barach3 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam.Wybrałem już miejscówkę na wakacyjny urlop. Padło na jezioro Dadaj. Będę stacjonował obok wyspy.Proszę o informacje, porady (spin,spławik,grunt), ciekawe miejscówki i rybostan jeziora. Za każdą odpowiedź z góry dziękuję.Jak coś poufnego proszę na priv Pozdrawiam barach3-Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Kiedyś ( jakieś 10 lat temu) łowiłem w tym jeziorze systematycznie piękne węgorze, a w przejściu pomiędzy brzegiem a wyspą (dawniej łączył je mostek drewniany) bardzo ładne garbus ale to było kiedyś teraz może być zupełnie inaczej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Jezioro kultowe - kiedyś mekka wędkarzy-sandaczowców. Wiele razy tam łowiłem (mam ok. 25km). Organizowałem też tam zawody spinningowe dla ZO PZW w Olsztynie. Wyniki były różne, jak to zwykle w sporcie bywa...Teraz ilość ryb to niestety mały procent tego, co było. Niemniej jednak sandacze trafiają się. W ub roku znajomi łowili dużo ładnego szczupaka. Trafiały się metrówki. Spławikowcy zapolują na pewno na leszcze. Co z węgorzem, to nie powiem, bo nigdy jego tam nie szukałem.W Biskupcu mieszka kilku bardzo dobrych wędkarzy spinningowych. M.in. Adam - drużynowy Mistrz Polski w spinningu sprzed kilku ładnych lat. Warto jego zapytać o wodę. Pewnie i inni moi koledzy z Biskupca podzielą się wiadomościami. Na jeziorze tym wolno używać silników spalinowych. A silnik taki jest na prawdę potrzebny, aby odwiedzić wszystkie górki, uskoki i inne ciekawe miejsca. Jakby co, dysponuję mapą tego jeziora. Jakieś punkty w swoim GPSie też posiadam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr-perch Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Mapy z miejscówkami masz na poczcie. Owocnego wypoczynku życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Wielkie dzięki za wszystko. Świetna robota. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ponawiam pytanka z pierwszego postu. <_< Czekam na każde info.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam, Październik 2006, trzy uczciwe dniówki spinningowe we dwóch z łódki, efekt - 1 okonek 35 cm. na woblera przy wyspie (niedaleko mostu -jeżeli jeszcze jest), oprócz tego 2 sieci, 3 sznury i opowieści spotkanego wędkarza z Biskupca o trzepaniu w trzcinach agregatem. Przeszła nam chęc na powtórkę.Mam nadzieję że Tobie się lepiej powiedzie.PozdrowieniaSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Wielka szkoda. Zasmuciłeś mnie Sławek.Jest może jednak szansa,że coś się zmieniło od 2006 roku.Nadal czekam na bardziej aktualne info.Szczególnie proszę kolegów z Biskupca, bo znają ten akwen pewnie lepiej niż własną kieszeń. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jest szansa na aktualne info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Trafiaja sie wegorze, ale sznurowki. Trzy lata temu zlapalem tam ladnego okonia 43 cm i kilka wegorzykow kolo 2 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam.Odświeżam temat i proszę o aktualne info. Znów wybieram się nad te jezioro. Będę tam od 23 do 26 czerwca. Jak wygląda sytuacja z drapieżnikiem. Gdzie go szukać w czerwcu? Będę wdzięczny za wszystkie informacje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Mam niedaleko tego jeziora teściów, także czasem tam bywam.Bardzo ładne jezioro. Mocno rozwinięta linia brzegowa. Słabo dostępna. Potrzebna łódka / ponton. W miejscach turystycznych jest trochę ludzi, ale poza tym cisza, spokój.Złowiłem tam tylko 1 szczupaka 60 cm. Podobno jest dużo sandaczy i węgorzy.Łowiłem tam jeszcze na spławik w zanęconym miejscu na 6 m gruncie - brały piękne leszcze.Woda w tym jeziorze nie jest zbyt przejrzysta, może na 1 m widać dno. Niedaleko jest jezioro Tejstymy - możesz tam podjechać zobaczyć sobie - widać pięknie dno z 3 - 4 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ktoś coś łapie na Dadaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ktoś coś łapie na Dadaju?... ja nie... ale masz tu:http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3297/cms/szablony/16852/pliki/wyniki_zawodow_spinningowych_gpx.pdf protokoły z czerwcowych zawodów spinningowych... może to nieco rozjaśni aktualną sytuację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Mało ryb na dużej wodzie, co powoduje że trzeba tam spędzić kupę czasu żeby coś wydlubac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Nie wyciągając pochopnych wniosków.... zawody odbyly sie w takie załamanie pogody, że ryba nie gryzła. Nikt nie łowił, bo z ciekawości sprawdzałem jak forach ludzie meldowali o połowach. Bylo trudno, ale coś szło wydlubac. Tydzien wcześniej bylo GP Polski i padlo 47 szczupakow i 750 okoni. A pogoda byla tylko troche lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Dzięki za odpowiedź. Wybieram się w rodzinne strony na urlop i zamierzam popływać za szczupakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Siema siema. Ostatnio jezioro Dadaj fajnie zaskakuję, brak odłowów komercyjnych i skuteczne pilnowanie akwenu przez Stowarzyszenie daje dobre rezultaty. W maju połowiono fajnych dużych szczupaków a o okoniach nie wspomnę. A co najważniejsze zaczął pokazywać się sandacz:) Dzisiaj będę go tam szukał, jak wrócę to coś napiszę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Siema siema. Ostatnio jezioro Dadaj fajnie zaskakuję, brak odłowów komercyjnych i skuteczne pilnowanie akwenu przez Stowarzyszenie daje dobre rezultaty. W maju połowiono fajnych dużych szczupaków a o okoniach nie wspomnę. A co najważniejsze zaczął pokazywać się sandacz:) Dzisiaj będę go tam szukał, jak wrócę to coś napiszę. pozdrono i jak poszło z mętnookim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam Mam ochotę odwiedzić tą wodę. Pytanie jest czy jest tam coś lub ktoś kto wynajmuje łodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Wybierasz się na Mistrzostwa Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys1 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) skontaktuj się na FB ze stowarzyszeniem Nasz Dadaj Oni na bank Ci pomogą, a łodzie na bank są bo na Garmin Fishing Series można było wypożyczyćPozdrawiamBorys Edytowane 20 Czerwca 2015 przez borys1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemyslaw_pajak Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Dzięki. Nie jadę na mistrzostwa Polski. Szukam zbiornika gdzie mogę swoje PB pobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 https://www.facebook.com/nasz.dadaj?ref=ts&fref=ts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Byłem przez ostatni tydzień nad Dadajem. Uparłem się na szczupaki, co przy temp wody >25C raczej średni miało sens, więc nie zanotowałem nawet brania.Próbowałem zarówno na górkach (których jest całkiem sporo), spadkach przy trzcina, głębokich płaniach, ogólnie wszędzie gdzie się dało. Na echu było widać bardzo dużo ryb, ale nie były chętne do współpracy. Nawet spławikowcy mało co lowili.Tak czy owak jezioro bardzo ciekawe z niesamowicie ukształtowanym dnem.Na pewno tam wrócę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi