Qowax001 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Miałem Certate 4000 ma zbyt duże przełożenie przez co opory sa duże, maszyna faktycznie nie do zajechania taki młynek do miesa może miałeś wersje H 5.6 bo normalna ceratka ma 4.8 ; 1 czyli raczej idealne, może więcej pracuj kijem przy ciężkim łowieniu, to podnosi komfort łowienia moim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Zobaczymy jak ten RAW, z Salina mam b.dobre doswiadczenia jak i w uzytkownaiu kazda z nich po ilkanasicie duzych ryb wycholowala bez mrugniecia okiem jak i w jej serwisie. Musze tylko gdzies dorwac RAW by nim pokrecic nad woda jeden dzien i bedzie wszystko wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 rawka nie różni się raczej niczym poza designem i ilością łożysk od saliny , 30stki i 40stki bym jednak nie brał nastawiając się pod stricte ciężkie łowienie jeśli nie przeszkadza Ci oczko większy model 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybens Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 55 jest na pewno za duzy do łowienia z reki cały dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 saliny 30 i 40 to fajne kołowrotki ale miały jedną przypadłość, tam na zaczepach od rwania kołowrotkiem potrafił się ukręcić pinion tzn zywało z niego zęby i to piszę na przykładzie kilku identycznych przypadków więc ja bym tym maszynkom 50 przypisał jako max, nie wiem czy w rawce zrobili coś z pinionem, nie testowałem wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 I co tak cicho, ma ktoś ten kołowrotek ? Jak się spisuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ja mam 40 dwa sezony. Super sprzęt. I na wody słodkie i na morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Obecnie jest do kupienia za 286 PLN .Okume przejął Savage Gear i Dragon wyzbywa się sprzętu Okumy z tego co słyszałem .286 pln i gwarancja 5 lat to chyba warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Obecnie jest do kupienia za 286 PLN .Okume przejął Savage Gear i Dragon wyzbywa się sprzętu Okumy z tego co słyszałem .286 pln i gwarancja 5 lat to chyba warto Daj linka tu albo na priw. (Nawet lepiej na priw) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Jest na popularnym portalu aukcyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Kupował ktoś na alle tą Okumę Raw II FD40? Nie ma jakiejś podpuchy? Czy w tych niższych cenach są szpule zapasowe?Pytam, bo dzisiaj właśnie oglądałem w sklepie i cena była 600 PLN a widzę, że na portalu chodzą od 300 do 600 PLN. 300 stówy różnicy na tym poziomie to trochę jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Nie wiem jak kołowrotki, ale wędki też są przecenione. Inspire mam za niecałe 200 a kosztowała wcześniej grubo ponad 300. Rozmawiałem z sprzedawcą, normalny towar, promocja jest producenta/dystrybutora. Z wędka wszystko ok. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Ja kupuwałem , wszystko jest ok. W Zestawie brak dodatkowej szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Już wiem, że szpuli nie ma. Wczoraj zamówiłem - zobaczymy jak się sprawdzi.Wolałbym kupować w sklepie stacjonarnym, ale jak jest wybór 300 vs 600 PLN to decyzja była jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Witam wie może ktoś gdzie można dostać szpule zapasówą do raw 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Witamwie może ktoś gdzie można dostać szpule zapasówą do raw 55Sam też poluje ale cięzka sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witam powiedzcie ,którą raw 2 wybrać do łowienia z opadu 30 czy 40 kij do 28gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Witam powiedzcie ,którą raw 2 wybrać do łowienia z opadu 30 czy 40 kij do 28gr 40 tez mam 40 przy kiju do 28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Dzięki, czyli nie będzie za duża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Jeszcze raz, co do rozmiaru 30 a 40 duża jest różnica wizualna miedzy nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Nic ,cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Czy 30 będzie odpowiednia do główek maks.22g plus guma 4 cale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex71 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Panowie szybka odpowiedz 30 będzie dobra do głowek 22gr ? rzeka. Pilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Będzie dobra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Wszystko zależy jak często ten max. będziesz wykorzystywał.Bo jednak 22g w rzece pod prąd to sporo.Ja bym brał rozm. 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi