kolo575 Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam zainteresował mnie ten kijek ze względu na niską wagę względem długości. Ma go ktoś i podzieli by się wrażeniami ? Chodzi mi o prace kija oraz czy to jest smukły blank . .Czy nada się pod wobki do 3 cm waga 1,5 g,2g . Mile widziane jakieś real fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 tutaj masz coś z tej serii,może się przyda http://jerkbait.pl/topic/21164-dragon-moderate-305-3-15/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr210771 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam wszystkich mam pytanie odnośnie tego kijka planuje jego zakup Dragon MODERATE 2.82 m 2-12g czy może któryś z kolegów posiada taki kijek ,jak się sprawuje i jak jest z jego czułością ,i jeszcze jedno pytanie będę go używał na klenia jazia na Wiśle , czy ewentualnie poradzi sobie z przyłowem bolenia będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi przede wszystkim od osób które posiadają ten kij pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Witam wszystkich mam pytanie odnośnie tego kijka planuje jego zakup Dragon MODERATE 2.82 m 2-12g czy może któryś z kolegów posiada taki kijek ,jak się sprawuje i jak jest z jego czułością ,i jeszcze jedno pytanie będę go używał na klenia jazia na Wiśle , czy ewentualnie poradzi sobie z przyłowem bolenia będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi przede wszystkim od osób które posiadają ten kij pozdrawiam wszystkich.Co do boleni to nie mam pewnośći, kleniowo - jaziowy >? Jak najbardziej. Machałem tym w sklepie i do małych wobków wydaję się być w sam raz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Mam, ten kij i jestem z niego bardzo zadowolony. Bardzo ładnie ładuje malutkie woblery smużaki, ładnie pracuje z obrotówkami 00-2 typu comet i aglia oraz long w rozmiarze 00-1. Używam plecionki o grubości 0,06 lub 0,08. Łowię głównie na rzekach Raba, Ropa oraz Skawa. Na Wiśle nim nie łowiłem, nie miałem również przyłowu w postaci bolenia więc się nie w tym zakresie nie wypowiem. Czy bym go kupił jeszcze raz ? Tak, zdecydowanie. Czy ten kij wart jest swojej ceny ? Każda odpowiedź na tak postawione pytanie będzie bardzo subiektywna. Każdy użytkownik tego kija sam musi sobie odpowiedzieć na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Nie wiem czy byłbym w stanie polecić komuś wędkę którą machnąłem w sklepie...Chyba za młody i za mało doświadczony jestem Sorry za OT ale musiałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Nie wiem czy byłbym w stanie polecić komuś wędkę którą machnąłem w sklepie...Chyba za młody i za mało doświadczony jestem Sorry za OT ale musiałem.Sugerujesz się szanowny kolego liczbą postów na tym forum. Błąd! Potrafię odróżnić kij od kija i czego bo danym blanku mogę się spodziewać . Za dużo już ich w swoim życiu ukręciłem A po za tym napisałem "wydaję się" a nie "polecam" czytanie ze zrozumieniem się kłania Sorry za Ot ale musiałem . Edytowane 3 Listopada 2015 przez PolMart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Spodziewać a wiedzieć to dwie różne rzeczy A liczba postów o niczym nie świadczy. Po prostu polecanie czegoś niesprawdzonego wydaje mi się trochę nie na miejscu. Czytanie ze zrozumieniem jakoś mi idzie, tymniemniej dzięki za troskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolMart Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Spodziewać a wiedzieć to dwie różne rzeczy A liczba postów o niczym nie świadczy. Po prostu polecanie czegoś niesprawdzonego wydaje mi się trochę nie na miejscu. Czytanie ze zrozumieniem jakoś mi idzie, tymniemniej dzięki za troskę Bez najmniejszego miniprocenta złośliwości ,polecam się na przyszłość Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihou Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 https://www.youtube.com/watch?v=tINK2B10Fgc Tutaj został wyciągnięty tęczak 70 cm właśnie na 2-12 i dało radę. Zastanawiam nad tym Dragonem ijeszcze też st.croix z serii trumph90LM2 i sam nie wiem co wybrać. Też pod klenia na środkowej Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrams Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Mam tego dragona 2 sezony. Rękojeść z pianką eva. Leciutki kijek. Krótki dolnik to plus. Bardzo dobrze ładuje woblerki od 3 gr,obrotówki. Smużaki 1,5g daleko nie wyrzuca ale na nieduże rzeki spokojnie wystarczy. Ładnie pracuje pod rybą . Głębokie ugięcie, czuły. Jak najbardziej nadaje się na klenia . Poradził sobie z przyłowem większych szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David2k14 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Ma ktoś 228 cm 2-12 g pod pstrągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 czy ten kij to wklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 czy ten kij to wklejka?Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 https://www.youtube.com/watch?v=tINK2B10FgcTutaj został wyciągnięty tęczak 70 cm właśnie na 2-12 i dało radę. Zastanawiam nad tym Dragonem ijeszcze też st.croix z serii trumph90LM2 i sam nie wiem co wybrać. Też pod klenia na środkowej Wiśle.Witam serdecznie wszystkich użytkowników, jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam pytanie do kolegi mihou, jaki kij wybrałeś? Mam dokładnie taki sam dylemat z wyborem z tym, że ze sporym naciskiem na TriumphaTrs90lm2. Dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Mam moderate 2,82 do 12 gr. Ładnie wykonany, uzbrojony i na sucho super. Do łowienia poprawny, ale raczej do klenia na "męskie" wobki. Małe smużaki kiepsko lataja. Do nich trzeba coś bardziej elastycznego. Owszem da się, ale nie jest to komfort.Mialem też avida avs90lm2 i ten pracował znacznie głębiej. Rzucał wszystkim. Jeśli ten triumph jest odpowiednikiem to do mniejszych przynęt będzie lepszy.Wszystko zależy do czego ma być ta wędka. Edytowane 24 Października 2018 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Szukam wędki z przeznaczeniem do łowienia z brzegu na środkowym odcinku Wisły i mniejszych mazowieckich rzekach. Celem jest drapieżny białoryb jaź, kleń i sporadycznie boleń na lżejsze przynęty. Wytypowałem trzy modele długości ok 280 cm: SG parabellum cw. do 16 gr, dragon moderate do 12 gr i st. croix triumph do 11 gr. Savage i dragon już oglądałem na żywo i mam pewne przemyślenia. Został mi do obejrzenia triumph, nigdy wcześniej nie trzymałem wędek St.C w ręku, na razie bazuje tylko na opiniach z internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi