kooper82 Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) PS. Marcin zobacz nie ma czerwonego AAA jeszcze chcę podziękować kolegom za istotne wskazówki, które bardzo mi ułatwiły zabawę z żywicą Edytowane 27 Maja 2018 przez kooper82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 No toś się Piotruś rozkręcił na maxa Bardzo ładnie wyszły a kolorki mi jakoś znajome 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Wyszło lux!????A że tą opalizację ciężko uchwycić, to wiem, też mam kilka tych farbek???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 No ooo Panie, te już wyszły MEGA! Ale chyba sam przyznasz, że te płetwy wyglądają o niebo lepiej niż czerwone? !Zresztą kto to słyszał, żeby ukleja miała czerwone płetwy. ..chyba po Czarnobylu, albo jakaś nimfomanka, która odbyła tarło z wzdręgami ha. ...ha....Dobra robota Piotrze -tak trzymaj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 No toś się Piotruś rozkręcił na maxa Bardzo ładnie wyszły a kolorki mi jakoś znajome Kolorki znajome bo masz ich już duuuuuuuuuużo hehehe Wyszło lux!A że tą opalizację ciężko uchwycić, to wiem, też mam kilka tych farbekciężko uchwycić ale na żywo bardzo ładnie wygląda No ooo Panie, te już wyszły MEGA!Ale chyba sam przyznasz, że te płetwy wyglądają o niebo lepiej niż czerwone? !Zresztą kto to słyszał, żeby ukleja miała czerwone płetwy. ..chyba po Czarnobylu, albo jakaś nimfomanka, która odbyła tarło z wzdręgami ha. ...ha....Dobra robota Piotrze -tak trzymaj!No miałeś racje takie są ładniejsze. Tamte były jakieś cyrkowe .Dziękuje panowie za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 No przyjacielu robota pierwsza klasa poprostu super????????tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Witam. Siedząc i coś tam grzebiąc w królestwie Piotrusia ,, piwnicy ,, znalazłem zaczęte ale nie dokończone woblerki większego kalibru słusznej wagi i rozmiarów. Tak więc padło na nie aby ożywić kawałki drewienka 1. materiał - lipa ( wszystkie moje woblerki szczupakowe czy sumowe robię z lipki , tylko boleniówki ostatnio robię z żywicy )2. stelaż - 1,5 mm pełny - skręcany (wklejany na żywicę hmmmm tak będzie prościej tą do łatania łódek )3. ster - poliwęglan 2 mm ( wklejany na distal rapid)4. oczka moje5. dł. bez sterów około 9 cm 6. waga 30 gr bez uzbrojenia7. malowane jeszcze starymi ,,trującymi,, farbami8. zamontowane grzechotki ( zrobione z antenki od starego radia i kuleczki stalowej ) Tak więc tyle na dziś. Pozdrawiam Edytowane 7 Czerwca 2018 przez kooper82 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 8 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Piękne są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) Witam. Żeby nie było ,że nic się nie strugaWoblerki szczupakowe , wykonane z lipy , dł 8cm , waga 16 gram , pływaki , drut 0,8 mm , pełny stelaż, oczka moje ,ooooooo takie okonki , i udało mi się ująć telefonem opalizacje ( farbki Rudiego ) I jeszcze parę bolenówek dł 6cm , waga około 6gr, żywica , te już całkowicie malowane farbkami Rudiego , to niebieskie to opalizacja jakoś się udało AAAAAAAA bym zapomniał kotwy i kółka do zdjęcia . Panowie pierwszy i ostatni raz kupiłem kółka ,,kostala,, i kotwy z Chin Edytowane 22 Czerwca 2018 przez kooper82 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Chce mieć takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Wobki bardzo zacne. Cieszę się że farby podpasowały.Oczy wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Świetna robota kolego kiedy takie będę mial u siebie????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Witam Kolegów. W tym okresie latam za bolkiem , no ale jakoś ostatnio to jak na lekarstwo. Dziad gra na nosie i dobrze mu to wychodzi. Odra niska wody mało , woblerki szurają po dnie w klatkach. Kolega z forum a co tu ukrywać ,,Cyprys,,podpowiedział mi abym próbował na powierzchniowe błyskotki. W pudełku pustki a jednak coś wygrzebałem , znalazłem moje zapomniane jak ja to nazywam nierdzewki. Rybka wykonana z blachy nierdzewnej jak się nie mylę 1,5 mm, troszkę wytłoczona i to tłoczenie zalane cyną. Pociski lecą tak jak ja to mówię przepraszam za wyrażenie nie chce nikogo obrazić ,, lecą tak, że Niemca w kask można trzepnąć,, ( mieszkam koło Gozdowic / Siekierki strefa przygraniczna wiec tak mi się przyjęło ) Błystkę prowadziłem wolno jak na bolenia i tu nagle ..............przyłówNie miałem miarki więc wędka musi wam wystarczyć tak na oko , moje i kolegi 90 może do 1 m ( nie jest to gigant jakie koledzy łapią,ale ten dał mi tyle radości ) . Miałem kijek do 28 gr, plecionka 0,10 i fluorocarbon coś do 6 kg. Ciągał mnie jak stonkę po oprysku , ale udało się ( łapałem na główce ). rybka po fotce jak to u mnie wróciła do wody . Edytowane 2 Lipca 2018 przez kooper82 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Witam Panowie. Moja rzeka Odra w końcu wynagrodziła mnie boleniami . Po tygodniu szwendania się bez bolenia, znalazłem malownicze miejsce które przez 2 dni i to w godzinach wieczornych obdarowało nie kilkoma bo aż 9 bolkami ( wyjętymi ) i kilkoma odbiciami, spadami. Bolenie w przedziale około 60 do max 70 cm. Jak ja to nazwałem trafiłem w stołówkę , która jest otwarta po 19. Torpedy Odrzańskie posmakowały w maleńkich woblerkach i blaszkach. Nadmienię ,że wszystkie z jednego miejsca. Fajnie to wyglądało : bolenie biły z dołu a ptaki ,, mewy,, ( może inny gat. nie znam się na ptakach ) zbierały z góry - zerowały na malutkich uklejkach . Tak jak mi kolega z forum polecił , wszystko sobie zapisałem w tym temp. stan wody, ciśnienie. Ile tych boleni tam było , nie wiem , bo raz przy razie było widać ich tańce. Zrobiłem zdjęcie jednego bo nawet nie myślałem o pstrykaniu ( telefonem to mordęga i no sam nad wodą). I coś wam powiem dzisiaj też tam pojadę Edytowane 16 Grudnia 2018 przez woblery z Bielska 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Moja kochana Oderka i znalezione miejsce z wpisu wcześniejszego znowu okazała się łaskawa no ale i też moja wina,że nie wszystko wyjechało z wody . No ale żeby nie tylko pisać wstawiam Bolusia 70 cm ps. wrócił do wody jak i wszystko co łapie. A najważniejsze nikt mnie jeszcze tam nie wyhaczył ,, ludki mięsne '' i tak pozostanie tak długo jak się da. Jakoś udało mi się zrobić samoj.....bke ,ale i tak wyszła lipa. Złapałem go z powierzchni tą właśnie nierdzewką ( rybka z nierdzewki i cyny) tą samą co miałem sumika . Mam jeszcze pytanie gdzie mogę kupić może być używka szpulę do ryobi verum 4000. Bo mam jedną szpulę i nawiniętą pletkę a chcę założyć żyłkę bo może ograniczę spady???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Witam. Zabawy ciąg dalszy :) Nadmieniam jedno miejsce (wpisy wyżej ) i wszystkie bolusie z niego Może i te same bo wszystko wypuszczam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 No Piotrek- Gratulacje!Nareszcie wyczaiłeś odpowiednią miejscówkę, bo widać po wynikach ,że rybek tam dużo.Dzisiaj własny wobek,czy dalej blaszka rządzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Na wobka miałem kilka bolusiów ale i odbić jak to przy bolku ugięcie i luz. Wobki sterowe w tej miejscówce idą głęboko( szubki nurt wbija je) .A bolki reagują w tym miejscu na wolno prowadzone przynęty przy powierzchni , a nie posiadam wobleków pływających . A blaszka idzie pod powierzchnią , prąd wynosi ja do góry i kosi Marcin a rybek tam jest dużo tyle nigdy nie widziałem. Jeżeli stan wody się utrzyma to będę miał zabawę i to długo. Jeszcze jeden warunek jak mnie ,, mięsiarze nie wyhaczą ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Witam po przerwie. Troszkę postrugałem w lipie, i tak powstało kilka woblerów. Malowane farbkami od Rudiego, farbki transparentne i opalizacja, Tak na żywo kolory wyglądają zajeb.......... aparat w telefonie którym robię zdjęcia nie daje rady więc zdjęcia są jakie są. Farbki od Rudiego i drut od Janusza mogę z całą odpowiedzialnością polecić Oczka moje 1. sumowe , waga 24-27 gr, po założeniu kotwic powoli toną, dł 9cm bez sterów , poliwęglan 2mm , drut 1,5mm, skręcany 2. szczupakowe, waga 12-13 gr, pływaki, dł.8cm, poliwęglan 1,5mm, drut od Januszka kurde nie pamiętam, chyba 0,9 mm 3. sandaczowe , waga 9 gr. dł 9,5cm, poliwęglan 1,5mm , drut taki jak w szczupakowych - troszkę podejrzałem Rudiego z tymi barwami . Mam nadzieje, że się nie pogniewa I tyle na dziś i na jakiś czas . Spadam koledzy na urlop :) . Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 1 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) Witam po przerwie Ostanio naoglądałem się waszych woblerków bezsterowych wiekszego kalibru, i zachciało mi się takich samych. Coś się podstrugało, zrobiło formę pod żywice i odlało pierwszego wobleka. Szybkie malowanie pisakiem olejnym i nad wodę I tak powstał mój pierwszy bezsterowy wobler dalekiego zasięgu . Wykonany z żywicy, stelaż przez całość, dł 8 cm i waga 13 gram. Wobler tonący , przy zwijaniu ładnie wachluje i buja, w opadzie lusterkuje, podbijając wychodzi pyszczkiem do góry. Dosyć opisu wstawię jak wygląda. Nadmieniam, że wobler ,, prototyp,, bez malowania i lakieru czyli suchar. Ale kusi :)Test zdał Złapałem 2 bolki , ale tylko tego jednego mogę wstawić na forum miał 64 cm . Boluś po fotce i miarce wrócił do wody Edytowane 16 Grudnia 2018 przez woblery z Bielska 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Miałem możność zobaczyć jako jeden z nielicznych (bynajmniej na tą chwilę) pracę powyższego dzieła Piotrka Powiem krótko zachowanie tego woblera w wodzie oceniam na minimum 6 z duuuuuuuuużym plusem Piotrek nic dodać nic ująć- rewelka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Miałem możność zobaczyć jako jeden z nielicznych (bynajmniej na tą chwilę) pracę powyższego dzieła Piotrka Powiem krótko zachowanie tego woblera w wodzie oceniam na minimum 6 z duuuuuuuuużym plusem Piotrek nic dodać nic ująć- rewelka Strach pomyśleć co będą reprezentować kolejne mniej robocze wobki ... Piotr 3mam kciuki Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Witam po przerwie Ostanio naoglądałem się waszych woblerków bezsterowych wiekszego kalibru, i zachciało mi się takich samych. Coś się podstrugało, zrobiło formę pod żywice i odlało pierwszego wobleka. Szybkie malowanie pisakiem olejnym i nad wodę I tak powstał mój pierwszy bezsterowy wobler dalekiego zasięgu . Wykonany z żywicy, stelaż przez całość, dł 8 cm i waga 13 gram. Wobler tonący , przy zwijaniu ładnie wachluje i buja, w opadzie lusterkuje, podbijając wychodzi pyszczkiem do góry. Dosyć opisu wstawię jak wygląda. Nadmieniam, że wobler ,, prototyp,, bez malowania i lakieru czyli suchar. Ale kusi :)Test zdał IMG_20180831_192539.jpgZłapałem 2 bolki , ale tylko tego jednego mogę wstawić na forum miał 64 cm . Boluś po fotce i miarce wrócił do wody IMG_20180901_183534.jpgDobra robota Piotrze!Odlewaj , maluj i chwal się, bo już nie mogę się doczekać kiedy będą dostępne.Jest potencjał jak na "surówki " biorą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 No i ubrałem w szaty kolorowe woblera besterowego z poprzedniego wpisu ( ten na samym dole) a i stworzyłem mu towarzystwo. Mam nadzieje, że bolkom posmakują takie barwy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Poprostu świetne gratuluję jak zawsze super robota już się nie mogę doczekac kiedy wyląduje jakiś u mnie w pudełku kolego???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi