Skocz do zawartości

Produkty Taimen

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Szukając kilku szmat wędkarskich (dzięki - już nie pamiętam komu - ale z forum) przewertowałem ofertę Maćka Wilka i wizualnie podoba mi się, ale jak zawsze nurtują mnie wiadomości z pola walki....

Używa ktoś:  http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-polartrc-thermal-pro-full-zip-sweater-birch_99931521/104033

Nie wiem czy słusznie, ale mam wrażenie, że Kolega Wilk dogadał się z chińczykami produkującymi dla Simms'a i kupuje kopie gorszej jakości. Wydaje mi się, że są identyczne, jeśli chodzi o wzornictwo, ale materiały i wykonanie to słaba kalka. 

• Like 3

Nie wiem czy słusznie, ale mam wrażenie, że Kolega Wilk dogadał się z chińczykami produkującymi dla Simms'a i kupuje kopie gorszej jakości. Wydaje mi się, że są identyczne, jeśli chodzi o wzornictwo, ale materiały i wykonanie to słaba kalka. 

Czyli klasyczne 

YOU GET WHAT YOU PAY FOR 

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Miałem starszy model, działał, był super. Niestety przyszedł na niego czas i to jest problem. W ciągu godziny rozpadła się membrana, na syberyjskiej wyprawie. Dupa pełna, trzy dni  na mokro. Kurtka przetrwała 2,5 roku w trudnych warunkach, warto czy nie? Decydujcie sami. 

Ja z obserwacji dwóch kolegów z którymi wędkuje sukcesywnie, mogę powiedzieć na temat śpiochów i butów . Co do śpiochów , to niema co za specjalnie się przyczepiać . Trzymają się , ale o butach już niestety tego nie można powiedzieć . Bardzo szybo się niszczą i rozlatują .

Edytowane przez Franc
  • Like 1

Witam. 

Czy ktos mial stycznosc? Widzial macal, posiada ? http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-salza-wading-jacket_99931851/104399

Z gory dziekuje za opinie.

Osobiście styczności z kurtką nie miałem, ale z opini znajomych wnioskuje ze sobie chwalą i polecają.... fakt faktem, ze mija sezon jak ją używają.

• 2 miesiące temu...

http://www.taimen.com/pl/pl/product/taimen-orhon-waders_99931963/104509

Taimen Orhon Waders

Ktoś ma jakieś opinie o tym?
Czy się nie zarazac i szukać czegoś innego?

Gdy link utraci aktywność, bez opisu nie będzie wiadomo, czego post i dyskusja poniżej dotyczy. Linkując dajemy opis linku, tak, by wpis był czytelny również dla przyszłych czytelników.

Edytowane przez woblery z Bielska

No właśnie to jest kłopot z produktami Taimen. Rok, dwa, działają, jesteśmy zadowoleni. Potem zaczynają się problemy. Na podstawie doświadczeń własnych i kolegów stwierdzam, że żywotność tych produktów to około 3 lata średnio intensywnego użytkowania. Jeśli ktoś potrzebuje czegoś naprawdę trwałego, to nie w tej firmie.

• Like 2