Tomek88 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Przeglądając zasoby forum nie udało mi się natrafić na wątek, w którym poruszony jest temat big game pod szczupaka. Ciekaw jestem i być może nie tylko ja jakich używacie klocków pod zębatego przyjaciela czyli wszelkie jerkbaity, twichbaity, pullbaity, swimbaity, softbaity i inne baity w słusznych gramaturach ponad 100 jak również i ponad 200 gram do łowienia z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 SG Alien Eel,SG Real Eel loose body + duże główkiSG Hard Eel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Jeśli już, to raczej twardo, niż gumiakami. Z Salmiaków- Sweeper 17, Fatso 14, a także SG Freestyler 17cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Savage Gear Alien Eel, Savage Gear 4Play Swim'n'Jerk 25 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Świetne jerki hand made chyba Dorado 110gr, gumiaki a'la bulldawg ok. 135gr., ERC Hellhound ~105gr, Bandit by Melek 110gr. wraz z Piranią i Troutem, Wolf Tail ok.120gr., The Pig 7" 130gr, Trout 3D ok 100gr i....nie pamietam co tam jeszcze się wala po pudłach.Jak dla mnie wystarczająco ciężko i wygodnie .Pozd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 illex dexter shad 25cm (105 chyba ma gumak ), najwieksze shakery 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja ostatnio się zakochałem w większych snack baits, bardzo ładnie się prowadzą, akcja wyborna, choć niektórzy mają podejrzenia o podróbę mcrubbera?;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Dzięki Panowie za rzeczowy odzew, konkretni łowcy, konkretne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja ostatnio się zakochałem w większych snack baits, bardzo ładnie się prowadzą, akcja wyborna, choć niektórzy mają podejrzenia o podróbę mcrubbera?;-)Tak te dildoryby są bardzo o fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Tak te dildoryby są bardzo o fajne Zupelnie inna przyneta niz te Illexy, ktore tez bardzo lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Także używam snack baits'y ale narazie mniejsze rozmiary tj. 19cm i 65g. Po pierwszych pozytywnych testach zamierzam także nabyć wersję 23cm i 105g. p.sJak zbroicie snacki? Ja stosuję dozbrojki savagear ale są dość drogie szukam więc alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Także używam snack baits'y ale narazie mniejsze rozmiary tj. 19cm i 65g. Po pierwszych pozytywnych testach zamierzam także nabyć wersję 23cm i 105g. p.sJak zbroicie snacki? Ja stosuję dozbrojki savagear ale są dość drogie szukam więc alternatywy.Tez zbroje je SG, do tego weight pin na brzuch i grzechota w ogon. SG moze nie jest najtansze, ale na pewno wygrywa z BFT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja stosuję dozbrojki savagear ale są dość drogie szukam więc alternatywy. Ja w tym roku zacząłem sam robić dozbrojki: zaciskarka za 50zł + zestaw linka z tulejkami Dragona za 20zł i jedziesz Długość linki, rozmiar kotwicy, obecność krętlika lub jego brak..... wszystko jak chcesz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja w tym roku zacząłem sam robić dozbrojki: zaciskarka za 50zł + zestaw linka z tulejkami Dragona za 20zł i jedziesz Długość linki, rozmiar kotwicy, obecność krętlika lub jego brak..... wszystko jak chcesz.Wlasnie tez mam zamiar sie za to zabrac, zawsze bedzie mozna dopasowac dozbrojke do przynety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Na prawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 (edytowane) To żeby ułatwić sprawę - po przekopaniu kilku wątków dot dozbrojek wybrałem to co chłopaki polecali:zaciskarka savagearhttp://archiwum.allegro.pl/oferta/szczypce-savage-gear-do-zaciskania-tulejek-i5025535637.html linki - ja używam dragon AFT:Self-Made 7x7 Surfstrandhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-przypony-self-made-g5-a56-p107-k11165.html Robiłem do tej pory na lince o wytrzymałości 18kg, a podnosiłem więcej, chyba dopiero przy 20kg strzeliła /przy spokojnym podnoszeniu ciężaru/ Dodatkowe tulejki:http://sklep.insel.pl/tulejki-zaciskowe-op20szt-nr1-srwewn-084mm-p-14819.htmlnie pamiętam dlaczego z tego MAXa akurat, ale pewnie ktoś polecał na forum , skoro właśnie te kupiłem Edytowane 28 Października 2015 przez Drac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Savagear Herring Shad 32 cm i Trout 3d w takim samym rozmiarze ... tylko to już grubo ponad 100 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Savagear Herring Shad 32 cm i Trout 3d w takim samym rozmiarze ... tylko to już grubo ponad 100 gr bardziej 300g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Tulejki Jenzi też dobre ,cenowo lepiej wychodzą . http://www.szczupak.pl/jenzi-rurki-zaciskowe-i1246.ht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Savagear Herring Shad 32 cm i Trout 3d w takim samym rozmiarze ... tylko to już grubo ponad 100 gr Aigle, Chyba nawet wiem, jaki kij te przynęty obsługuje u Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 To żeby ułatwić sprawę - po przekopaniu kilku wątków dot dozbrojek wybrałem to co chłopaki polecali:zaciskarka savagearhttp://archiwum.allegro.pl/oferta/szczypce-savage-gear-do-zaciskania-tulejek-i5025535637.html linki - ja używam dragon AFT:Self-Made 7x7 Surfstrandhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-przypony-self-made-g5-a56-p107-k11165.html Robiłem do tej pory na lince o wytrzymałości 18kg, a podnosiłem więcej, chyba dopiero przy 20kg strzeliła /przy spokojnym podnoszeniu ciężaru/ Dodatkowe tulejki:http://sklep.insel.pl/tulejki-zaciskowe-op20szt-nr1-srwewn-084mm-p-14819.htmlnie pamiętam dlaczego z tego MAXa akurat, ale pewnie ktoś polecał na forum , skoro właśnie te kupiłem Tulejki Jenzi też dobre ,cenowo lepiej wychodzą . http://www.szczupak.pl/jenzi-rurki-zaciskowe-i1246.htPrzy tulejkach nie patrz na cenę ale na materiał z jakich są wykonane i grubość ścianek. Spro na przykład mają mało mięsa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Nurtuje mnie jedno pytanie nie do końca dotyczące wątku, cóż zaryzykuję..Panowie korzystający z przynęt około 100g to normalnie wyrzut,prowadzenie z ręki itd czy trolling? Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Jammaey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Zdecydowanie z ręki. Super "zabawa" ... poważnie Wiem , że kij już do tago masz. Testowałem go. Ogarniesz nim spokojnie 100g Edytowane 12 Stycznia 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Nurtuje mnie jedno pytanie nie do końca dotyczące wątku, cóż zaryzykuję.. Panowie korzystający z przynęt około 100g to normalnie wyrzut,prowadzenie z ręki itd czy trolling?Oczywiście, że z rąsi ,) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Nurtuje mnie jedno pytanie nie do końca dotyczące wątku, cóż zaryzykuję.. Panowie korzystający z przynęt około 100g to normalnie wyrzut,prowadzenie z ręki itd czy trolling?Dobrze postawione pytanie, otóż tak:) pomimo wagi wabika nie jest to czynność wymagająca jakiejś nadmiarowej siły, da się to ogarnąć. Taki Snack Bait większy, prowadzony wolno a'la slow retrieve z przystankami od czasu do czasu nie męczy, mało tego - potrafi zwabić to i owo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi