Skocz do zawartości

Jezioro DADAJ

barach3

Rekomendowane odpowiedzi

A właśnie , a po co na wodzie są te bańki pozostawiane ? Na środku jeziora  5 -10 litrowe uwiązane, tu współrzędne :

53.846881, 20.876507 

i tu 53.851150, 20.873554

53.862214, 20.882495 

pomijam oczywiście te pochowane pod wiszącymi gałęziami przy wyspach lub te przy trzcinach bo na tą chwilę te są dla mnie przykro oczywiste

Może to zwykłe markery ktoś sobie postawił

stok  górki  53.846881, 20.876507

mała górka 53.851150, 20.873554

podwójny uskok górki 53.862214, 20.882495 

Oczywiście wszystkie sprawdziłeś, skoro są dla Ciebie oczywiste.

No chyba że lubisz siać zamęt i jarmarkowe ploty.

Edytowane przez Pietruk
  • Like 1

No to jak połowili na spotkaniu czy nie połowili.

Chyba nie.

Mówię 1000 razy gdzie ryby tam przekręty i różne inne ciekawostki.

Liczy się kasa.

Mieszkamy w Polsce i nie zapominajcie o tym proszę.

To zależy jak na to spojrzeć, ja zrobiłem kolejną życiówkę w sobotę na dadaju. Pajk 106cm i jestem zadowolony :)
  • Like 11

Oczywiście wszystkie sprawdziłeś, skoro są dla Ciebie oczywiste.

No chyba że lubisz siać zamęt i jarmarkowe ploty.

Nie Pietruk, nie sprawdzałem, piszę o swoich obserwacjach, czytaj ze zrozumieniem. Coś  bardzo boli, że zwracam na to uwagę. Markery każdy może stawiać na Dadaju. Tak pozwala gospodarz. Czyli liny w toni nie są niebezpieczne. OK.

Może to co napisał szczupły Krzysiek  :

Tyko uważaj by przy akcji wyławiania baniek akurat straż nie podpłynęła... 

miałem gdzieś za uszami, żeby ich nie ruszać, ja piszę tylko jako turysta z troską i niepokojem ale OK "róbta co chceta"

I odpowiem jeszcze tak, na wielu jeziorach dziwne bańki na wodzie w trzcinach i krzakach oraz powbijane kołki w dno okazywały się znacznikami nie stoczków tylko siatek. 

I wierz mi proszę, wiem co jest przy tych współrzędnych bez stawiania tam baniek.

Część baniek/butelek stoi na wodzie od jakiegoś czasu, część jest nowych. Te nowe w kierunku Kojtryn sprawdzałem w piątek przed zawodami.Na końcu nic nie ma. Ale dla spokoju w najbliższy weekend wyjmę je z wody. 

Jeżeli znajdziecie coś podejrzanego na wodzie nie ruszajcie tego sami. Zadzwońcie najpierw do Szymona z PSR. Bardzo dobrzy strażnik,a przy tym wędkarz. 

tel.600-243-343

• Like 5

Moderator pozamiatał i dyskusję szlag trafił.

Ryb w Dadaju nie ma ? To oczywiście prowokacja, ale po tak dużym ruchu w temacie nagle zero wpisów. Hmm :(. A ja już zarezerwowałem kwatery od 30 maja :( !

Obiecuję, że w 2018 roku wyławiam wszystkie bańki pływające po wodzie i te w krzakach i te na środku, niech kłusole znaczą sobie swoje gacie, a nie zatopione siatki i robię zdjęcia wszystkim zwiedzającym wyspy i trzcinowiska, a później fotki z numerami łódek wrzucę tutaj.

Nie wierzę , że ktoś płynie na małym silniku pół jeziora tylko po to żeby opłynąć konkretną wyspę dookoła i wraca tam skąd przypłynął., a to widziałem za każdym razem jak byłem na Dadaju. Podróżnik, krajoznawca pff kłusol, złodziej.

pozamiatał i miał rację bo zamiast się zająć rozwiązywaniem problemów zaczęliśmy sobie skakać do oczu .

Sprawa obserwowanych ,dziwnych zachowań ludzi na łódkach - masz przecież na licencji nr telefonu do dzierżawcy , bez problemu można znaleźć nr do nas ( SSR Naszego Dadaju ) i reagujemy wtedy tak szybko i mocno jak się da . Pisanie po sezonie że coś sie widziało i że następnym razem człowiek się za to weźmie jest trochę bez sensu , widzisz podejrzane zachowanie - reaguj ! Nikt nie każe Ci startować z piąchami do takiego człowieka , wystarczy że zadzwonisz do nas . Żeby nie było że tylko się przechwalam że reagujemy na takie sygnały - w ubiegłym roku średni czas pojawienia się łódki strażniczej od telefonu wędkarza z informacją że jest jakaś siata na końcu wędki wynosił ok 35 minut ( jakieś 5 - 6 razy ) .

Więc jak to mówił w PSACH 2 Linda do Pazury - ,, Ty nic nie musisz, nie rób nikomu krzywdy , zostaw to mnie  '' czy jakoś tak .

Więc nie walcz sam , zadzwoń .

Edytowane przez mjarecki
  • Like 7

• 2 tygodnie później...

Koledzy, wiecie może kiedy odbędzie się  Garmin Fishing Series 2018 ?

Nawet Garmin Fishing Team tego jeszcze nie wie :)

Pierwsz edycja była w majówkę, druga i trzecia pod koniec maja i to tyle...

Edytowane przez Dano.

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Koledzy, chciałbym wybrać się na majówkę, ze znajomymi na Dadaj. Czy moglibyście polecić jakaś sprawdzona kwaterę? Nie zależy nam na hotelach a raczej myślimy o jakimś ustronnym domku w pobliżu jeziora, rewelacyjnie byłoby gdyby w pakiecie z domkiem była łódeczka lub możliwość wynajmu w okolicy[emoji846]

Jeżeli ktoś zechce polecić jakaś miejscówkę , będę bardzo wdzięczny! Może być priv!

Pozdro.[emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1