Skocz do zawartości

Produkty Taimen

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem sobie na wiosnę sprawić ,któreś spodniobuty z Taimena ale teraz mam wątpliwości . Jak mam brać udział w loterii ,to chyba wolę dołożyć funduszy na coś lepszego . Panowie macie coś godnego polecenia ,najlepiej z (nie koniecznie w zestawie) modelem obuwia ?

• 2 tygodnie później...

Mam śpioszki Taimenia, pierwszy model jaki wypuścili, chyba Taimen River.  Kosztowały 350 zł albo 390 zł , nie pamiętam dokładnie.

W tym roku mija ich 9 sezon, ciężkiej pracy, w bardzo trudnych warunkach, naprawdę ich nie oszczędzałem, a wypadów zaliczyły setki.

Są troszkę brudne, ale nie przepuszczają kropli wody ! 

Żałuję, że nie kupiłem wtedy jeszcze jednej pary na zapas, ale kto wiedział.... 

• 7 miesięcy temu...

Potrzebowałem drugiego kompletu gaci z butami, na zmianę z Ikonami. Taimenie (najniższy model) były dostępne od ręki z przesyłką do Ire w dobrej cenie. Po kilku miesiącach intensywnego używania gaci w oceanie i nad zarośnięta jeżynami rzeką stwierdzam, że dają radę! Ciągle mam w nich sucho, brakuje mi tylko zewnętrznej kieszeni na drobiazgi. Buty jednak powoli się poddają, odpada antypoślizgowa nakładka. 

• 3 tygodnie później...

Chodziło mi o sytuację gdy spodnie zaczynają przeciekać. Wymieniają na nowe, kleją, umywają ręce?

Ostatnio kolega reklamował spodnie i buty i bez najmniejszego problemu otrzymał nowe. Do butów dołączone były wkręty które przebiły po około 3-mc użytkowania podeszwę i zniszczyły przy okazji spodnie (wkręty były po prostu za długie, o ile mi wiadomo problem wyeliminowano i teraz dołączane są krótsze wkręty) 

Był czas że w Taimen z reklamacjami były bardzo duże problemy. Niemniej jednak reklamacja kolegi została załatwiona profesjonalnie i z naprawdę z dużą klasą.

Jeżeli to nie odosobniony przypadek to warto brać pod uwagę.

Ja na obecną chwilę użytkuje spodnie Shiskid i są O.K na razie nie leją.

Wcześniej użytkowałem trzy pary SIMMS Frestone z rzędu i każda w takim samym schemacie dwa sezony na sucho i w trzecim lały.

pzdr WOW

pzdr WOW 

• 3 tygodnie później...

Witam. Czy jest jakiś  użytkownik kurtki i polaru z tej promocji? http://www.taimen.com/pl/pl/product_set/taimen-maymecha-jacket-thermal-pro-jacket/76

Jeśli tak poproszę o opinie. Ja bym głównie używał 1x w tygodniu na naszych pięknych górskich rzeczkach. 

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Jeśli Ci to pomoże w decyzji, o ile już nie zapadła, to używam   kurtki Taimen Salza, kupionej w zestawie ze spodnibutami. Kurtka spoko, u mnie pełni rolę przeciwdeszczowej. Spokojnie mieści 2 średnie pudełka i sporo małych klamotów, brakuje mi dużej kieszeni na plecach w którą można by wrzucić butelke z wodą itp. Materiał dobrze chroni przed wodą ale jest to cienka ceratka więc na zimniejsze dni na pewno coś pod spód, z tym polarem z linku powinna dać radę jako wiosenno / jesienna. 

Witam,

Mam problem z podjęciem decyzji przy zakupie śpiochów :/ Używa ktoś wyżej wymienionego modelu ? Czytałem juz różne informacje na temat wodwrów Taimena, i wiekszość była raczej negatywna. Niewiem czy to prawda ale podobno kiedyś praktycznie wszystkie modele przeciekały. Ale czy dalej tak jest (podobno nie ale to tylko podobno) ? Proszę o pomoc w podjęciu decyzji czy skusic sie na te Orhony (fajna promacja na sklepie) czy zainwestowac w sprawdzone Ikony ?

Edytowane przez fOkUsSsS

Mam wodery firmy T ;) i po pierwszym sezonie są ok, nie ciekną i na razie spełniają stawiane im wymagania. Dały radę w czasie kilku poślizgów / zjazdów z wiślanych skarp, nic się nie podarło ani nie poprzecierało, ale to dopiero pierwszy sezon. Z tego co czytam to najkrócej można podsumować to tak że są takiej jakości jak ich cena - czyli średniej :) 

Właśnie zamówiłem żonie cały zestaw śpiochy, kurtka i bluza.  W porównaniu z cenami regularnymi 700 w kieszeni. Co do jakości to zobaczymy w trakcie użytkowania, ale myślę że dla żony będzie ok.

http://www.taimen.com/pl/pl/product_set/christmas-set-2-valid-to-24.12.2016/17

Właśnie zamówiłem żonie cały zestaw śpiochy, kurtka i bluza.  W porównaniu z cenami regularnymi 700 w kieszeni. Co do jakości to zobaczymy w trakcie użytkowania, ale myślę że dla żony będzie ok.

Z takiego Mikołaja , to żona będzie zadowolona. :D

Trzy lata temu kupiłem u nich w promocji kurtkę + śpiochy . Kurtkę mało używałem , a śpiochy wiele przeszły i jestem zadowolony :) .

• Like 1

Ja posiadam kurtke z tej firmy od bodajze roku, i powiem szczerze, ze jest super, zero problemów, jak narazie, stosunek ceny do jakości tez oceniłbym na plus. Za to jeżeli chodzi o kwestie kontaktu ze sklepem to makabra, zajeło mi 3 tygodnie odzyskanie czesci kasy z zamówienia, bo okazało się, że rzecz która na stronie była dostepna, fizycznie jej jednak nie było :) odpisywali na moje maile średnio raz na tydzien , i to tylko chyba dlatego, ze zagroziłem wycofaniem całego zamówienia...

Niestety maja jakas dziwna rozmiarowke. Komplet S dla zony okazal sie prawie dobry dla mnie. Kurtka jedynie w plecach jak wyciagnalem rece do przodu okazala sie przykusa, ale pewnie dla tego ze chodze na silownie.

Niestety idzie do zwrotu, szkoda bo ciuchy fajne.

To przykre :( , ale i trochę dziwne -_- .

Kurtka którą kupiłem w komplecie , to Airflo rozmiar męski "L" . Przy moich 176cm i 74 Kg jest odpowiednia .

Z tego co piszesz , to dla Twojej Pani powinno być "XS".