sebek Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Poradźcie na jakie rzeczne ryby dobry jest Minnow Salmo? Boleń skusi się na niego też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Cześć.Aby dowiedzieć się na jakie ryby jest ten wobler to poprostu wejdż sobie na stronę salmo tam napewno dowiesz się na jakie ryby jest przeznaczony a nawet jaka technika jest wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Tyle to i ja też wiem. Chciałem wiedzieć z praktyki innych wędkarzy jak Minnow wypada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitor Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Na pływającego Salmo Minnow 9cm w kolorze RR biorą mi szczupaki w płytkiej, zarośniętej, stojącej wodzie. Wadą jego jest to, że przy mocniejszym prowadzeniu ma tendencję do wykładania się na boki. Podczas wolnej prezentacji jest OK. Pracuje bardzo płytko wężykiem. Myślę, że wersja tonąca była by lepsza, nie powinna się wykładać i ma lepszy stosunek masy do objętości (lotność). pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 wersje pływające woblerów typu minnow (nie tylko produkcji Salmo zreszta) to dobra przyneta na nocne sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Kumpel model pływający 7cm uważa za boleniowo-sandaczowy killer, ma ku temu powody;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 5 cm pływający minnow w kolorze minnow był moim pierwszym woblerem. Kupiłem go w 1993 r. W tamtym okresie 5 i 6 cm minnow był moją podstawową przynętą na rzeczne klenie i sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Jakieś kilkanaście lat temu łowiłem bolenie na pływające (spławiane przy opaskach z nurtem) pływające Salmo Minnowy 5-6cm w kolorze.......pstrąga i kozy. Pewnie się działo tak ....bo innych woblerów to ja wtedy za dużo nie miałem i zakładało się to co było w pudełkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Minnow jest do łowienia pstrągów z nurtem. Dlatego właśnie ma taką delikatną wahadłowatą pracę i przy szybkim prowadzeniu się wykłada. Na bolenie są woblery boleniowe a na szczupaki szczupakowe. Wyjątki tylko potwierdzają regułę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi