Skocz do zawartości

Ciepła czapka dla wędkarza

tunczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam cieplej czapki z nausznikami coś jak SIMMS GORE-TEX EXSTREAM HAT (na zdjęciu poniżej)

Jednak za taką czapkę ponad 300zł to dla mnie za dużo, więc szukam tańszego rozwiązania.

Simms warty swojej ceny czasem nawet za ciepły. Pinewood nosiłem wcześniej  kupiona w sklepie myśliwskim sporo lat temu z tego co mi się wydaję to za 100zł dawał radę.

post-50986-0-17091700-1524376679_thumb.jpg

• 1 rok później...

Szukam ciepłej uszatki, czy używa ktoś w dłuższym okresie czasowym czapki Graff? Wygląda "ciepło", ale nie mam najlepszej opinii o odzieży Graff, stąd pytanie.

https://allegro.pl/oferta/graff-113-o-b-ciepla-uszatka-zimowa-czapka-58-62-8464575105

Używam już ładnych kilka lat tego modelu ( lub poprzedniego , ale ten z linku wygląda identycznie ) . Bardzo ciepła i wygodna . W tym większym rozmiarze pasuje na mój wielki łeb , co jest bardzo istotne i nie zawsze oczywiste , a zbyt ciasna czapka to udręka przecież . Znakomicie chroni przed wiatrem , a do pierwszego prania również przed deszczem . Po innych doświadczeniach z Graffem również nie popadałbym w hurraoptymizm , ale cena jest na tyle przystępna,  że warto zaryzykować . No chyba , że rzeczywiście jakość aktualnie sprzedawanego modelu i tego , który posiadam , to dwa różne światy . Ja polecam na najtrudniejsze warunki łódkowe . Kiedy naciągnę jeszcze kaptur , izolacja głowy od warunków zewnętrznych jest zupełna . Łącznie z dźwiękiem  :)  .

• 1 rok później...

Niedawno sprawiłem sobie czapkę: Beechfield Mountain Cap. Ortalion z wierzchu, pod spodem polar.

Jest dobra na pewno na kilka stopni mrozu przy króciutkiej fryzurze. Wiatr się jej nie ima, deszczu też nie puściła.

Na niższe temperatury mam czapkę zimową (uszatkę) armii krzyżackiej.

Jakby komus zalezalo na czapce, ktora jest na prawde ciepla to polecam to :

https://hunt-fish.eu/pl/p/Fjallraven-Winter-Heater-czapka-zimowa/771

Przy temperaturach bliskich zera i predkosciach 60 km/h na lodzi bez owiewki, jest za cieplo :)

Edytowane przez kruz