Janusszr Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Tak to wygląda http://zapodaj.net/9f35a4172b79c.jpg.html>20160206_110128.jpg Kołowrotek był serwisowany i po powrocie z serwisu na pierwszy rzut oka było git. Dopiero po miesiącau nawinąłem pletke i to zauważyłemDziwna sprawa. Sprawdziłem specjalnie swojego Rawa. Nakrętkę hamulca poluzowałem do końca, jak do wymiany szpuli i nawet wtedy kabłąk nie haczył o nakrętkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Dziwna sprawa. Sprawdziłem specjalnie swojego Rawa. Nakrętkę hamulca poluzowałem do końca, jak do wymiany szpuli i nawet wtedy kabłąk nie haczył o nakrętkę. Albo kabłąk jest wygięty , ale nie wiem jak to sprawdzić Nie mam drugiej rawki A to łowisz tak z otwartym kabłąkiem? Ty tak serio pytasz? Edytowane 6 Lutego 2016 przez Lysy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Mam pytanie.Czy korba jest wkręcana w koło przekładni? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ty tak serio pytasz? Nie zrozumiałeś ironii po głupio zadanym pytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam.Jaka jest średnica szpuli w 40 - tce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 tak dla wiadomości, szpule pasują od okumy VS- miałem model VS30 i pasuje do RAWki 30Próbowałem kiedyś z tymi szpulami i lekko mi haczył kabłąk o krawędź szpuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Żeby nie powielać tematu- dotarła dzisiaj do mnie Okuma Raw II 30 i moja waga wskazała 319 gram. Czy ktoś posiada ten młynek i może to potwierdzić ? Młynek oczywiście bez pletki.Wczoraj z ciekawości zważyłem swoją ravke 30 z małą ilością plecionki i waga wskazywała 285g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Wczoraj z ciekawości zważyłem swoją ravke 30 z małą ilością plecionki i waga wskazywała 285g...Może masz mniej smaru oczywiście żartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Może masz mniej smaru oczywiście żartuje Producent podaje że 30tka powinna mieć 270g, ale smar, kurz, błoto, piach robią masę ) http://zapodaj.net/d7d243f7cfd1b.png.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Pytanie do znawców, Salina 40 czy Raw II 40? Niby Raw ma 3 łożyska więcej, ale ma knob z pianki Eva których nie cierpię. Salina ma za to mniej łożysk. Co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Rawke i przerobić knob. Chyba że masz w dobrej cenie saline. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Cena normalna, ciut ponad 4 stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Salina 30-40 tez nie ma super knoba bo jest mini bułka , w zasadzie którego nie weźmiesz będziesz zadowolony w tej cenie, do czego będzie używany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Do sporadycznych wypadów nad Wisłę z kijem 25lb, możliwy przyłów wąsatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Miałeś tp 09 chyba ? Linke tylko dobrą nawijaj i na lekkie przynety uważaj bo pod wiater to lubi okuma brodę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Miałeś tp 09 chyba ? Linke tylko dobrą nawijaj i na lekkie przynety uważaj bo pod wiater to lubi okuma brodę zrobić.Mam Raw II - 40. Używam do ciężkiego spinningu i do połowów morskich. Nigdy nie zdarzyło mi się, aby powstała broda. Na morzu potrafi podmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Ale chyba na morzu nie łowil Pan lekkim woblerem czy 5g gumka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Ale chyba na morzu nie łowil Pan lekkim woblerem czy 5g gumka Faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruchy15 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Witam takie pytanie czy szpula z RAW II 40 podejdzie do 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Siemanko mam pyatnko do użytkowników odnosnie oporów jakie są wyczówaln pod obciazeniem. Mam doświadczenia z Salinami 55 2szt które posiadam pare lat i używam do ciezkiego spiningu i trolingu gdzie sprawiają się super dlatego tez szukam kreciołka do ciezszego spiningu sandaczowego główki do 50g i gumy do 15cm. Próbowałem zaadoptować Slammera 360 lecz opory przy wiekszych przynetach i nurcie są zbut duże. Posiadam TP SW4000PG lecz mi go trochę szkoda do tak ciezkiej tyrki i szukam tańszego rozwiazania. Z góry dziękuje za opinie. Szukałm na forum lecz znalazłem info odnosnie jakosci wagi itp lecz nik nie pisał jak pracuje pod obciażeniem tzn o oporach krecenia korbką. Piotr Edytowane 19 Września 2016 przez rybens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Model 55 użytkuje do trolla sumowego, z wobkami wchodzącymi ponad 8m. Jestem zadowolony, duża moc i dobry hamulec. Metrowy sumek wyjeżdża w 2 minuty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 twinek 09 pg da radę i mu nie zrobisz krzywdy , taniej będzie force 3000/3500 370g ewentualnie taurus 3000/4000 430g , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Wiem że TP4000PG da radę jednak że potrzebuje i tak drugi kreciołek by obskoczyc mniejszy zakres przynęt Force i Taurus jaka to marka poniważ po wpisaniu w google otrzymałem Traper i coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Wiem że TP4000PG da radę jednak że potrzebuje i tak drugi kreciołek by obskoczyc mniejszy zakres przynęt Force i Taurus jaka to marka poniważ po wpisaniu w google otrzymałem Traper i coś podobnego Daiwa Tournament ForceTica Taurus , ewentualnie młodsza Tica Talisman troszkę więcej kasy wydasz na Certate 3500/4000 Hyper Custom lub po prostu zwykłą granatową certate 3500/4000 lub certate 3500/4000 HD , daiwy tej wielkości również obskoczą to bez mydła, ale celowałbym w te wyżej bo ominiesz szerokim łukiem problemy oporówki w chłodne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Miałem Certate 4000 ma zbyt duże przełożenie przez co opory sa duże, maszyna faktycznie nie do zajechania taki młynek do miesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi