Skocz do zawartości

okuma raw II 40

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to wygląda http://zapodaj.net/9f35a4172b79c.jpg.html>20160206_110128.jpg Kołowrotek był serwisowany i po powrocie z serwisu na pierwszy rzut oka było git. Dopiero po  miesiącau nawinąłem pletke i  to zauważyłem

Dziwna sprawa. Sprawdziłem specjalnie swojego Rawa. Nakrętkę hamulca poluzowałem do końca, jak do wymiany szpuli i nawet wtedy kabłąk nie haczył o nakrętkę.

Dziwna sprawa. Sprawdziłem specjalnie swojego Rawa. Nakrętkę hamulca poluzowałem do końca, jak do wymiany szpuli i nawet wtedy kabłąk nie haczył o nakrętkę.

Albo kabłąk jest wygięty , ale nie wiem jak to sprawdzić Nie mam  drugiej rawki

A to łowisz tak z otwartym kabłąkiem? :o

Ty tak serio pytasz?  :doh:  :doh:

Edytowane przez Lysy...

• 3 tygodnie później...

Żeby nie powielać tematu- dotarła dzisiaj do mnie Okuma Raw II 30 i moja waga wskazała 319 gram. Czy ktoś posiada ten młynek i może to potwierdzić ? Młynek oczywiście bez pletki.

Wczoraj z ciekawości zważyłem swoją ravke 30 z małą ilością plecionki i waga wskazywała 285g...

• 6 miesięcy temu...

Miałeś tp 09 chyba ? Linke tylko dobrą nawijaj i na lekkie przynety uważaj bo pod wiater to lubi okuma brodę zrobić.

Mam Raw II - 40. Używam do ciężkiego spinningu i do połowów morskich. Nigdy nie zdarzyło mi się, aby powstała broda. Na morzu potrafi podmuchać.

• 2 tygodnie później...

Siemanko mam pyatnko do użytkowników odnosnie oporów jakie są wyczówaln pod obciazeniem. Mam doświadczenia z Salinami 55 2szt które posiadam pare lat i używam do ciezkiego spiningu i trolingu gdzie sprawiają się super dlatego tez szukam kreciołka do ciezszego spiningu sandaczowego główki do 50g i gumy do 15cm. Próbowałem zaadoptować Slammera 360 lecz opory przy wiekszych przynetach i nurcie są zbut duże. Posiadam TP SW4000PG lecz mi go trochę szkoda do tak ciezkiej tyrki i szukam tańszego rozwiazania.

Z góry dziękuje za opinie. Szukałm na forum lecz znalazłem info odnosnie jakosci wagi itp lecz nik nie pisał jak pracuje pod obciażeniem tzn o oporach krecenia korbką.

Piotr

Edytowane przez rybens

Wiem że TP4000PG da radę jednak że potrzebuje i tak drugi kreciołek by obskoczyc mniejszy zakres przynęt Force i Taurus jaka to marka poniważ po wpisaniu w google otrzymałem Traper i coś podobnego :)

Daiwa Tournament Force

Tica Taurus , ewentualnie młodsza Tica Talisman

troszkę więcej kasy wydasz na Certate 3500/4000 Hyper Custom lub po prostu zwykłą granatową certate 3500/4000 lub certate 3500/4000 HD , daiwy tej wielkości również obskoczą to bez mydła, ale celowałbym w te wyżej bo ominiesz szerokim łukiem problemy oporówki w chłodne dni.