Skocz do zawartości

Jezioro DADAJ

barach3

Rekomendowane odpowiedzi

Temat rzeka, i nie pod tym tytułem. Fajne zawody, można się sprawdzić na tle najlepsych. Widać znajomość wody nie do końca pomaga, a rybki zmieniaja swoje obyczaje, no bo jak wytłumaczyć że teamy stojące na pudle w poprzednich edycjach mieli w tym roku problem "łapnąć" się do 50tki?

• Like 1

Temat rzeka, i nie pod tym tytułem. Fajne zawody, można się sprawdzić na tle najlepsych. Widać znajomość wody nie do końca pomaga, a rybki zmieniaja swoje obyczaje, no bo jak wytłumaczyć że teamy stojące na pudle w poprzednich edycjach mieli w tym roku problem "łapnąć" się do 50tki?

Prościzna ;-)

Te teamy nie próbowały łowić pięćdziesiątek, a na Dadaju bardzo rzadko trzymają się te dwa rodzaje szczupaków razem.

Tam gdzie kręcą się metrówki, nie do końca są młode szczupaki. Po co, przecież można zginąć ;-)

Zwyczajnie te teamy, które nastawiły się na mamuśki, w tym roku miały problem, bo mamuśki focha walnęły .

Albo grubo, albo wcale... No i wcale....

Tapatalknięte z komórki

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Szukam wody gdzie jest opcja połowić  do tego samo łowisko jest "fajne , ciekawe" u mnie w promieniu 60km nie ma ani jednego jeziora  , jest kilka małych ( 30-100ha) zaporówek  dokładnie 7 w promieniu 60km  więc  tez słabo   presja ogromna  , drapieżników  jak na lekarstwo bo wszędzie amuro-karpury  dlatego szukam akwenu całkiem innego niż moje okoliczne bajora i jedną  z opcji jest j. Dadaj

Macie info jak tam wygląda  sytuacja z wypożyczeniem łodzi pod spalinę  10km
jakaś  nie droga baza noclegowa może być nawet możliwość  rozbicia namiotu, czy jest  i gdzie  opcja  zwodowania swojej  łodzi  choć pomysł  ciągnięcia  500km  łódki średnio mi się  podoba.
Co do opłat  to się  już dowiedziałem co i jak.
Dysponuje ktoś  mapkami tego jeziora ?

Tzn tego, przeczytaj kilka postów wcześniej, są mapki. Kilkanaście wcześniej namiary na bazę noclegową, kilkadziesiąt wcześniej namiary na kogoś kto być może pozyczy łódkę. Ośrodek Star Dadaj i wypożyczenie łódki na kilka dni będzie mało ekonomiczne, rozumiem że na kilka dni jedziesz.:D serio 500km na dadaj? Dociśnij te 200 w górę i promem nacht svenska.

Ps. W sumie.. Też bym zrobił Czorsztyn a to prawie 500 :o

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

w zaokrągleniu 500 bo teraz sprawdziłem na mapie i wychodzi 400km :)  ale spoko  na Bug jeżdzę  to wychodzi 510  a niedawno objechałem PL dookoła na moto  więc trasa kilku tys km nie robi większego wrażenia :) .

W Szwecji byłem w pracy koło Tidaholm  pomiędzy tymi wielkimi jeziorami ale nie połowiłem  bo ciężko było znaleźć czas na przedwiośniu  ale mam takie ciśnienie żeby coś  złowić  że nawet 1000km moge przejechać.

Ok prześledzę temat pod kątem tych informacji.

wyjazd planuje na sierpień ew początek  września  i to nie koniecznie musi byc Dadaj  , może to  być  każde inne ciekawe  łowisko  ale szukając   takowych w necie  natrafiłem właśnie na tytułowe jezioro.
Wielkość jeziora robi wrażenie  bo to więcej  niż  mój cały okręg ma wszystkich wód łącznie  przy  6 miastach powiatowych więc chyba  takiej presji na Dadaju jak u mnie nie będzie .

wyjazd planuje na sierpień ew początek września i to nie koniecznie musi byc Dadaj , może to być każde inne ciekawe łowisko ale szukając takowych w necie natrafiłem właśnie na tytułowe jezioro.

Wielkość jeziora robi wrażenie bo to więcej niż mój cały okręg ma wszystkich wód łącznie przy 6 miastach powiatowych więc chyba takiej presji na Dadaju jak u mnie nie będzie .

Presja jest, ale wielkość wody robi swoje. Jeziorko bardzo atrakcyjne wędkarsko (masa górek i spadków), ale tak jak już zostało zauważone chimeryczne. Nie mniej jednak jak się trafi dzień, miejsce i przynęte można coś dostać:) (to pomogłem:))

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Hhahahha nie No padłem i wstać nie mogę ????????????????????

Slawek( Slawek.Sobolewski) czyżby tylko zbieżność imion ;)) czy to Twoje ogłoszenie, a nie mówiłeś ze i lin i plotka Ci się trafi jako przylow przy okoniach ???? ;)) ???

(Slawciu żart oczywiście ????)