aneczka Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów .Chciałby poprosić o pomoc w znalezieniu części orginalnych lub zamienników kołowrotka Twin Power 2500 98 , potrzebuję główne koło zębate i pinon . Szanowni forumowicze chciałbym wszystkich przeprosić za mój błędny opis kołowrotka .Jestem posiadaczem kołowrotka produkcji JDM Twin Power 2500 98 DH jest tam rączka kwadratowa ze śrubką i taką potrzebuję .Jeżeli jest możliwość dopasowania części od innego modelu to proszę o informację .Nie mam wielkiej wiedzy na ten temat ,i wysłucham wszystkich rad od kolegów z forum którzy w tym temacie mają większą wiedzę na ten temat .Pozdrawiam wszystkich forumowiczów .Przepraszam również wszystkich forumowiczów którzy korenspondowali ze mną na priv których wprowadziłem w błąd. Edytowane 26 Października 2015 przez paweł72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Jezeli moge podlacze sie do tematu. Szukam tych samych czesci tylko do modelu Twin Power 3000f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Spróbuję pomóc tylko trzeba ustalić numery częścihttp://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/twin_power_2500f.pdfmodel 2500:koło 6094,pinion 7276,model 3000:koło 6136,pinion 7277,zgadza się? Edytowane 25 Października 2015 przez klim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Oj nie będzie łatwo ale życzę powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Witam wszystkich forumowiczów .Chciałby poprosić o pomoc w znalezieniu części orginalnych lub zamienników kołowrotka Twin Power 2500 98 , potrzebuję główne koło zębate i pinon . Ile płacisz za pinion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Napisz do kol. @pisarz ostatnio ogarniał części powinien mieć jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Zapytam z ciekawości, czy koło i pinion się już zużyły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 U mnie w 2 tygodnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 U mnie w 2 tygodnie...Mało wiarygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Chyba, że na sucho było jechane ale raczej jest to niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Odnosnie uszkodzen mojego kolowrotka odsylam do dzialu tuming, majsterkowanie... Temat serwis u Pana Lesniaka Edytowane 25 Października 2015 przez Amon28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Odnosnie uszkodzen mojego kolowrotka odsylam do dzialu tuming, majsterkowanie... Temat serwis u Pana LesniakaZnam. Pozwolisz... Nie uwierzę a o dowody (wróżę) będzie raczej trudno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Wiec nie wnikam w metody forumowego magika! Kupie części jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneczka Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Ślicznie dzięki za informacje , temat nadal aktualny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneczka Opublikowano 25 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Zapytam z ciekawości, czy koło i pinion się już zużyły ?Nie chcę tematu ruszać , taki dostałem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Kolega Paweł został szczęśliwym posiadaczem NOWEGO,z wierzchu' twina na naszym forum.sprzedawca narazie zostaje anonimowy bo obiecał pokryć koszty nowych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Myślę że powinieneś napisać kto Cię tak urządził... Tak na przyszłość dla innych... Za dużo się tu kombinatorów pojawiło w ostatnich czasach i robi kolegów w konia... Edytowane 26 Października 2015 przez Tomasz eS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 taaaa.jak go rozkręciłem to mało mnie szlak jasny i krew nagła...... bo Paweł jak brat dla mnie,no i przecież forum koleżeńskie jest no ale to jego kręcioł i tylko jego decyzja mnie powstrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 IMG_20151020_182257.jpgIMG_20151020_182455.jpgIMG_20151020_182512.jpgKolega Paweł został szczęśliwym posiadaczem NOWEGO,z wierzchu' twina na naszym forum.sprzedawca narazie zostaje anonimowy bo obiecał pokryć koszty nowych części.No to ja ma odwrotnie, z wierzchu pożal się boże, ale za to bebechy - malina. To już nie wiadomo co gorsze Młynek kupiony na znanym portalu aukcyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Sprzedawca nie jest anonimowy, Paweł zakupił u mnie kołowrotek dnia 25.08.2016, kołowrotek wysyłam rano 26.08.2015.Kołowrotek zakupiłem jako nieużywany i jako taki wysłałem Pawłowi, nie znam się na mechanice i nie serwisuję kołowrotków, nie rozbieram bo zwyczajnie nie umiem tego robić. Po odbiorze Paweł wiele razu do mnie dzwonił i wyrażał zadowolenia z zakupionego kołowrotka. Po kilku dniach od zakupu zadzwonił do mnie, że chce posmarować mechanizm cyt. "po swojemu", po nasmarowaniu zadzwonił kolejny raz i wyraził swoje zadowolenie z jakości kołowrotka. Paweł opisał mi nawet sytuację kiedy na rybach zaczepił przynętę o zaczep i wypróbował moc kołowrotka, który okazał się mocny nie były wyczuwalne żadne słabości itd... Paweł poprosił mnie również abym pomógł mu w zakupie takiego modelu w rozmiarze 3000. Paweł utrzymuje ze mną kontakt i rozmawiamy wiele razy. Po 20.10.2015 Paweł oznajmia mi, że chciał odsprzedać kołowrotek koledze i podczas kolejnego rozebrania, okazało się, że koło mechanizmu wygląda jak na załączonych wyżej fotografiach... Ani razu ani ja ani Paweł nie rzucamy w swoje strony żadnych oskarżeń, co myślę z pełną uczciwością Paweł potwierdzi. Nie jestem anonimowy ani nie chowam się do mysiej nory, nic z tych rzeczy. Opisałem całą sytuację tak jak wygląda, z Pawłem mamy stały kontakt. Na giełdzie kupiłem, sprzedałem i zamieniłem już niejedną rzecz i nigdy nie było tak, że kogoś oszukałem i nie było też sytuacji w drugą stronę. Wszystko co napisałem mam potwierdzone w prv, korespondencjach itd... nie mam nic do ukrycia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Strasznie słabe te przekładnie w Twin Powerach,wieszczę wkrótce duży wysyp tego sprzętu po dumpingowych cenach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneczka Opublikowano 26 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Zostawmy tą sprawę .Potwierdzam wszystkie słowa Kuby , tak było , ja również nie mam nic do ukrycia .Z nikogo nie robię oszusta ani złodzieja .Proszę moderatora o zmodyfikowanie wątku , do niczego dobrego ta dyskusja nie prowadzi .Proszę o pozostwienietyko informacjidotyczacych tematu .Nadal jestem zainteresowany kupnem ww elementów kołowrotka .Pozdrawiam Edytowane 26 Października 2015 przez paweł72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Mi na cale szczescie udało dostac sie nowa przekladnie) Czekam jutro za przesylka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Nie zmienia to faktu że bubel wcisnąłeś koledze-i to jako NOWY.[a pracę przekładni było czuć i to znzcznie] Ja także tobie nie ubliżałem a jednak nie raczyłeś mi odpisać na moje posty.Paweł czuje się winny bo jak wspomniałeś kilkukrotnie potwierdził że kołowrot jest ok,i rozkręcał go wcześniej u pana Łazowskiego patrząc mu na ręce[więc nie ma mowy o jakiejś podmiance].Jednak nie dostrzegli zużycia przekładni.Ja z Pawłem nie widzę się na codzień bo mieszkam w innej miejcowości dlatego kołowrot trafił do mnie po ok 3 tygodniach od zakupu z prośbą o przegląd bo jednak coć nie tak kręci.ja na sucho zakręciłem i stwierdziłem że jeśli nowy kołowrotek ma tak chodzić to za darmo bym go nie chciał.po rozkręceniu i wymyciu w benzynie ukazał mi się obraz jak na foto.niestety nie mogłem ująć pinona-za bardzo odbijał światło,ale także nie wygląda ciekawie.Nie wiem gdzie kołowrotek został wcześniej zakupiony ale liczę że tu na forum sprawa zostanie pozytywnie załatwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) poczytałem i nie kumam skoro kolega paweł72 zakupił go jako nowy rozkręcił i nasmarował i nie stwierdził że przekładnia i pion są zużyte to o co chodzi (nie pamiętam nazwiska fachowca który pomagał go smarować ale skoro smarował to się na tym zna i widzi czy przekładnia była zużyta ???mała edycja fachowiec to pan Łazowski ) i teraz tak albo przekładnie w twinkach są tak słabe ???? pisząc to pewnie kilku kolegów ukrzyżowało by mnie :D albo któryś z kolegów kupujących coś miesza ( proszę nie brać tego do siebie ) Edytowane 28 Października 2015 przez KLANAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi