kooper82 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Dziękuje koledzy za miłe słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 No stary boleniówka 1 klasa :clappinghands: . Co to za materiał jeśli to nie tajemnica 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 kurde nie znam sie na materiale dostałem od krawcowej kawałek , wieczorem zrobię fotkę z 2 stron to może coś wam to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zapytaj krawcowej bedzie wiedziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witam. szanowne grono dłubaczy tak jak obiecałem wstawiam fotki zdjęć boleniówek z amelinium , lipka , drut 0,8, długość - mniejsze do 6 cm ( około 6 -7 gr) a większe 7.5 cm (10-11 gr), poliwęglan 1,5 mm, farby dla odmiany Farby akrylowe VALLEJO metalik ( bardzo ładnie się nimi maluje , nie zapychają i ładne kolorki dają ) oczka moje . Zdjęcia zmuszony byłem robić w moim królestwie zwanym piwnica , więc na otoczenie proszę nie zwracać uwagi.Zacznijmy od mniejszych : teraz większe: No i jeszcze bonus . 3 szt szczupakowych , lipka , drut 0,8 , dł do 8 cm , waga 12-13 gram, pływajace , I całe stadko Miłego oglądania 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Świetne woblery będą kosić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Konkretnie jedziesz z tematem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam. Przedstawię kilka woblerków boleniowych wykonanych troszkę inną techniką oczek - czyli tzw. wkrętki . Wkrętki wklejone na żywicę ( tą samochodową bądź do łódek - śmierdzi strasznie ale jest bardzo mocna - Dziękuje Alek z podpowiedz ) drut 0,8 mm , dł woblerków do 6 cm, waga od 7do 9 gram, wykonane z lipy , jak zwykle amelinium , oczka moje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 OOO kurde nie dodałem zdjęć . Opis jak wyżej No i wystrugałem jeszcze dwa większe woblery na grubsze rybki w Odrze . Woblery wykonane z lipy , waga 25 gram, wolnotnące, drut 1,5 mm , poliwęglan 2 mm , dł 9 cm , z grzechotką ( zrobiona z anteny od radia i kuleczki z prowadnicy szuflady ) Jeden woblerek z defektem penie to zobaczycie . Za późno to zauważyłem. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Taki defekt????W niczym to nie przeszkadza.Wszystkie wyglądają super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Piotrek wszystkie są bardzo ładne ale ta mała boleniówka z pierwszej fotki wymiata-no cóż tylko mogę ślinkę przełknąć z zachwytu,coś pięknego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Alek sprawdzę ją , i włożę w kopertę Tylko troszkę woda zejdzie z Odry bo podejść nie ma jak :/ . A te czarno białe bardzo mi się podobają więc pewnie będę męczył te kolory. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Z góry wielkie dzięki,oczywiście ode mnie też coś z pod ręki wyjedzie do Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Piotrek gratulacje , widzę że gruby wąs na rozkładzie.... Wykonanie super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Piotrek gratulacje , widzę że gruby wąs na rozkładzie.... Wykonanie superDziękuje bardzo. Przyznam się ,że nigdy nie łapałem wąsatych na Odrze . Ale może coś w tym roku wymyśle ( za dużo już wydałem na hobby więc muszę troszkę uśpić czujność mojego skarba a wtedy ........ hihihi ) . Woblery sumowe ja osobiście nie używam, ale za to mam kuzyna który chce się zmierzyć z tą rybką i tak dla niego coś tam strugam ( a,że jako jest świeży w tym temacie pewnie będzie rwał - jak to mówią koledzy po kiju nie sam sprzęt łapie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Witam szanownych kolegów. Dla poprawy humoru w poniedziałek Czasami jak oglądam zdjęcia ryb złapanych przez znajomych, które zamieszczają na znanym portalu społecznościowym to śmiać mi się chce i czasami płakać. Może mają takie coś Pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2018 przez kooper82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Witam. udało mi się wystrugać z lipki kilka woblerów na nadchodzący sezon ,, zębatego króla i odrzańskiej torpedy ,, jakoś te rybki zakotwiczyły z mojej głowie :)Na początku przedstawię szczupakowe:Materiał - lipka , pełny stelaż- 0.8mm, poliwęglan 1,5, wagowo od 11 do 12 gram, dł 9 cm , pływające aczkolwiek po założeniu kotwic zaczną powoli tonąć, oczka mojej produkcji ( warto było zacząć je robić ) . No i czas na boleniowe :Materiał - lipka, dł do 7cm , waga 8 gram , wkrętki z drutu 0.8mm wklejane na żywice, oklejane amelinium . oczka moje No i by było na tyle. jak lody zejdą to tylko ustawić i czekać na sezon.Ps Alek nie zapomniałem 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Pioterek jak już wspominałem wcześniej te boleniówki w amelinium są niesamowite tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Boleniowe... no brak słów. KLASA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Dziękuje koledzy za pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zestaw na bolki i nie tylko od Piotrka Wykonanie i praca perfekcyjne ,jeszcze raz wielkie dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Kurde milo sie czyta Połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Wszyscy się chwalą rybkami to i ja się pochwale . Rapki złapane na swojaka to cieszą podwójnie - 76 cm - około 64 cmWszystkie rybki wróciły do wody . PS ogólnie jestem ładniejszy i mam mniejsze zakola coś jakoś dziwne ujecie zdjęcia ;) . Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 pięknie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) Witam Kolegów Dawno mnie nie było, wszystko przez to że zachciałem stworzyć coś z żywicy i tak ... niszcząc kilkanaście/ pewnie w 2 dziesiątce woblerów w końcu udało mi się stworzyć woblerki dla mnie poprawnie pracujące czyli w stylu woblera boleniowego.1. Materiał żywica2. pełny stelaż , drut 0,73. dł z oczkami 6 cm4. waga od 6 do 6.5 gr5. ster poliwęglan 1mm , u mnie nie ma dużo kamieni a przy dł woblera 6 cm wystarczy6. malowanie farby od kolegi z forum ,,Rudiego ,, z czystym sumieniem polecam te farbki, nie miałem innych tak świetnych farbek. A opalizacja hm.... kapitalna Zdjęcia robione telefonem w plenerze więc coś tam widać,ale na żywo wymiata Przy malowaniu użyłem 3 kolorów ( czarny, zielony, srebrny a pozostałe kolory które widać jest to właśnie opalizacja )A teraz całe stadko Edytowane 27 Maja 2018 przez kooper82 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi