psulek Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zazwyczaj jak linka jest wyraźnie mocniejsza, to wiąże się to z przegrubieniem. Deklaracje pudełkowe, to jedno, ale jak oglądałem hakieś tam Kairiki to deklarqcje nijak się miało do Siglona. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Zazwyczaj jak linka jest wyraźnie mocniejsza, to wiąże się to z przegrubieniem. Deklaracje pudełkowe, to jedno, ale jak oglądałem hakieś tam Kairiki to deklarqcje nijak się miało do Siglona. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaNo, ale szkalowane tu niegdyś przeze mnie Oshikage powiem Ci uczciwie jest cienkie, nikt nie był w stanie dać mu foty, to musiałem do sklepu się kopnąć i obejrzeć A co do mocy - ja na razie, póki ktoś tego nie wytestuje, chcę wierzyć, że linki X12 na nowych włóknach to skok jakościowy. Ciaśnienszy splot i dzięki temu mniejsza grubożć i takie cuda. Ale poczekamy, zobaczymy. Z chęcią zobaczyłbym uczciwe testy + fotkę w powiększeniu obok tradycyjnych linek o tym samym Gou. Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Jaki jest najcieńszy Shimano pitbull x12 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2024 Jaki jest najcieńszy Shimano pitbull x12 ?Na stronie shimano, jest informacja, że od #0,6 https://fish.shimano.com/ja-JP/product/line/generalpurpose/pe/a155f00000c53ksqab_p.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Tak, najcieńszy Pitbull 12 to #0,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 To taki ma nawinięty myślałem że coś cieniej znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 To taki ma nawinięty myślałem że coś cieniej znajdęJeśli cena nie jest przeszkodą to spróbuj Varivas Si-x avani pe 0.8. Nie sugeruj się grubością, to cienka i bardzo miękka linka. Super właściwości rzutowe. W porównaniu do niej Pitbul to sztywny drucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Sztywny drucik to określenie, które w żaden sposób nie pasuje do PX12 natomiast Varivas w najmniejszym stopniu nie może konkurować z pitbullem w kwestii trwałości. Zużywam wiele motków w sezonie ale Pitbull jest dla mnie najtańszą linką bo wystarcza na dłużej niż inne linki, często jest to czterokrotnie dłużej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Nic - żadna plecionka, nie może się równać z Sufixem 0.18, żyłką oczywiście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 U mnie akurat nie ma problemu z trwałością Varivasa. Tylko, że ja nie łowię w miejscach z kamienistym dnem, nie targam plecionki po gałęziach itp. Na pewno Pitbull jest tańszy, jednak ja wolę dopłacić do si-x. Co kilka wyjazdów spryskuje plecionki płynem PE-ok i używam ich po dwa sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Bardzo mało łowisz dlatego trwałość nie jest dla Ciebie ważna natomiast porównywanie Px12 do drucika jest oderwane od rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Zrób tanie małe doświadczenie: weź 10cm obu plecionek i podnieś je poziomo. Zobaczysz różnicę. Oczywiście zależy na jakie przynęty łowisz bo przy wszystkim powyżej 10g to przestaje mieć większe znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Miałem tego Varivasa PE1.2 i potwierdzam, że jest mega cienki i wiotki. Na początku było super - zasięg rzutowy petarda. Niestety w środku sezonu linka juz strzelała na tyle szybko, że od tamtej pory już nie wróciłem do Varivasa (z jednym wyjątkiem, ale o tym może za rok ????). I bynajmniej nie chodziło tam o łowienie na kamieniach, tylko raczej wiślany brud na przelotkach.Obecnie moją ulubioną linką jest Pitbull x12 ???? Nigdy nie miałem okazji porównać jednej i drugiej plecionki bezpośrednio, ale nie wpadłbym na to, że pitbull to „drucik”. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 11 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2024 Ja dość często przecieram przelotki, z racji tego że wędki zawsze składam i odkręcam kołowrotem podczas przewożenia w samochodzie to za każdym razem przewlekam linkę przez przelotki itd.. i kiedy widzę że są brudne to w samochodzie mam takie nawilżone chusteczki dziecięce i nimi przecieram. Cały Wiślany osad schodzi bez problemu. A chusteczkami przecieram boczki i deskę to jest główny powód posiadania ich w aucie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2024 Ja też mam podobne chusteczki w aucie ale o głównym powodzie ich posiadania nad wodą, nie chciałbym publicznie, opowiadać na forum Przydają się w różnych sytuacjach, czasem nawet aby przetrzeć buty, które zabrudzą się wędkarzowi, łowiącemu podczas szybkiej pauzy w pracy, co nazywam biomonitoringiem.Łowiąc w różnych łowiskach naszego kraju i kilku zagranicznych, zdążyłem docenić wielosplot Shimano, choć przyznam, że totalnie zawiódł mnie produkt X8 tejże marki. Na x12 trafiłem przypadkiem, kolega zostawił mi tę linkę na szpuli kołowrotka, który od niego kupiłem. Zwykłe nie używam linki, której nie znam ale wyglądała fajnie i postanowiłem spróbować, jakież było moje zdziwienie kiedy okazała się sporo trwalsza od linki X4, której używałem wcześniej... Kolejne motki, upewniły mnie, że to produkt, który chcę używać i mogę śmiało polecić.Moim zdaniem, jakość linki można ocenić dopiero jak się ją zniszczy, na podstawie ilości czasu przeznaczonego w tym celu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi