kooper82 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 W trakcie lakierowania poprzednich woblerów . Pobawiłem się kolorami z kolejnym woblerkiem , fantazja ponosi więc dlaczego ją ograniczać Jeszcze kilka warstw i będzie ok . Na koniec wstawienie sterów i gonitwa za kluskami. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Witam. Czas zacząć zbrojenie na Odrzańskie torpedy i nie tylko. Tak więc bawię się boleniówkami , sterowymi maluszkami ,,sieczką ,, jak i większym kalibrem besterowym. Malowanie we wszystkie kolory tęczy boleniowej hehehhe czyli zieleń , szarość i niebieski. Na grzbiecie widać jeszcze opalizacje niebieską ( takie refleksy ładnie je widać). 10 cm 8 cm coś do 6 cm Oraz wstawię te zdjęcia kleniowych jakie mi zostały (mam 4 szt tylko że w takich kolorach) żółtych już nie mam - bezduszni koledzy zabrali mi pozostałe , dł ok 5,5 , waga 4 z groszami . Wszystkie zdjęcia robione telefonem , wiec jest jak jest. Pozdrawiam Piotr 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Co tam Piotruś? Tylko "bolki " ganiasz,bo wątek mchem porasta!Coś nowego się szykuje w pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 8 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Cześć Wam. Troszke latam za bolkami , bez rezultatu. Drobnicy nie ma, woda zimna, pogoda okropna, bolki grają na nosie sporadycznie go pokazując. A tak to coś tam szykuje z woblerów boleniowych 8 ,10 cm (niewielkie ilości) niebawem coś wstawię na giełdę. Pobawiłem się troszkę z woblerkami na kaczuchy. Dopiero schnie 2 warstwa lakieru, może coś z niego będzie . Stworzyłem dwie wersje docelowo na płytszą wodę oraz do głębszego prowadzenia . Okonki : żywica, waga coś około 12 możne max 13 gram jak będzie kilka warstw lakieru nie licząc wagi steru , dł 8 cm, stelaż pełny 0,8 mm.. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Okonki bajka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 ,, Bajka,, hmmm tylko ciekawe czy księżniczki ,, kaczuchy,, z zębami potwierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 A miało być tak pięknie. Mocne branie, mocne zacięcie i jakże mocne zdziwienie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Nie jest tak źle, patrząc na miniaturkę myślałem, że kotwice są wbite i schowane w palcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Nie jest tak źle, patrząc na miniaturkę myślałem, że kotwice są wbite i schowane w palcach Całe szczęście nie w palcach,ale szkoda mi ryby,bo chyba zabrała groty ze sobą Pierwszy raz mi się zdarzyło aby pękły wszystkie ramiona kotwicy i został tylko trzonek!Po tym zdarzeniu sprawdziłem całe pudełko i to był jedyny wobek uzbrojony w te g.....o, bo reszta jest na solidnych kotwach,ale "nauka nie idzie w las"- to się już nie powtórzy! :doh: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Witam. Już powoli bolek u mnie się pokazuje na główkach (brak drobnicy) i udało się złapać. Nie jest to duży osobnik około 60 cm. Zdjęcie samoj........więc jest jakie jest. Bolek cieszy podwójnie,że złapany na swojaka 6cm , sterowy. Rybka dalej pływa i czeka na mnie jak podrośnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Pewnie sprawne oko zauważy ,że ze zdjęciem gdzie jest bolek ( na tle trawy) jest coś nie tak .......tak jest coś nie tak. Zdjęcie poddałem obróbce ale tylko tła Wyjaśniam, zrobiłem to po to aby utrudnić ,,kormoranom,, odnalezienie miejsc . Dużo osób z moich okolic z którymi bym nie chciał wędkować obserwują forum a nie chce zdradzić miejsc przebywania moich boleni ( kormorany= osoby baaardzo lubiące mięso złapanych rybek, żrą na potęgę wszystko i w każdej ilości ). Tyle ze sprostowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 A ja myślałem, że na takim porządnym forum nie ma kormoranow, że są tylko osoby o wysokiej etyce wędkarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) A ja myślałem, że na takim porządnym forum nie ma kormoranow, że są tylko osoby o wysokiej etyce wędkarskieNie twierdze ,że Mozna się zdzwić,Nie twierdze, że wszyscy są źli. Większość na forum to dobrzy ludzie. Kiedyś spotkałem na moim odcinku rzeki pewnego ,, kolegę,, .......rozmowa fajna, mówił ,że zagląda na forum jerkbaita ( nie wiem nawet jaki ma nik ) oczywiście ....... wypuszcza do czasu jak nie trafiłem na jego foty na fb. Zdjęcia jego nie mogę wam pokazać na forum . Wniosek hm..... będę modyfikował zdjęcia na których są jakieś miejsca orientacyjne. A forum nasze jest ogólnie dostępne a i moderator nie ma jak sprawdzić kto co ma w lodówce Edytowane 27 Maja 2019 przez kooper82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Witam. Dawno mnie nie było ale to ne znaczy że nic sobie nie robię. Zrobiłem parę woblerków pod kaczuszki 8 cm waga 14 gr. praca w X i takie maluszki 6 cm : sterowe oraz bezstery( lekkie bo 4 gr. ) Można powiedzieć ze bezstery prototypy. kolega mnie prosił o zrobienie małych lekkich woblerków pod rybki w paski - czyli okonki. Praca ich powiem Wam ciekawa , praca w S lusterko w opadzie. Małe woblerki z takim obciążeniem raczej na zbiorniki wody stojącej . Materiał wykonania żywica, stelaż pełny na drucie 0,8 mm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Myślałem, że Moje bolenie mi gdzieś uciekły, nie pokazują się a jak już to gdzieś sporadycznie . Ale udało się jednego podejść, złapany na mój maleńki sterowy woblerek 6cm. Zdjęcie robiłem sam i lepszego nie będzie. Zdjęcie rozmazane w celu ukrycia miejsca złapania. Boleń 75 cm , pływa dalej i rośnie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) Zabawy ciąg dalszy:) Dalej wymiata mała steróweczka Dzisiaj po pracy skoczyłem w moje miejsca. Komary cięły jak teściowa przy opłatku, ale bolusie wynagrodziły bąble Dzień uważam za udany. Łacznie na woblerku zawiesiło oko 4 bolenie : 2 maluszki, jeden grubasek, ale spiął się przy nogach. Do zdjęcia pozował tylko ten. Ale i tak cieszy . Nie jest duży ale ma za to piękne oczy Edytowane 21 Czerwca 2019 przez kooper82 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Zabawa woblerowa, żywica , stelaż pełny 0,8 mm , oczka swoje- 8 cm , 13-14 gr- 10 cm ,18-19 gr Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to kilka sztuk na giełdzie http://jerkbait.pl/topic/128135-kooper82-woblery-bezsterowe-bole%C5%84/ Edytowane 25 Czerwca 2019 przez kooper82 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 14 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Witam. Coś się tam czasami łapie Woda u mnie strasznie niska (rzeka Odra), ale coś udaje się złapać Bolek ze szczytu główki przechytrzyłem go swoim woblerkiem bezsterowym 8cm. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Ostatnio kolega podesłał mi fotki bolków które połapał i co mnie najbardziej ucieszyło na moje woblerki bezsterowe 10 cm. Lico kolegi musiałem zamazać bo coś wstydliwy jest. Uszanować prośbę kolegi trzeba wiec zamazałem. Bolki nie tykane Edytowane 22 Lipca 2019 przez kooper82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Urodzinowa stówa i niech się marzenia ziszczają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Piotrze, wszystkiego najlepszego 100 lat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Dziękuje za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO 100LAT, OCZYWIŚCIE NAD WODĄ Edytowane 23 Lipca 2019 przez LOLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_M Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Metrowych 'tarponów ' życzę Piotruś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi