Skocz do zawartości

Jezioro DADAJ

barach3

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka!

W regulaminie na 2018 rok nie ma żadnych zmian.

Namiar na fajny domek- 662881608 - facet pośredniczy, ktoś z jego rodziny jest właścicielem. W necie nie ma żadnych zdjęć, ale domek jest pierwsza klasa. Dopiero od zeszłego roku jest wynajmowany, wszystko nowe, czyste, pachnące. Domek w m.Nasy, ogrodzony, z linią brzegową i łódką. W zeszłym roku paru kolegów spało w nim na Garminie i byli super zadowoleni.

I coś takiego jeszcze znalazłem https://www.olx.pl/oferta/domek-letniskowy-nad-jeziorem-dadaj-CID3-IDa3ZLd.html#dc0dd275eb

pozdrawiam

• Like 2

Mam nadzieje że zmiany organizacyjne bo jeśli chodzi o organizacje noclegów to była jedna wielka porażka

Przepraszam Darek, ale to tylko kosmetyka póki co :)

Co do zmian poważniejszych - tak duża impreza, tylu ludzi - trzeba na maxa pocisnąć zwrot kasy, żeby za nagrody się jak najwięcej zwróciło.

Życie....

Edytowane przez Dano.
  • Like 3

Szkoda Może było by lepiej niż w 2017 ale wiem że masz inne plany

Plany mogą się zmienić.;-)

Już popłacone, więc nie odwołam Szwecji :)

Wolę jechać tam na tydzień i jestem wygrany - nałowię się :) Przynajmniej na to liczę, ale do tej pory było ok :)

Kasa ledwo dwa razy większa, a tydzień wędkowania.

• Like 2

Witam moge polecić ten domek https://www.olx.pl/o...html#dc0dd275eb byłem tam latem przez tydzień.Super położenie nad samą wodą,domek bardzo dobrze wyposażony,niczego nie brakowało ,spokojna okolica,super widoki i oczywiście piękne jezioro:)ładnie tam połowiłem i napewno jeszcze wróce!

• Like 1

Garmin Fishing Series  jednak na Dadaju.

Tegoroczna edycja 24- 26 maja.

Ciekawe czy coś zmienią , bo pewne zmiany by się przydały.

Arek jak się domyślam chodzi ci o zmiany w systemie zgłaszania  i uwierzytelniania wyników tzn : System stosowany na zachodzie miedzy innymi w Hobie Championship czyli miarka, numerek startowy losowany przed każdą turą i zdjęcie wysłane mmsem na numer sędziowski ? Tak jak jest w całej europie? Też bym tego chciał jest pewność co kto i o której..

-miarki 100cm , wieksze ryby rzadko się trafiają na zawodach, a na kajaku i tak nie zrobisz poprawnego zdjęcia na miarce z tak dużą rybą (trzeba wzywać sędziów)

-numerek startowy losowany przed każdą turą rano -wyeliminuje  zdjęcia z "wczoraj" i możliwość nadużyć na poziomie wewnętrznym.

-sprawdzanie livewelli przy wypłynięciu , to wiadomo , dwie łodzie sędziowskie tworzą bramę przez którą każda jednostka musi przepłynąć i poddać się inspekcji ,lub inspekcja w marinie każdej jednostki przed każdą turą.

-fotka, miarka + numerek, wysłana mms w odpowiedzi potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia wyniku po każdym zdjęciu.

-sędziowie mogą być wzywani poprzez flagę lub  telefon gdy ryba jest większa od miarki, ale jednak  ich główna funkcja to uniemożliwianie osobą trzecim kontakt bezpośredni z zawodnikami lub zawodników/teamów z innymi teami między sobą w sposówb bezpośredni. To uniemożliwi wymianę i podkładanie  rybek . No i oczywiscie  obserwacja zawodników czy nie kombinują :D

-wyniki wraz z fotografiami na bierząco uzupełniane na stronie :)

Tu niestety wchodzą poważne nagrody,  trzeba się liczyć z tym ze niektóre osoby nie będą miały skrupułów używać niedozwolonych trików by osiągnąć wygraną.

Sam dobrze wiesz że nawet jak wygrasz uczciwie to znajdzie się jakiś ściskodup co wymyśli teorie wyssaną z palca bo jemu nie poszło i musi jakoś poprawić sobie humor i właśnie dla tego osobą z czołówki powinno zależeć na jak najbardziej przejrzystych metodach oceniania.

Co by nie było smarkania w rękaw jak po ostatnim dadaju i czorsztynie... 

Bo sędzia to tylko człowiek :) a zdjęcie na miarce z numerkiem wylosowanym i dopisanym oficjalnie do zawodnika tego samego dnia przed startem ozwieje wszelkie wątpliwości.  

W przypadku kiedy Nie udało Ci się tego zrobić,telefon się rozładował,zupa była za słona ,kot zjadł ładowarkę -trudno twoja strata.

To są zawody i trzeba o to zadbać tak jak o wszytko inne dzięki czemu masz szanse wygrać. 

Głęboko liczę na taki rozwój sytuacji, fajne zawody z dużą pulą nagród które mogą być zorganizowane na naprawdę wysokim poziomie. 

Edytowane przez Tu nie ma ryb.
  • Like 7

Tak Panie Łukaszu rozwiało by te wszelkie wątpliwości i co najważniejsze oczyściło niemiłą atmosferę.
Jest to w interesie organizatorów jak i samych zawodników.
Jeszcze nie byłem na zawodach, podkreślam w Polsce abym nie słyszał , że coś było nie tak , a to ktoś widział ryby w zbiorniku na łodzi ,a to ktoś złowił komplet ryb w 30 minut no i ja opisany na forum po złowieniu 8 okoni 40 cm + , że podawali mi je miejsowi na zawodach Garmin Fishing Series.
Nie wyobrażam sobie tego aby ktoś podpływał podczas zawodów łodzią do kajaka i przekładał osiem 40 cm okoni , a jednak ktoś mówił , że to widział.
Szkoda , że nie miał odwagi tego powiedzieć mi prosro w oczy albo gdy odbierałem nagrodę , tylko opisał to na jakimś wędkarskim forum.

Proszę o opinie na ten temat.

Edytowane przez Kayak Fishing Poland
  • Like 2

To co opisujecie to absolutna żenada i upadek moralny nie tylko zresztą w środowisko wędkarskim. Do czego musi posuwać się uczciwy dobry wędkarz, albo zwykły farciarz kiedy wygrywają zawody uczciwie aby komuś udowodnić, że nie jest oszustem?!

Co najgorsze, dzieje się tak na każdym poziomie bez względu na rengę i prestiż. Z tego właśnie powodu nie trawię zawodów i w nich nie uczestniczę... po za koleżeńskimi na Żarnowcu, gdzie i tak walczę o to aby koleżeńskimi pozostały

• Like 5

Kolega Bartka z Wilim, szwagra brat z Karczmy Leśnej od Iwony tej co jego siostry chlopak ma stoisko na Zatorzance, mówiła, że jej brat kolega DJ-a z Olsztyna opowiadał jak ktoś z Biskupca widział ....

no własnie tak się rodzą ploty z dupy, No ale cóż niskie to i nie męskie ale tak już jest niestety. Podejrzewam że miał na to wpływ trudne dzieciństwo lub problemy z erekcja :D a najpewniej oba naraz , gdzieś trzeba spuścić ciśnienie.  

Bob1 w stanach na zawodch  FWL jest wykrywacz kłamstw :D, w każdym sporcie gdzie są duże wygrane  istnieje prawdopodobieństwo oszustwa.  Wiec dla własnego i innych spokoju powinny zajść takie regulacje w regulaminie.

Edytowane przez Tu nie ma ryb.
  • Like 1

I słusznie, walczcie o to aby zwykłych oszustów=złodziei wyławiać, piętnować, ale i eliminować "dożywotnio".

Choć szans na uzdrowienie sytuacji nie widzę :( nawet jeśli zawodnicy będą nawet poddawani torturom ...zaraz po poddaniu badaniu wykrywaczem kłamstw :huh:

Oszustów złodziei piętnować. Ale jak udowodnić? Gdyby to było proste. I nie piętnować, a nie dopuszczać do udziału w zawodach. To piętnowanie wyobraziłem sobie dosłownie, jak krowę w USA, za przeproszeniem. Równie ważny byłby ostracyzm, dla wydumanych oskarżycieli-zazdrośników.

Dlatego między innymi, na razie nie bawię się w zawody spinningowe. Na spławikowej rywalizacji wyższego szczebla, nie ma takich tematów. Choć wiele spraw kuleje i jest do poprawy, to nie ma tematu oszustw. Jest spokojnie.

• Like 1