Skocz do zawartości

Jezioro DADAJ

barach3

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pisze tego absolutnie złośliwie :)

Przypomniało mi się kiedyś spotkanie z Hołkiem. Z czasów jego rajdów jeszcze Celicą.

Powiedział święte słowa dla każdego sportowca - tak uważam :)

" W sporcie, każde miejsce poza pierwszym, jest do niczego..."  I to chyba prawda, bo przecież jak koledzy z JB jechali tam startować, to ich celem nie było zajęcie 50 tego czy 80 tego miejsca. 

Każdy chciał wygrać.... I tego życzę każdemu, kto bawi się w jakikolwiek sport, gdzie jest rywalizacja  :D  

WYGRYWAJCIE !!!!!

• Like 2

• 4 tygodnie później...

tu macie najlepszą mapkę jeziora Dadaj, jaka jest dostępna w Polsce (wg mnie) 

Strona przewodników wędkarskich Maćka Żejmo i Adasia Garbala - koledzy wiedzą o tej wodzie naprawdę dużo...

http://www.greenwater.com.pl/glowny/wedkarstwo/lowiska-i-przewodnicy/dadaj/

• Like 1

• 4 tygodnie później...

włączam się do dyskusji o Dadaju , ponieważ kieruję Stowarzyszeniem Nasz Dadaj to będziecie mieli info z pierwszej ręki :-) .

Od początku współpracy z dzierżawcą umowa była taka że odławiają wylącznie sielawę a jak znajdziemy na Dadaju , Biesowie lub Stryjewie inne siaty mamy zbierać ( założyliśmy Społeczną Straż Rybacką więc możemy śmiało to robić ) bo są to siaty kłusownicze . My robimy swoje , dzierżawca swoje , jeziora się odradzają a tradycyjnie sceptycy pukają się w głowę i zastanawiają ,, o co im chodzi ''

• Like 17

Witam!

To i ja podepnę się do dyskusji. Liczba osób w stowarzyszeniu ciągle się zmienia. Na początku było kilkadziesiąt osób, teraz jest około 15. Pracy jest całkiem sporo- zarybienia, tarliska, straż rybacka, oznakowanie jeziora, itp. Na początku było bardzo duże zainteresowanie stowarzyszeniem,mam wrażenie, że ludziom nie chce się. Wolą jechać na ryby a inni niech zapieprzają ;)  Tak to chyba wygląda. Nie ważne, te 15 osób jest od początku, tworzy trzon stowarzyszenia i pchamy to dalej !!

Jeżeli komuś się chce poświęcić trochę swojego czasu to jak najbardziej przyjmiemy do stowarzyszenia.

przemek

• Like 5

Dokładnie tak jak napisał Przemek który kieruje naszą Strażą Rybacką , osób zainteresowanych poprawą ,, rybności '' okolicznych jezior było na pierwszym spotkaniu ok 80 ale jak się okazało że trzeba po prostu wziąć się do roboty a nie narzekać to nagle została garstka . Jest to jednak reguła w tego typu typu organizacjach . Ważne że pojawiły się ryby , my zadowoleni , dzierżawca też , przyjezdni wędkarze zachwyceni więc nie ma co narzekać :-)

• Like 8

• 4 miesiące temu...

Odświeżam.

Majówka za pasem więc czemu nie pojechać nad Dadaj.

Poszukuję miejsca z możliwością wypożyczenia solidnej łódki do której podepnę spalinę 10 KM.

Ewentualnie czegoś położonego tuż nad wodą tak aby można było zostawić napompowany ponton i dojechać nim do wody.

Odświeżam.

Majówka za pasem więc czemu nie pojechać nad Dadaj.

Poszukuję miejsca z możliwością wypożyczenia solidnej łódki do której podepnę spalinę 10 KM.

Ewentualnie czegoś położonego tuż nad wodą tak aby można było zostawić napompowany ponton i dojechać nim do wody.

Pływanie od 1 czerwca chyba że za 100 zł kupisz majówkę.

http://www.grolsztyn.pl/regulamin

Dojazd jest super z parkingiem tu.

Edytowane przez Pietruk

Zapraszam na Dadaj od 1 maja z wkładką majową lub podwójną licencją okresową !

Wynik otwarcia na Dadaju ( szczupaki o których wiem na pewno ) :

wczoraj - jedna metrówka , dwie dziewięćdziesiątki , dwie osiemdziesiątki i kilka klocków które się spięły przy łódce z czego dwie w okolicach metra , jedna na mojej łódce , trzy okonie powyżej 40 cm złapane przy okazji szukania szczupłego .

Dziś - ok 100 metrów od mojej łódki , po długim holu spiął się szczupaczek którego wędkarz też opisał ,, dobry metr '' 

Mówiąc krótko , ZACZĘŁO SIĘ :-)

Edytowane przez mjarecki
  • Like 3

Witam , informacja o noclegach nad Dadajem :

- pensjonat Słoneczny Brzeg ( zarówno hotel z restauracją jak i domki letniskowe ) , miejscówka od strony Biskupca , poniżej link na stronę hotelu :

http://www.slonecznybrzeg.mazury.pl/

- hotel Star Dadaj ( hotel , domki , restauracja , przystań z możliwością wynajęcia łódek wędkarskich ) , baza wypadowa wszystkich dużych imprez wędkarskich na Dadaju , link na stronę :

http://www.stardadaj.pl/

- Gościniec Pod Dębem , pensjonat położony ok 150 metrów od jeziora , dobre jedzenie , mili właściciele , w pobliżu wynajem łódek wędkarskich , link na stronę poniżej :

http://www.gosciniecpoddebem.pl/

Gdyby były jakieś pytania , problemy , proszę śmiało oficjalnie lub na priva .

Gdyby ktoś miał problem z wynajęciem łódki lub parkingiem dla łódki , również proszę o maila , coś wymyślimy . 

Zapraszamy na wodę :-)

Edytowane przez mjarecki
  • Like 2

To miejsca każdy może znaleźć bo wujek google pcha je od razu pod oczy  :P  myślałem raczej o czymś mniejszym, bardziej kameralnym ... jakby ktoś miał sprawdzoną kwaterę tego typu nad Dadajem będę wdzięczny za info  ;)