Skocz do zawartości

Jak ma wziąźć to weźmie..

Andrzej Lipiński

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Siudak napisał(a) dnia pon, 08 maj 2006 04:04

@Jarek, ładniuki :D blaszka czy woblerek? .....

@Tomku muszę zrobić Tobie reklamę.

Radek - mój kuzyn łowił na przynęty Twojego wyrobu, ja na cos innego :wacko:, nie miałem w arsenale Twoich Przecinaków

Zacznę od tego że woda na Odrze była bardzo wysoka, łowienie w nurcie było niemożliwe. Dlatego dłubalismy pod krzakami.

Ja jednego plus trzy brania spaprane :wacko: - jeden na woblera z domowej wytwórni i trzy brania na 5 cm białe kopyto.

Radek pieć plus dwa brania spaprane, na Siudakowego Przecinaka. :mellow:

Wszystkie bolenie, jeden mój i pięć Radka, miały od 45 do 54 cm. Tak było w sobotę.

W niedzielę woda drastycznie spadła i ryby musiały odejść od krzaków. Mimo to Radek trafił, pod krzakiem, jednego 67 cm.

post-140-1348913218,7984_thumb.jpg

post-140-1348913218,857_thumb.jpg

post-140-1348913218,9235_thumb.jpg

post-140-1348913218,9795_thumb.jpg

Miałem jeszcze jedno branie ale podziwiałem kolory wiosny i nieco się zamyśliłem.Wiem jedno,był duży.

Przynętą jest wobler wg.pomysłu Jacka.

Niestety wzór zastrzeżony B) .

Widziałem trzy razy jak się pokazały.Wszystkie trzy po chwili były na brzegu.Reszta całkiem przypadkowo :mellow:

Zdjęcia robiłem 350D 24-105L ze statywu z pilotem.Ogniskowa raczej od 24-50.Odległość ok 2,5-3metrów.Przy dłuższej czasem zbyt wiele ucina i trzeba powtarzać zdjęcia co może niekorzystnie wpływać na kondycję ryby.Oczywiście jak jestem sam.

Wolałbym robić na dłuzszych ogniskowych bo pięknie rozmywa tło ale trafienie ostrością na rybę i odpowiedni kadr to bardzo trudne zadanie.Reszta to obróbka w programach graficznych.

Andrzej

Chociaż zdradziłby Pan jak pracują te woblerki :mellow: ;)

No to pięknie.

I co tu dużo gadać. Andrzej mistrzem jest! My z Baloo byliśmy też na Odrze w tym samym czasie tylko w innym miejscu i kompletne zero.

Już chcieliśmy sobie tłumaczyć jak zwykle, że poprostu ryba nie żeruje, gdy takie wieści nas dopadły.

No cóż, trzeba na szkółkę do Andrzeja się zapisać.

Pozdrawiam

Tomek

@Mifek,

pewnie myślisz, że to przyłów?

Nie jest to przyłów. To rapa złowiona z największą premedytacją na powierzchniowego boleniowca-poppera. Popper jest jasny z czerwonym ryjkiem. :mellow:

A przypon czasami się przydaje bo w niektórych rzecznych miejscach, szczupaki wychodzą także do przynęt boleniowych. :D