meme174 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 CześćOd dłuższego czasu chodzi mi po głowie wybranie się na basssy morskie - z info których szukałem to najlepsze są okolice Dingle. Może ktoś obeznany przybliży choć częściowo najlepsze okres w jaki się wybrać, jak się uzbroić.Może macie namiar na jakąś bazę wędkarska specjalizującą się w labraksach.Każda informacja na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Podczas łowienia makreli w Weymouth (połowa lipca) widziałem kilka bassów. Wprawdzie nie było ich wiele, ani nikt na nie nie polował, ale były całkiem duże - na oko 70-80cm. Patrolowały okolice brzegu, prawdopodobnie dlatego, ze wielu wedkarzy oprawialo makrele na miejscu. Ale co dzieje się tam teraz i czy jest to dobre miejsce na wypad stricte pod ten gatunek - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Nawet w Tamizie mozesz polowic, duze nie sa, sporo tez ich nie ma, ale jakies sa W Clacton-on-Sea jest pare lodek i organizuja wypady wlasnie na bassa. Nawet calkiem ladne ryby lowia. Jak chcesz dobrze polowic to pewnie raczej Irlandia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 W przyszłym roku lecę . Sprzęt samolotowy jest , wypożyczalnia samochodów przy lotnisku kerry , b&b na miejscu Raczej po tarle bassa czyli po 15 czerwca . Miejscówki jakoś wydębie od @tpe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Tak się składa, że mieszkam w Dingle http://basshunting.blogspot.com/ Edytowane 11 Listopada 2015 przez tpe 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 A czy ktos z kolegow lowil Sea Bass'y w Kornwalii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Szału tam z nimi nie ma, właśnie kilku znajomych z Kronwalii łowi Bassy u mnie w Dingle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 A u mnie w NL tylko shady i shady... Bassa ktoś złowi od czasu do czasu na kilkunastu wędkarzy... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Shady fajne ryby, nieźle dają na lekkim sprzęcie. U mnie dziś jeden fajny Bass, w przerwie miedzy ulewami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Fakt że na 10lb. kijku to takie małe tarpony,ale muszę jakiegoś fajnego Holenderskiego bassa dorwać.... Łatwo nie jest bo tutaj niestety większość je zabiera.Przynajmniej Turcy których jest sporo na moim falochronie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Próbuj na gumy. U mnie woblery rządziły całą zimę i wiosnę, teraz od trzech miesięcy tylko soft. I to takie praktycznie bez dociążenia, bardzo, bardzo wolno prowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Tutaj u mnie się łowi głównie na gumy,raczej ciężkie (praktycznie rzucasz zawsze pod wiatr i kombinujesz żeby to parę metrów za głazy poleciało).Woda tez prawie zawsze jest kolorowa.Większość łowi na saneele z black minnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (...) Większość łowi na saneele z black minnow Chodzi o Crazy Sandeel od Fiiish ( bo Black Minnow to tylko inny produkt Fiiish'a) czy całkiem inną przynętę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Chodzi o Crazy Sandeel od Fiiish ( bo Black Minnow to tylko inny produkt Fiiish'a) czy całkiem inną przynętę? Chyba o to, są skuteczne, drogie i bardzo nietrwałe...Ja wolę zdecydowanie SG Sandeel Slug'i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 ...albo Worm'y Yum 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 A u mnie w NL tylko shady i shady... P1000580 (800x601).jpg Bassa ktoś złowi od czasu do czasu na kilkunastu wędkarzy... Shady potrafia pojechac na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Chodzi o Crazy Sandeel od Fiiish ( bo Black Minnow to tylko inny produkt Fiiish'a) czy całkiem inną przynętę?Chodzi mi o te black minnow,szczególnie seledynek wisi na zestawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Jak ja Wam cholera zazdroszczę :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieska Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 u mnie w co. clare w Irlandii teraz huraganowo. Jak tylko pogoda sie poprawi to wyruszam na poszukiwanie bassow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) U mnie nieźle brały w poniedziałek Trzy niezłe Bassiory na otwarcie sezonu. Edytowane 25 Lutego 2017 przez tpe 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieska Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 jezeli mozesz to prosze o wiecej info, jakie przynety i warunki pogodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 W poniedziałek zaczynało dopiero wiać, czyli ok 30-40 km/h. Miejsce od lat to samo na początku sezonu.Resztę znajdziesz tu:http://jerkbait.pl/topic/66528-artyku%C5%82-sea-bass-hunting/i tu:http://basshunting.blogspot.ie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieska Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 dziekuje bardzo, jeszcze dzisiaj zabiore sie do lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) z cieplejszych regionów... Udało się też coś tam nagrać https://www.youtube.com/watch?v=LIhGHeZ8i4Y Edytowane 6 Czerwca 2019 przez wojciech1919 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Bardzo dobre są estuaria na wschodzie Anglii. Bassy nie są duże ale można sie naprawdę nałowć - kilkadziesiąt ryb w ciągu dnia jest możliwe.Najwiecej łowiłem kilka lat temu na trolling z pontonu na głęboko schodzące pękate woblery. Zupełnie inne łowienie od tego jak niby typowo bassy się łowi. Zeszły rok był ponoc bardzo dobry ale nie miałem możliwości się wybrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi