kooper82 Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ciekawy pomysł taka blaszka jest z jakiegoś specjalnego materiału, ze można ja wyciągnąć z odlewu? Juz odpowiadam. To jest blaszka aluminiowa ona się nie klei do ołowiu.Aby móc latwo i bez problemu ja wyciągnąć to dokladnie wyszlifuj miejsce cięcia. Każdy zadzior, nierówność spowoduje problemy z jej wyjęciem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 A co do samej formy to trzeba stosować jakiś rozdzielacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) Jeśli forma też jest z amelinium to się ołów nie przyklei To samo dotyczy gipsu w zasadzie to gorący ołów nie powinien się jakoś mocno złapać nawet ze stalową forma która jest zimna i myślę że wystarczy delikatnie podważyć i się oderwie. Śmiem nawet twierdzić że gdyby nawet formę z ołowiu zrobić i wlać niewielka ilość plynnego gorącego ołowiu do formy to polaczenie nie byloby jakies trwale - chyba że duża ilość płynnego ołowiu rozgorzalaby olowiana formę do tego stopnia że też zaczelaby się uplynniac Edytowane 7 Lutego 2019 przez bencur 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 A myślałeś nad dwuczęsćiowym obciążeniem mocowanym do stelaża rurkami termokurczliwymi? Blaszka ładnie na fotce wychodzi, lecz wyjmowanie chyba nie jest takie proste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 8 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) A myślałeś nad dwuczęsćiowym obciążeniem mocowanym do stelaża rurkami termokurczliwymi? Blaszka ładnie na fotce wychodzi, lecz wyjmowanie chyba nie jest takie proste?Proste pod warunkiem ,ze nie będzie miała zadziorów itp. najlepiej wyrównać drobniutkim papierkiem Takie rozwiązanie obciążenia wg. mnie jest najmniej problemowe . Wyciągasz blaszkę wkładasz oczko brzuszne przez otworek w ołowiu , zaciskasz kombinerkami i trzyma się jak teściowa zębami nogawki Edytowane 8 Lutego 2019 przez kooper82 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Witam. Majsterkowanie z woblerami wciąga Szykując się na sezon boleniowy nie mogę się powstrzymać przed wymyślaniem nowych wzorków i bawieniem kolorami. Nie poszalałem, ale jak na moje upodobania do kolorów boleniowych ( czarny i zielony) rozpędziłem się Dodałem koloru niebieskiego ( dobra dla mnie niebieski ,, nie wiem jak dla was ). woblerek z zywicy , waga 15 gr, dł 8 cm , drut 0,8 , pełny stelaż , oczka moje aaaaa dałem większe i powiem wam ,że ładniej to wygląda. Ale oceńcie sami . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbo93 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Robisz mega postępy ???? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 bardzo ładne kolego trzymasz poziom pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Robisz mega postępy pozdro bardzo ładne kolego trzymasz poziom pozdrawiamDziękuje koledzy za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 eeeeee. Lipa kooper. Stac Cie na więcej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 eeeeee. Lipa kooper. Stac Cie na więcej Lipa, lipa - przecież Piotr napisał, że żywica. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 my tu gadu, gadu a Piotrek się już zbroi na jutrzejszy wypad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Piotrek, serdecznie dziękuję za woblerki Nasze słodkowodne tarpony będą zachwycone, podobnie jak obdarowani Twoimi dziełami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 niech służą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Witam. Kiedy ten sezon się zacznie .......... siedzę , latam od okna do okna w domu. Żona twierdzi ,że jestem nienormalny ...... ale nic wyczekam Tak więc w oczekiwaniu na wiosnę bawię się kolorami i oczkami (oczka zaprojektowane przez kolegę Dawida - chłopak robi fajne woblerki tylko coś się wstydzi założyć watek, a ma czym się chwalić). Jak zwykle u mnie woblery boleniowe , bezstery - nowe oczka takie ukklejowe 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Świetna robota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Świetna robota !dziękuje Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Wyglądają super ! Z chęcią bym coś przygarnął na testy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Wow Piotruś jedziesz grubo z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 (edytowane) Wow Piotruś jedziesz grubo z tematem Dziękuje Alek Coś tam się robi, coś tam się skrobie a bolki i tak zweryfikują co się wyskrobało. Edytowane 5 Marca 2019 przez kooper82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Niebieski kolorek bardzo ładnie współgra z resztą, dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 5 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Niebieski kolorek bardzo ładnie współgra z resztą, dobra robota. Dziękuje za pochwałę A mogę wam zdradzić jest to kolor niebieski transparentny , robi go Marcin ,, Rudi,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Bardzo ładne.Skuteczne też na pewno będą, to widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) Witam, jeszcze troszkę i sezon otwarty. Więc trzeba coś poszykować rozmiarowo, sieczki 6 cm parę mam, ale nie miałem już sterowych 8 cm woblerkow więc trzeba było uzupełnić. Wykonane na moim korpusie do bezsterow ale mocno zmienione. Teraz rozumiem kolegów którzy pisali, że siedzą nad jedna konstrukcją....... przerabiają , poprawiają i w moim przypadku tak było. Waga około 11 gr, żywica, pełny stelaż. Barwy wojenne : niebieski i zielony . Pozdrawiam Piotr Edytowane 26 Marca 2019 przez kooper82 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Witam. Znalazło się paru kolegów którzy namieszali mi w głowie z rybkami potocznie zwanymi przeze mnie kluskami czyli jaź i kleń. Tak więc przeglądając ich pudelka pewien kształt bardzo mi się spodobał. Stworzyłem coś....... 5.5 cm dł , waga bez lakieru 4 gr - żywica, oczka moje, drut hmmmm nie mam innego wiec wpakowałem 0,8 mm. Pozostało je polakierować , wkleić stery i polecieć nad wodę - surowe korpusyi już po malowaniu w oczekiwaniu na lakier i stery Zdjęcia jak zwykle ,,bardzo dobry,, aparat w telefonie . Pozdrawiam Piotr 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi