LOLO Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 No Piotrek poszedłeś po bandzie,dobór kolorów i wykonanie pierwsza klasa o reszcie nie muszę wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Super wobki jak głeboko będą nurkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Super wobki jak głeboko będą nurkować? będą nurkować na tyle ile im powietrza wystarczy hihihihi . Żartuje tylko Damian nie gniewaj się, w boju nie sprawdzałem jeszcze ,ale te większe pójdą tak myśle w trolu 5- 6 m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Wszystko zależy na jakiej grubej i długiej lince będziesz prowadził . Ja łapie na pletce 0,12 i 0,14 nie używam grubszych , raczej standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 No Piotrek poszedłeś po bandzie,dobór kolorów i wykonanie pierwsza klasa o reszcie nie muszę wspominać Super wobki jak głeboko będą nurkować? Dziękuje Koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Witam. z nudów znalazłem w swoim królestwie kawałek metalu ( mosiądzu ) 2mm znaleziona na złomowisku . I jak przeglądałem piękne wahadełka kolegi ,, spinraf ,, stworzyłem, małe ,,dzieło ,, . Tak oto powstała wahadłówka barwiona pastą lutowniczą oraz patyną ( troszkę za długo potrzymałem w patynie) ,. Nie jest piękna ....... ale wyszła skuteczna waga słuszna jak dla mnie -30 gr. dł 9.5 cm ( czyli już większe wahadełko ). Tak oto na potworka złapałem małego zębatego Odrzańskiego Króla dł 65 cm. Zdjęcia robione z ręki telefonem wiec nie udało mi się zrobić ładne foto. Mały król wrócił do wody po zdjęciu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Wahadłówka nader udana, widzę, że kolega jest wszechstronny, woblery, wahadłówki itd. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Podoba mi się jest ok pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Wahadłówka nader udana, widzę, że kolega jest wszechstronny, woblery, wahadłówki itd. :) Podoba mi się jest ok pozdrawiamdziękuje koledzy Whadełka fajnie się robi tylko głośno i ciężko u mnie z kawałkami fajnego materiału . Jak znajdę materiał to coś się wyklepie A Wszechstronność hm....... lubię majsterkować, a przeglądając nasze forum i arcydzieła kolegów to chce się wszystkiego spróbować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Moje gratulacje. Bardzo ładne wahadło no i łowne. Patynę zawsze możesz przetrzeć papierem ściernym 2000 i jeszcze do tego fany efekt Ci wyjdzie. Z blachą też czasem mam problem (w Wawie sa sklepy w których nie chcą ciąć na formaty, musisz kupić płachtę) Ja kupuje na pradze tam jak mają tylko materiał nie robią problemów z cięciem.Na allegro znów koszą z dużym narzutem. Tak trzymaj to zajebiste hobby. Pomyśl o małej prasie balansowej (jak masz miejsce) Dorobisz sobie wybijaki i możesz nawet w nocy przy małym dziecku blachy robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Moje gratulacje. Bardzo ładne wahadło no i łowne. Patynę zawsze możesz przetrzeć papierem ściernym 2000 i jeszcze do tego fany efekt Ci wyjdzie. Z blachą też czasem mam problem (w Wawie sa sklepy w których nie chcą ciąć na formaty, musisz kupić płachtę) Ja kupuje na pradze tam jak mają tylko materiał nie robią problemów z cięciem.Na allegro znów koszą z dużym narzutem. Tak trzymaj to zajebiste hobby. Pomyśl o małej prasie balansowej (jak masz miejsce) Dorobisz sobie wybijaki i możesz nawet w nocy przy małym dziecku blachy robić oj Chulo do Twoich cacuszek to moje wahadełko jest bardzo ale to bardzo daleko w tyle . Ale ciesze się z waszych pochawał . Moje wahadełka nie są ładne ale nie raz dały mi zębatego króla . Czasmi myślę, że wahadełko jeszcze zrobi rewolucje w wędkarskim świecie. Tak jak to było kiedyś przed epoką silikonu . Oczywiście nie ujmując żadnemu z twórców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 No właśnie u mnie w okolicy tylko Szczecin zostaje, gdzie mogę coś kupić z obrzynków blachy. Ale to tylko czasami. Wiec pozostaje mi szukać rurek miedzianych , no ale one są max 1,5 mm i to jak bede miał szczęście. Moje jeziorka są głębokie na 6 , 7 m wiec blacha 2mm najlepsza. A presa hmmm .... miejsca mało a i wahadłówki robie tylko dla siebie i znajomych wiec nie jest mi potrzebna . Mam flexa troszke hałasu i się wytnie . Krępowanie troszke hałasu robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 No właśnie u mnie w okolicy tylko Szczecin zostaje, gdzie mogę coś kupić z obrzynków blachy. Ale to tylko czasami. Wiec pozostaje mi szukać rurek miedzianych , no ale one są max 1,5 mm i to jak bede miał szczęście. Moje jeziorka są głębokie na 6 , 7 m wiec blacha 2mm najlepsza. A presa hmmm .... miejsca mało a i wahadłówki robie tylko dla siebie i znajomych wiec nie jest mi potrzebna . Mam flexa troszke hałasu i się wytnie . Krępowanie troszke hałasu robi Jak będę robił zakupy (a w tym roku na pewno będę jeszcze kupował blachę) Mogę Ci kupić i wysłać. Blacha 2mm jest dostępna na bieżąco. Szarpanie się z rurkami zajmuje czas no i ogranicza Ci grubość materiału. Gdzieś poszukam swoich pierwszych blaszek, jak wrzucę fotki to się przerazisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 jak by co to tez mogę ci zakupić pasek 2 mm mosiądz lub miedz nawet ci potne na kształty bez hałasu pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Jak będę robił zakupy (a w tym roku na pewno będę jeszcze kupował blachę) Mogę Ci kupić i wysłać. Blacha 2mm jest dostępna na bieżąco. Szarpanie się z rurkami zajmuje czas no i ogranicza Ci grubość materiału. Gdzieś poszukam swoich pierwszych blaszek, jak wrzucę fotki to się przerazisz jak by co to tez mogę ci zakupić pasek 2 mm mosiądz lub miedz nawet ci potne na kształty bez hałasu pozdrawiam Bardzo ale to bardzo ciekawe propozycje :) , ale nie chce nikomu zawracać gitarę. Jak będziecie coś zamawiali dajcie mi znać i napiszcie jak cena za kg( czy jak to tam placone jest ) a tak jeszcze sie zapytam ... czym wycinacie tak grubą 2mm blachę ? Jak się nie mylę to chyba tą piłą włosową ? Bo Chulo to ma widziałem na zdjęciach prasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 gilotyna i starcza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Nożyce do blachy jedno ramię w imadło,na drugie dłuższy kawałek rurki,i masz mini gilotynkę do koloru, kwas rzezam,boschem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Ja blachę 2mm miedź jak mam potrzebę to tnę nożycami (muszą być tylko mocne) Mosiądzu już nie ruszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Witam Koledzy. wystrugałem kilka bo aż 4 woblerki na bolka . Wykonane ze spienionego pcv , stelaż przez całość, drut 0,8mm , dł 7cm , waga od 10,5 do 11,5 gr . Oklejone amelinium , malowane samochodówką i tuszem , oczka niestety jeszcze kupne, ale już mam żywice ,oczka wydrukowane tylko brakuje mi nagrzewnicy aby nie było pęcherzyków. Kolory podstawowe - srebro , czerń , zieleń no i płetewki pomarańcz . Miłego oglądania 10,5gr, 10,5 gr,( wyszło małe nieszczęście piłka mi zjechała - wprawione oczko zobaczy ) 10,5 gr, - 11,5 gr no i moje 43 gr tylko takie ujęcie wyszło - wszystkie jednakowej długości.Pozdrawiam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Nieźle wyszły, kolorki odpowiednie a jaka praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Nieźle wyszły, kolorki odpowiednie a jaka praca. Dziękuje kolego:) Ja ogólnie lubię woblerki mocno pracujące , szczupakowe mocny X,a boleniowe ładne lusterkowanie ( każdy z nas ma inne określenie pracy swoich woblerków) a jaka skuteczność tych, hmmm.... zobaczymy na wiosnę czy spodobają się ,,bezzębnym,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Piękne ci wyszły kolego Co do piłki troszkę zeszło za głeboko ale ładnie z tego wybrnołeś???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Piotrek rybki jak zawsze Ale widzę że i TY bez dopingu nie możesz tworzyć-ile tych kufelków tego LESZKA trzeba przechylić żeby wobki wychodziły tak ładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Piękne ci wyszły kolego Co do piłki troszkę zeszło za głeboko ale ładnie z tego wybrnołeś głęboko nie weszło ...... tylko ja do nacięcia używam dremelka i tarczek ( malutkie tarczki taki jak do piły stołowej ) kupiłem na aliexpres , i zle założyłem ostrze - ząbki nie w tą strone co trzeba . I pojechało po woblerku . Mówiąc prosto poszło po amelinium a ,, rana została,, nie jest źle będzie żył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Piotrek rybki jak zawsze Ale widzę że i TY bez dopingu nie możesz tworzyć-ile tych kufelków tego LESZKA trzeba przechylić żeby wobki wychodziły tak ładnie? hhheee kurde faktycznie , na niektórych fotkach widać leszka , odpowiem tak ...... A to nie moje ..... Ale coś mi się wydaje, że więcej trzeba dziabnąć aby robić takie piękne wobki jakie Ty robisz . Mniejsze i bardziej precyzyjne. No i więcej odwagi trzeba, aby ostrzem tak blisko palców latać i mieć je jeszcze wszystkie hihihi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi