kooper82 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Dobra nagrałem coś w lepszej jakości . Woblerki bezsterowe 8, 9 i 10 cm. Oskara za nagranie nie dostanę ale coś zobaczycie. Bardzo bym prosił moderatora o usuniecie wcześniejszych filmików, Dla jasności są to te trzy woblerki od góry https://www.youtube.com/watch?v=I3SQXoa-eTIhttps://www.youtube.com/watch?v=67QKl-16lrchttps://www.youtube.com/watch?v=jDrErshF-tY Edytowane 25 Listopada 2018 przez kooper82 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 A jakiego lakieru używasz, bo przy domaluxie zauważyłem ze tak po jakimś czasie się dzialo a gdy zmieniłem na hartzlak problem zniknal.używam hartzlaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Dobra nagrałem coś w lepszej jakości . Woblerki bezsterowe 8, 9 i 10 cm. Oskara za nagranie nie dostanę ale coś zobaczycie. Bardzo bym prosił moderatora o usuniecie wcześniejszych filmików, Dla jasności są to te trzy woblerki od góry post-61415-0-36807000-1542789517_thumb.jpghttps://www.youtube.com/watch?v=I3SQXoa-eTIhttps://www.youtube.com/watch?v=67QKl-16lrchttps://www.youtube.com/watch?v=jDrErshF-tYFajna wędka. Jak się domyślam to megabass Pagani Bamboo Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Fajna wędka. Jak się domyślam to megabass Pagani BambooWysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka[/quoteTak jak piszesz , strasznie droga, kilka lat robiona, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 A Ty coś dłubiesz Piotrze, czy już na Święta i mikołaja czekasz? Pewnie się zakamuflowałeś w pracowni i tworzysz nowe wzorki?Oj będą te bolenie miały ciężko w tym roku. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 A Ty coś dłubiesz Piotrze, czy już na Święta i mikołaja czekasz?Pewnie się zakamuflowałeś w pracowni i tworzysz nowe wzorki?Oj będą te bolenie miały ciężko w tym roku. .. wzorków starczy za dużo nie można kombinować bo nic z tego nie wyjdzie. Ale za to zabawa korpusami daje duże możliwości . Chciałbym zrobić 6 cm w wersji bezsterowej , 8 ( sterową - Ty już masz , i wertykal ) i 9 tylko w wertykalu bo steru to ten wobler nie przyjmie. I tak oto kilka korpusów dokładnie 4 szt. daje ogromne możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Witam po przerwie Coś się tam skrobie, coś się maluje i czasami coś wyjdzie. Jak to u mnie woblerki boleniowe : żywica , pełny stelaż , dł 8 i 10 cm , waga od 15 do 22 gr , oczka moje . Jak jutro pogoda dopisze to się troszkę wyrwę nad wodę, może coś połapie ale na pewno poustawiam takie moje malutkie stadko stadko 8 cm 10 cm 10 cmzdjęcia robione telefonem więc jest jak jest . Pozdrawiam, życze miłego oglądania oraz Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku Edytowane 21 Grudnia 2018 przez kooper82 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Bardzo ładne, proste i poprawne malowanie. Sam robię takie samo plus właśnie przetarte pokrywy skrzelowe, i naprawdę do boleniówek więcej nie potrzeba, zakładając poprawną pracę przynęty. Chętnie tu zaglądam, podobają mi się Twoje prace, może i dlatego ze podobne do moich. Pozdrawiam : ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Bardzo ładne, proste i poprawne malowanie. Sam robię takie samo plus właśnie przetarte pokrywy skrzelowe, i naprawdę do boleniówek więcej nie potrzeba, zakładając poprawną pracę przynęty. Chętnie tu zaglądam, podobają mi się Twoje prace, może i dlatego ze podobne do moich. Pozdrawiam : )[/quoteCieszy mnie to, ze podobaja Ci sie moje prace, dziękuje za pochwałę.Jak robisz woblerki,załóż sobie wątek. Poznasz bardzo dużo dobrych ludzi, którzy podpowiedzą,doradzą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Wątek jest zawieszony gdzieś w czeluściach jb ale póki co mam dużo niedokończonych woblerow, koło setki myślę, więc się nie odświeży jeszcze ze dwa tygodnie, bo wytrzymałem boleniowki na rzecz pstragowych które dostały wyższy priorytet z racji pory roku : ) http://jerkbait.pl/topic/108443-dynabaits/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Piotruś ja codziennie podziwiam te "cacka" od Ciebie i już nie mogę się doczekać sezonu na bolenie!Wobki są smukłe ,a zarazem ciężkie więc zasięg będzie duży i to jest właśnie to,co jest mi potrzebne.A jeśli chodzi o wykonanie i malowanie- cóż mam powiedzieć-MISTRZOSTWO!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dziękuje za miłe słowa. Pozdrawiam i życze Wam Wesołych Śiąt oraz Szczesliwegi Nowego Roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Piotrze, a czy ta 10 będzie też w wersji ze sterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Piotrze, a czy ta 10 będzie też w wersji ze sterem?Cześć. Nie myślałem aby w 10 włożyć ster ...Typowo robiona była pod wobler bezsterowy. No ale zawsze można spróbować zmienić jej prace i technikę prowadzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Myślę,że warto by było mieć ten model w dwóch wersjach z zupełnie inną charakterystyką pracy.Ja się piszę na sterówki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Myślę,że warto by było mieć ten model w dwóch wersjach z zupełnie inną charakterystyką pracy.Ja się piszę na sterówki! Ok. Przekonałeś mnie , zrobie na tym modelu steròwke. Jak coś pojdzie nie tak, to będę miał na kogo zgonić. . Mam już zrobiony nowy model małej bezsteròwki 5,5 cm. Ale to zobaczycie w pòzniejszym czasie Oczywiscie jak będzie poprawnie pracowała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Witam. Tak jak pisałem siedziałem nad małą bezsterówka na Bolesława. Woblerek bez oczek o dł ok 5,5 cm , waga od 7 do ok 7,5 gr, wykonany z żywicy, drut 0,8 mm, oczka moje, lusterkuje w opadzie, Woblerek ten powstał z myślą o wiosennych boleniach żerujących na drobnicy ukrywającej się na spokojniejszej wodzie. Aby woblerek mógł kusić na większym nurcie będę musiał dołożyć troszkę bebeszków. Ale to dopiero jak zrobię sobie nową foremkę pod ołów ( moja gipsowa strasznie mnie denerwuje ) Zdjęcia robione telefonem, więc nie powala. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Na małą "sterówkę", którą mam od Ciebie świetnie reagują okonie, więc pewnie i ten będzie chętnie przez nie gryziony! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 No Piotruś jedziesz z tematem Kolorki i wykonanie miodzio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Z projektu na projekt widać coraz większy kunszt. Niedługo ożyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Z projektu na projekt widać coraz większy kunszt. Niedługo ożyją dziękuje kolego za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jest progres Piotrek doszedłes do wprawy z odlewaniem i robieniem swoich form gratki raz jeszcze a malowanie super ???? w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 No ładnie się Pan op. ....la, znaczy się leni -od prawie miesiąca nic nowego! Wstydź się. ..i bierz za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) A tu się mylisz Marcinku udoskonalam swoje woblerki bezsterowe tzn. bawię się w doktora - wciskam nowe narządy ,,ołów,, więc i nie ma co pokazać. Chcąc mieć woblera o prawidłowej, powtarzalnej pracy, musi być ołów równo rozłożony zdjęcie nr 1.( robiąc woblery bezsterowe - boleniowki ) Pewnie ktoś się zaraz zapyta ,, po co takie długie i w rożnym rozmiarze'' wałeczki. To już odpowiadam.Sami wiecie formy a amelinium nie należą do tańszych. Aby móc używać formę do rożnych woblerów i rożnych wariantów pracy, kolega podpowiedział mi jaką on ma formę PS. Dziękuje Krystek . Długość wałeczków dobrałem do mojego największego woblera bezsterowego 10cm.(boleniówki) Robiąc mniejsze wobki po prostu przycinam wałeczek w taki sposób aby praca późniejszego woblera mi pasowała Tak więc te 4 gniazda dają olbrzymie możliwości : pracy woblerów, wielkości oraz nie ograniczają mnie do jednego gatunku ryb . ,,Po co ta blaszka'' ???? po wyjęciu jej ma idealny otworek na oczko brzuszne. Pewnie ze można zrobić formę z gipsu , sam takie mam ale w formie gipsowej ciężko jest uzyskać idealne proporcje. Mając bebeszki można tak powiedzieć dopracowane pozostaje tylko dbać o całą resztę : osadzenie stelaża, i wykonanie poprawnie odlewu. 1. Edytowane 7 Lutego 2019 przez kooper82 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ciekawy pomysł taka blaszka jest z jakiegoś specjalnego materiału, ze można ja wyciągnąć z odlewu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi