kooper82 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Witam. Przeglądając wątki kolegów zapragnąłem mieć woblera sandaczowego ...... Jest to wobler , którego nigdy nie robiłem i nie wiedziałem jak się do tego jeża zabrać. Ale z pomocą przyszedł kolega SPINNERMAN , któremu dziękuje za podpowiedz Tak oto powstały 4 szt. Moim zdaniem ładnie pracują, drobno zamiatają ogonkiem i delikatnie lusterkują ( takie płynne ruchy ) mam nadzieje , że skuszą mętnookiego na Oderce . Woblerki wykonane z lipy , pełny stelaż , waga od 9.5 do 10 gram , pływaki, dł 10.5 cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam . Troszkę się rozpędziłem z wobkami , ale większość z nas pewnie tak ma Woblerki boleniowe dł -7 cm , wagowo od 9,5 do 11 gr , pełny stelaż, wykonane z PCV , niektóre z amelinium , malowane farbami samochodowymi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 A mam jeszcze pytanie , macie może jakieś patenty na ładne płetwy ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witam. Mój wypadzik na Odre przyniósł mi moim zdaniem ładnego bolenia rybka dł 65 cm , po fotce wróciła do wody . Połakomiła się na woblerka z wcześniejszego wpisu.. Panowie mam jeszcze jedno pytanie odnośnie młynka DAIWA NINJA 3012A,( płytka szpula) kupiłem taka maszynkę użytkowałem ją 2 dni i coś mi nie gra . łowię na swoje woblerki ( do 11-12 gram, żyłka 0,20 ) podczas ściągania przynęty coś puka tak jakby na korbce .... ? , ruszając korbką, korbka ma luzy, po oględzinach zauważyłem , że młynek ma na zewnątrz niewielkie ilości smaru w miejscu gdzie się przykręca korbkę ( tak jakby wyleciał )... Słyszałem ,że niektóre modele mają właśnie takie przypadłości pukania ......ale mnie to denerwuje dałem parę stów i jeszcze coś takiego. może ktoś ma taki młynek i mi coś podpowie. Ale rozsądniej będzie jak oddam na gwarancje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 "Panie to je amelinium, tego sie nie maluje" A kręcioł oddaj na gwarancję. Ładne wobki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 "Panie to je amelinium, tego sie nie maluje" A kręcioł oddaj na gwarancję. Ładne wobki maluje maluje tylko rzeba mieć farbę ameliniowa dziekuje kolego za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Witam. Przedstawiam kolejne boleniówki , dł 7 cm , waga 11.5 do 13 gram, wykonane z pcv , stelaż pełny z 0.8 drut. woblerki z amelinium , malowanie farbami samochodowymi. łuska odciskana na siatce i pare woblerów wyciskanych wykałaczką. wyciskane wykałaczką ( na woblerku) wyciskane na siatce a ten powstał przez przypadek , łuska była wyciskana wykałaczka na woblerku i coś poszło nie tak , zerwałem folie ale zostały wgniecenia , ale i tak mi sie podoba 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Fajny pomysł z tą wykałaczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Te wzorki na amelinium bardzo ładnie Ci wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Piękne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Piękne sądziekuje kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Te wzorki na amelinium bardzo ładnie Ci wychodzą jeden wzorek wykałaczka a 2 kiedys w mròwce kupiłem jakies sitko , tylko zdemontowałem i wyprostowałem , koszt 6 zl ale łuska bezcenna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam po przerwie. Przedstawię woblerki szczupakowe ( choć wytrzymają większą rybkę ), praca mocny X , wolno tonące , wykonane z lipy , drut 1,2 , ster 2 mm , dł 8 cm, głęboko schodzące, niektóre oklejane amelinium , malowane farbami samochodowymi . - 21,5 gram- okonek - 19,5 gram- okonek- 18,5 gram - nie wiem co - 18,5 gram - nie wiem co - może być płoteczka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Ale pojechałeś z tym malowaniem Wobki pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Dziekuje Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Woblerki pierwsza klasa, łuski i malowanie perfekcyjne, pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Woblerki pierwsza klasa, łuski i malowanie perfekcyjne, pogratulować. dziękuje kolego Twoje robaczki też mistrzostwo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Witam. Jako,że sobota w moich rewirach był piękna wybrałem się na rybki i ku mojemu zaskoczeniu rybki pięknie współpracowały W kilka godzinek złapałem 7 zębatych . Były to szczupaki w przedziale 60 cm , ale jeden może nie potęga jakie koledzy z forum łapią , ale i tak biorąc pod uwagę stan wód w moim regionie jest godny uwagi . Szczupaczek 84 cm , po fotografii wrócił do wody i pewnie będzie czekał na mnie jak podrośnie do magicznej trzy cyfrowej liczby . Przepraszam za jakość zdjęcia , ale mój tatko z nowinkami ( telefony dotykowe ) ma troszkę problemów. Zębaty król jak i pozostałe połakomił się na mojego woblerka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Piękny jest gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 dzięki Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Wow, wobki konkretne to i konkretne ryby,gratuluje ładnego zębatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Dziękuje koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 A jak kolego wahadła u ciebie bo widzę same woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 7 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 A jak kolego wahadła u ciebie bo widzę same woblerkiJak dojdę do wprawy jak Twoje perełki to pokażę AAA kurde myszy mi miedź zjadły a na złomie czasami sie trafi rurkę tylko 1 mm a to są za lekkie na moje jeziorka . Moje jeziorka mają głębokość za trzcinami już na 2 m ,w niektórych miejscach spad jest zaraz przy brzegu i idzie na 7-9 m a tak średnia głębokość to to 5-6 m . Więc praktycznie wszystkie moje woblery są głęboko schodzące. Jak znajdę blachę to coś poklepie bo troszkę się tęskni za klepaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 9 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Witam . przedstawiam woblery sandaczowe dl 9,5 cm , waga od 10 do 12 gr, pływające , wykonane z lipy , folia alu , łuska wyciskana na .................. podpatrzyłem u jednego kolegi z forum na pilniku do metalu . Dla mnie łuska fajniutka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi