kooper82 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam . Kolejne blaszki przeznaczone na Zębacza . blacha miedziana 1mm , waga 15-16 gram, 7 cm , ładnie kolebią 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 dalszy ciąg woblerozy wykonane z lipy , dł 9 cm , waga 12-13 gram . wykonane pod zębacza powinny pracować w X . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 woblerki boleniowe ,wykonane z lipy ,dł 9 cm , waga 13 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 całokształt dzisiejszego wstawienia zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Witam . Zębaty król nie żeruje na moim łowisku wiec postanowiłem postrugać małe i większe woblerki . Wszystkie moje woblery wykonane z lipy , stelaż pełny , powinny pracować w X . Małe woblerki od 3-4 cm , pływające , większe 8-9 cm . Waga małych do 6 gram , duże 13 gram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Od pewnego czasu pokazujesz niedokończone woblerki. Dlaczego?Usterzone zwykle lepiej wyglądają, niż nacięte a bez steru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Od pewnego czasu pokazujesz niedokończone woblerki. Dlaczego?Usterzone zwykle lepiej wyglądają, niż nacięte a bez steru...W tygodniu uzupełnię stery w woblerkach i podeślę nowe zdjęcia . A powiem , że nawet nie pomyślałem że będą ładniejsze z plastikiem w ,,zębach ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam .woblerki tym razem usterzone . waga 13-14 gr . wykonane z lipy , dł 9 cm ( bez sterów), tonace ( nie wiem jak to się nazywa fachowo) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 usterzenie woblerków pokazanych wczesniej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam . Przedstawiam kolejne woblerki pod zębacza . woblerki 13 gram , praca agresywna , dl 8 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 witam ponownie . przedstawiam woblerki z lipy wagowo od 8 do 13 gram , dł od 6 do 9 cm . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 cd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Witam. przedstawię woblerki 7 i 9 cm, waga od 8 do 15 gram ,wykonane z lipy , głęboko schodzące ( wymagają dwa piękne leśne jeziorka) dedykowane zębatym królom mojego łowiska . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam po przerwie . wykonałem wahadłówkę pod zębatego. Moje łowisko do 13 m . waga 41 gr, około 8 cm, miedz 2 mm, Miedz pozyskałem ze złomowiska więc czystość pozostawia wiele do życzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 CD.tym razem woblerki. Przepraszam za jakość zdjęć, robione telefonem , wagowo od 8 do 13 gram , dł bez steru od 5 do 9 cm, waga zwiększa się wraz z dł woblera , głęboko schodzące , praca X , wykonane z lipy . Oraz jeden boleniowy waga 13 gram , 8 cm . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Ładne wobki ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Ładne wobki ☺dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Fajne to malowanko okoń z czerwonawymi bokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam . Przedstawię jak zwykle woblery pod zębatego długość 8 do 9 cm ( bez steru) , waga mniejszy okonek 13 gram , pozostałe po 15 gram, praca X , wykonane z lipy. Jednego próbowałem pokryć brokatem nie wyszło mi to zbyt ładnie ale jakoś trzeba coś urozmaicić ( ten bez steru - nie testowany jeszcze ). Płetwy mi niezbyt ładnie wyszły przedobrzyłem z farbą - zbyt rzadka i musiałem jakoś się ratować) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Super wobki,te kolory to wymiataja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Super wobki,te kolory to wymiatajadziekuje kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Witam. Na początku życzę wszystkim Wesołych Świąt . przedstawiam kolejne woblerki pod zębatego .1. materiał- lipa2. waga - najmniejsze od 11gr a później aż do 15 gr (przesadziłem z ołowiem w małych wersjach , ratowałem się podgięciem steru ps. nie lubię woblerów tonących , bardzo ciężko mi jest je ustawić - może zna ktoś jakiś patent ..?? aby był tonący i mocno pracował )3. długość (bez steru ) od 7 do 10 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Superowo Ci to wychodzi,widzę że aerografem to Kolega nieźle włada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Superowo Ci to wychodzi,widzę że aerografem to Kolega nieźle włada witam aerograf mam najtanszy jaki jest nawet nie wiem jaka dysza. Z malowaniem miałem ławtwiej bo dawno dawno temu ... malowałem obrazy ( kòłko plastycze z czasòw podstawòwki). I teraz jak znalazl cos sie przydało. A niektòre kolory wychodza przez mieszanie kolorow. Przy tych woblerkach (okonie) maluje tuszami akrylowymi ( żòłty, czerwony, czarny - nie trzeba rozcieńczać i nie zapychaja aerografu ) A i bardzo dziękuje za uznanie , ale i tak Twoje robaki wymiataja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 (...) ps. nie lubię woblerów tonących , bardzo ciężko mi jest je ustawić - może zna ktoś jakiś patent ..?? aby był tonący i mocno pracował )(...)Skupienie ołowiu w przedniej części woblera nie zaszkodzi ( ), również zwiększenie szerokości steru "da kopa" woblerkom, natomiast na już widzę możliwość znacznego zwiększenia mocy w pracy Twoich woblerów. Wystarczy zmniejszyć wielkość przedniego oczka. Schować je w sterze. Im mniej drut będzie odstawał od poliwęglanu, tym praca będzie agresywniejsza. Każda część milimetra ma znaczenie, a w Twoich jest to (na oko) pięć milimetrów. A wystarczy jeden milimetr, może nawet mniej... Tyle, by zmieścić agrafkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi