Skocz do zawartości

okuma raw II 40

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was

czy możecie coś powiedzieć o tym kołowrotku? ktoś go posiada? - czy może wyborem bedzie inny ? kwota 500 zł do wydania

bede wdzięczny za jakieś informacje

Polecam korzystanie z wyszukiwarki, nie ma potrzeby powielania tematów - łączę z już istniejącym

Posiadam rozmiary 40 i 55 i za te pieniądze polecam. Błędem byłoby porównywanie RAW II do kołowrotka za 1000 PLN i droższego, ale ma zadowalającą kulturę pracy, niezły nawój, precyzyjny i bardzo mocny hamulec i jest do tego całkiem starannie wykonany. 5 lat gwarancji wydaje się nie być wyłącznie chwytem marketingowym. W zestawie brak zapasowej szpuli ale można bez problemu dokupić. W praktyce to taka ładniejsza Salina, tak więc można kupować bez obaw.

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

Gdzie można bez problemu dokupić szpulę do rozmiaru 40 bo nie mogę nigdzie namierzyć?

Tak na 100% to w serwisie Dragona. Miewają na stanie, sprowadzają lub kontaktują ze sklepami które mają na stanie (tak było w moim przypadku). Namiary na stronie internetowej Dragona.

Mam nadzieję, że choć odrobinę pomogłem. Życzę Ci ryb, które doprowadzą Twój kołowrotek do granic jego możliwości [emoji2]

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

W pierwszej kolejności skierowałem się do serwisu,niestety na dzień dzisiejszy nie mają na stanie,ale dzięki za info i życzenia. Mam nadzieję, że jeszcze tej jesieni zostanie solidnie przetestowany tak przez ryby jak i wiślane warunki.

Edytowane przez marcin186

• 3 miesiące temu...

Mam Pytanie do posiadaczy Rawki II 40 . Czy kabłąk obciera lub jest bardzo blisko nakrętki hamulca, przy pełnym wysuwie szpuli i dość lekko ustawionym hamulcu. Bo borykam sie z czymś takim i nie wiem czy to normalne czy oddać na gwarancje. pozdro

Mam Pytanie do posiadaczy Rawki II 40 . Czy kabłąk obciera lub jest bardzo blisko nakrętki hamulca, przy pełnym wysuwie szpuli i dość lekko ustawionym hamulcu. Bo borykam sie z czymś takim i nie wiem czy to normalne czy oddać na gwarancje. pozdro

Mam 40tke i nic takiego nie ma miejsca.

Tak to wygląda http://zapodaj.net/9f35a4172b79c.jpg.html>20160206_110128.jpg Kołowrotek był serwisowany i po powrocie z serwisu na pierwszy rzut oka było git. Dopiero po  miesiącau nawinąłem pletke i  to zauważyłem

Edytowane przez Lysy...

Tak to wygląda http://zapodaj.net/9f35a4172b79c.jpg.html>20160206_110128.jpg Kołowrotek był serwisowany i po powrocie z serwisu na pierwszy rzut oka było git. Dopiero po  miesiącau nawinąłem pletke i  to zauważyłem

nie pamiętam co rawka ma pod szpulą ale zrób prosty test, zdejmij szpulę i nakręć do końca pokrętło na oś bez niej, jeśli kabłąk nie będzie wadził znaczy że albo podkładki pod szpulą są w złej kolejności albo hamulec w szpuli jest źle złożony.