filser Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Śmiało możesz szmatką wcierac akryl dostępny jest w każdym sklepie z lakierami do aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Dzięki za rady. Niebawem zabiorę się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 ja także robiłem lakierobejcą do drewna ,na dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Żeby nie zadawać zbędnych pytań na forum, szukałem "plastikowej ścierki" do wcierania lakieru. Niestety nie znalazłem.Użyłem innego materiału. Pianka do pakowania mebli i sprzętu rtv (polietylenowa).Dała zadowalający efekt .Trzeba tylko zwrócić uwagę na jej grubość. Zbyt cienka potrafi pękać w trakcie wcierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario69 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Podjąłem w końcu próby pomalowania blanków. Pierwsze próby skończyły się zmywaniem lakieru acetonem. Szmatki których użyłem zostawiały kłaki. Potem użyłem pewnego rodzaju folii, efekt był dużo lepszy ale to jeszcze nie było to. Wreszcie wpadł mi w ręce kawałek neoprenu i to jak narazie najlepszy materiał jakiego użyłem. Malowłem 2składnikowym akrylem kupionym w mieszalni lakierów samochodowych- 150 ml , 100ml lakieru + 50ml utwardzacza ok. 10zł. Najwiękzym problemem w przypadku używania akrylu było jego szybkie wysychanie na blanku. Nie wiem, może są jakieś "opóźniacze"- muszę dopytać.Ogólnie efekt mnie zadowolił, ale tylko dlatego, że to stare restaurowane blanki. Gdyby chodzilo o coś bardziej wartościowego, musiałbym jeszcze potrenować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Podjąłem w końcu próby pomalowania blanków. Pierwsze próby skończyły się zmywaniem lakieru acetonem. Szmatki których użyłem zostawiały kłaki. Potem użyłem pewnego rodzaju folii, efekt był dużo lepszy ale to jeszcze nie było to. Wreszcie wpadł mi w ręce kawałek neoprenu i to jak narazie najlepszy materiał jakiego użyłem.Malowłem 2składnikowym akrylem kupionym w mieszalni lakierów samochodowych- 150 ml , 100ml lakieru + 50ml utwardzacza ok. 10zł. Najwiękzym problemem w przypadku używania akrylu było jego szybkie wysychanie na blanku. Nie wiem, może są jakieś "opóźniacze"- muszę dopytać.Ogólnie efekt mnie zadowolił, ale tylko dlatego, że to stare restaurowane blanki. Gdyby chodzilo o coś bardziej wartościowego, musiałbym jeszcze potrenować. Czyli normalny progres Tez pierwsza wcierke zmywalem. Folia jeszcze nie wcieralem, ale cos takiego o strukurze neoprenu tez mi sie sprawdzalo. Ostatnio probowalem jakiegos gumowanego recznika papierowego, calkiem niezle, ale bardzo cienkie warstwy i bardziej wychodzi cos jak polmat, zamiast pelnego polysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi