Skocz do zawartości

okuma raw II 40

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem Certate 4000 ma zbyt duże przełożenie przez co opory sa duże, maszyna faktycznie nie do zajechania taki młynek do miesa :)

może miałeś wersje H 5.6 bo normalna ceratka ma 4.8 ; 1 czyli raczej idealne, może więcej pracuj kijem przy ciężkim łowieniu, to podnosi komfort łowienia moim zdaniem.

• Like 1

Zobaczymy jak ten RAW, z Salina mam b.dobre doswiadczenia jak i w uzytkownaiu kazda z nich po ilkanasicie duzych ryb wycholowala bez mrugniecia okiem  jak i w jej serwisie. Musze tylko gdzies dorwac RAW by nim pokrecic nad woda jeden dzien i bedzie wszystko wiadomo :)

saliny 30 i 40 to fajne kołowrotki ale miały jedną przypadłość, tam na zaczepach od rwania kołowrotkiem potrafił się ukręcić pinion tzn zywało z niego zęby i to piszę na przykładzie kilku identycznych przypadków więc ja bym tym maszynkom 50 przypisał jako max, nie wiem czy w rawce zrobili coś z pinionem, nie testowałem wytrzymałości.

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...

Obecnie jest do kupienia za 286 PLN .Okume przejął Savage Gear i Dragon wyzbywa się sprzętu Okumy z tego co słyszałem .286 pln i gwarancja 5 lat to chyba warto :)

Daj linka tu albo na priw. (Nawet lepiej na priw)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Kupował ktoś na alle tą Okumę Raw II FD40? Nie ma jakiejś podpuchy? Czy w tych niższych cenach są szpule zapasowe?

Pytam, bo dzisiaj właśnie oglądałem w sklepie i cena była 600 PLN a widzę, że na portalu chodzą od 300 do 600 PLN. 300 stówy różnicy na tym poziomie to trochę jest dużo.

Nie wiem jak kołowrotki, ale wędki też są przecenione. Inspire mam za niecałe 200 a kosztowała wcześniej grubo ponad 300. Rozmawiałem z sprzedawcą, normalny towar, promocja jest producenta/dystrybutora. Z wędka wszystko ok.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 2 miesiące temu...