Forecast Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Odległość rzutu małym lekkim wabikiem to jest udogodnienie.Owszem w lecie łowię celowo tylko w nocy.Wielkośc ryb różna max jazie oscylujace 1 kg i klenie do 2 kg chociaż w tym roku te drugie gdzieś się zmyły.Nie mam zamiaru narzucać swego zdania nikomu każdy łowi jak chce Ja łowię akurat tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Sorki. Chyba źle odebrałeś moje pytanie. To nie była zaczepka . Ciekawość jedynie, gdyż sam nigdy nawet nie pomyślałem, by żyłkę 0,12 nawinąć na szpulkę kołowrotka. Owszem używałem, jak już pisałem, w łowach spławikowych, jako przyponu. Może warto spróbować i tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Łowię 0,12 w okoniowo - wzdręgowym łowisku bez zaczepów i szczupaków. Na wędce 0-5g 210cm długości to jest piękne łowienie. Do niczego innego sobie jednak 0,12 wyobrazić nie umiem. Nie w spinningu. 0,16 to minimum na klenie w dzień wg mnie. Ale również - nie zaczepiam! Przestrzegam jednak młodszych wędkarzy przed odchudzaniem zestawu - duże ryby pływają i dają się łowić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Łowię 0,12 w okoniowo - wzdręgowym łowisku bez zaczepów i szczupaków. Na wędce 0-5g 210cm długości to jest piękne łowienie. Ciężko żeby nie było piękne w TAKIM cudnym zakątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Podzielam zdanie @LASSOjbait,mimo że nie łowię zbyt często w nocy to nie schodzę poniżej 0,18(jazie i klenie)łowiąc długim,sprężystym 4metrowym kijem i to tylko dlatego że w zdecydowanej większości moich łowisk nie występują duże nocne drapieżniki:sandacz i sum,bo można i grubiej .Zresztą ....gruby kleń ,niekoniecznie 2-kilogramowy,też potrafi niekiepsko nawywijać w nocnym zarośniętym łowisku.Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Sorki. Chyba źle odebrałeś moje pytanie. To nie była zaczepka . Ciekawość jedynie, gdyż sam nigdy nawet nie pomyślałem, by żyłkę 0,12 nawinąć na szpulkę kołowrotka. Owszem używałem, jak już pisałem, w łowach spławikowych, jako przyponu. Może warto spróbować i tak??? Spoko też przepraszam przyzwyczajenie z innych forum.Zawsze warto eksperymentowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi