczej. Kolejny będzie zupełnie inny, zupełnie inny będzie też zachwyt uczestników. To nie są zawody PZW -  Ci sami zawodnicy, miejsce itd.
Rutyna to nie my :) Zobaczycie :D

• Like 6