kooper82 Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Dziekuje Koledzy za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Witam. Jako ,że boleń to rybka dla mnie nr 1 , ciągle coś sobie robię pod gusta tej rybki. Aaa i jeszcze pobawiłem się kolorami ...... i powstał taki ,, oczojeb,,może to skusi jakiegoś Zanderka. Woblerki wykonane z żywicy ( boleniowe 7 cm) a ten jaskrawy 8 cm Paca szybkie lusterko podczas zwijania , w opadzie lusterkuje- ładne wąskie bujanie(amplituda i kat zamiatania dupką uzależniony od szybkości ściągania ) w opadzie lusterkujeNo tyle na dziś. Jutro jadę na urlop więc już nic nie powstanie. Pozdrawiam Piotr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Drogie Koleżanki i Koledzy ,nasz forumowy kolega ,który uwielbia łowić ryby potrzebuje naszego wsparcia w zakupie wózka.Może zechciał by ktoś dołożyć się do kolejnej szprychy i spełnić marzenie kolegi o stabilnym i wygodnym wózku, dzięki któremu będzie mógł bezpiecznie podróżować nad wodę....http://jerkbait.pl/t...k/#entry2619507 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Witam. Wątek mchem zarasta. Jako że lato się kończy i wejdziemy w okres jesienny, więc trzeba się uzbroić w coś co zejdzie głębiej w poszukiwaniu ,,Bolesławów,, Tak oto powstał wobler ,, krąpik,, wertykalny . waga około 14 gr , dł coś kolo 7 cm , drut 0,8 mm , Praca szybka, o wąskiej pracy . Pozdrawiam Piotr 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 hehehheh ,, miało być praca szybka o wąskiej amplitudzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Piotruś ,tego krąpika to i zanderki będą chętnie łykać.Pomyśl o takim 5cm na okonie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 3 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Piotruś ,tego krąpika to i zanderki będą chętnie łykać.Pomyśl o takim 5cm na okonie!Pomyśleć można ......... ale z czasem lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) Szukam koloru , no i przypomniała mi się folia amelinowa . Łuski wyciskane już na woblerku. Być może jesienne tarpony mojego Odrzańskiego odcinka rzeki posmakują Edytowane 13 Września 2019 przez kooper82 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Witam. Coś tam się skrobie , coś maluję i coś tam wyjdzie. Na początku wobler vertykalny , waga 14 gr , żywica , spłaszczony z czoła co napędza wobka, praca wąska ale o szybkiej amplitudzie drgań. Obklejone amelinium i jeszcze parę, z kolei to woblerki sterowe, te modele były pokazywane we wcześniejszych wpisach. 7 cm wagowo do 9 gr, 6cm tak ok 6 gr. Wyraźne lusterkowanie podczas prowadzenia, stabilne w locie jak na swoją wagę i kształt.Woblerki wykonane z żywicy , na drucie pełnym o średnicy 0,8 mm I teraz pomijając moje wcześniejsze wypociny jako, że jedne z naszych kolegów dokładnie Janusz , będzie potrzebował pomocy rehabilitacyjnej. Chcę choć w niewielkim stopniu jakoś mu pomóc. Tak więc na aukcje charytatywną wstawiam kilka moich woblerów boleniowych. Zdjęcie robione telefonem, jakość nie powala, ale gwarantuje, że jest na czym oko zawiesić a i o prace jestem spokojny.Woblery wykonane z żywicy, waga ok 15 gr , dł 8 cm, Praca wąska ,, ogonowo,, z wyraźnym lusterkowaniem podczas prowadzenia , w opadzie lusterkują, stabilne w locie. Stelaż przez całą długość woblera na drucie 0,8 mm.Cały zysk zostanie przekazany dla Janusza, koszt wysyłki po mojej stronie.Poniżej znajduje się link do aukcji. Zapraszam do licytacji. Pozdrawiam Piotrhttp://jerkbait.pl/topic/131537-kooper82-aukcja-dla-janusza-woblery-boleniowe-bezstery/ 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Już wchodzimy w okres jesienny, a jak wiemy jest to okres w którym nasze drapieżniki będą mocnej podjadały Równolegle z boleniami trzeba się uzbroić w wabiki na zębate kaczuchy. Tak oto dłubie i coś na kaczki . Woblerki żywiczne, w wadze ok12-13 gr, pełny stelaż na drucie 0,8mm. długości do 8 cm . jeszcze tylko zostanie ustawienie i ewentualne podgięcie oczka w celu uzyskania zadowalającej pracy. Zrobiłem okonka, można powiedzieć płotke/ krapia i red head ( jakoś dziwny, nigdy nie malowałem w takich barwach) Miłego oglądania. Pozdrawiam Piotr okonek- płoć może krąpik albo jeszcze coś innego- no i ten red head 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Witam. Dawno mnie nie było... a to nie znaczy że nic nie robiłem Będąc na rybkach ,, boleniach,, kolega z którym pływam dętką po Odrze założył na agrafkę slaidera hmmm, dziwna przynęta która mi nie pasuje do bolenia . Pomyliłem się ... skopał mi dupę. Tak więc chciałem mieć coś podobnego i już mam .. i działają. Bolenie nie były gigantami długości ale sadełka miały dużo (dalej pływają ) Takie grubaski dają popalić dł 7 cm - waga 14- 15 gramA to efekty Pozdrawiam Piotr 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Cześć Piotrek.Zerknij na priv. Miałem do Ciebie jakiś czas temu pytanko a nie chciałem zawracać głowy telefonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 No Piotruś ładnie Ci wyszły te slaiderki a i rybki,choć trochę dziwne jak na tego typu przynętę..zacne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Witam. Dawno mnie nie było... a to nie znaczy że nic nie robiłem Będąc na rybkach ,, boleniach,, kolega z którym pływam dętką po Odrze założył na agrafkę slaidera hmmm, dziwna przynęta która mi nie pasuje do bolenia . Pomyliłem się ... skopał mi dupę. Tak więc chciałem mieć coś podobnego i już mam .. i działają. Bolenie nie były gigantami długości ale sadełka miały dużo (dalej pływają ) Takie grubaski dają popalić wobki.jpg dł 7 cm - waga 14- 15 gramA to efekty received_413356249376806-01_Easy-Resize.com.jpg received_1321776117973244-01.jpeg_new_Easy-Resize.com.jpg received_447051279250594_Easy-Resize.com.jpg Pozdrawiam Piotr Jak dla mnie to kolejny przykład na nieprzewidywalność ryb. Lub może na to jak bardzo jesteśmy skłonni wierzyć we wszystkie obiegowe opinie i mity , że tylko to i nic więcej... A sliderki fajne i bolki podobnie:) Pozdrawiam Romek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) Witam. Koledzy podesłali mi fotki złapanych rybek na moje woblerki To cieszy najbardziej. Jako że kuszą rybki słodkowodne to wiedziałem, ale kolega spróbował łapać na nie w wodzie słonej . Pomyślałem że zwariował do czasu jak podesłał mi fotkę z dorszem No i słodkowodne Edytowane 16 Listopada 2019 przez kooper82 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Dorsz rewelka... jeszcze się Piotrek na pilkery przerzucisz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) Nie ma opcji, przy wobach zostaje???? Edytowane 17 Listopada 2019 przez kooper82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Cześć Koledzy. Jak to u mnie pomału coś skrobię.Woblerki nie są ukończone bo jeszcze brak sterów. Ale nie o to mi chodzi, już wyjaśniam. Chciałem wysłać koledze zdjęcia woblerów na którymi siedzę. Zrobiłem fortkę telefonem i coś mnie zaskoczyło a mianowicie kolor woblerów- pewnie załamanie światła. Zobaczcie sami . Ale czasami przypadek sprawi że już jest nowy trop w kolorze woblerów Oryginalna kolor to oliwka w załączniku macie porównanie kolorów .Oryginał - kolor zielony no może jakaś oliwkaZdjęcia które mnie zaskoczyły Wniosek kolor złoty do wobów boleniowych będzie dooobry 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Kurde ale błędów nawaliłem B) a wpisu już nie mogę edytować. Proszę czytać migiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Cześć. Mam i złote woblerki. Kolor troszkę blady, chciałem wyraźniejszy ale nie mam takiego odcienia. Będzie trzeba porozmawiać z kolegą od farb :)Woblerki 8 i 10 cm , oczywiście pod Polskie Tarpony 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Cześć Wam . Mam nowe farbki tzn kolory to pochwalę sięMoże będą dobre na nowy sezon Edytowane 21 Grudnia 2019 przez kooper82 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 To i ja Cię pochwalę ????Wyglądają lux! Świetna opalizacja na tych ostatnich na pierwszym zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2019 To i ja Cię pochwalę Wyglądają lux! Świetna opalizacja na tych ostatnich na pierwszym zdjęciu. to jest kolor,, lila,, cameleon Rudiego, jak krecisz woblerem to kolor pojawia się i znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Witam Koledzy Tak wygląda szykowanie Piotrusia na sezon Jeszcze parę warstw lakieru, stery , ustawić i czekać Boleniowe - sterówki 7 cm (jeszcze brak sterów), waga tak gdzies w granicach 10 /11 gr Boleniowe bezstery 8 cm waga około 15/16 gr No i coś na klenika No i tyle z mojej twórczości Pozdrawiam Kolegów 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Piotruś początek stycznia a ty już warsztat zamykasz Rozumiem że zapchałeś swoje pudełka,ale pomyśl też o kolegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi