Skocz do zawartości

Jezioro DADAJ

barach3

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie może to nie do końca związane z wieściami "z nad" wody a bardziej "o wodzie" a mianowicie. W drugi weekend maja zostałem zaproszony przez znajomych nad DADAJ w celach wędkarskich, sami nie są zapalonymi wędkarzami stąd mój post. Akwen znam jedynie z samych  pozytywnych opowieści, więc będę wdzięczny za jakieś drobne wskazówki (w temacie lub na priv) aby nie zejść z wody "o kiju". Będzie to mój jednorazowy  wyskok nad tę wodę więc po prostu chciałbym miło spędzić weekend z wędką w ręku a przy okazji może uda się z czymś powalczyć?

Pozdrawiam

B.Ł.

Nie samą "walką" człowiek żyje...samodzielne rozpracowywanie wody też może być przyjemne.

Wędkarstwo to nie tylko hol...hol...i jeszcze raz hol. To też okoliczności przyrody ,doborowe towarzystwo podczas łowienia, cała otoczka związana z przygotowaniami...

• Like 8

To fakt, nie chciałem być źle odebrany. Po prostu liczyłem na jakieś małe podpowiedzi np dotyczące rejonu na którym  się skupić, nie wiem jakieś sprawdzone "tricki" nad DADAJem (oczywiście takie, które ktoś zechciałby zdradzić). Jedyne czym dysponuje to plan batymetryczny, nie posiadam echa, jest to duża woda, więc po prostu byłbym wdzięczny za "punkt zaczepienia". Wiadomo, że wszystko okaże się dopiero na miejscu. Na obecną chwilę plan mam taki aby zacząć od pewniaków na początku maja a więc wszelakie wypłycenia z cieplejszą wodą i drobnicą.

Koledzy, pomocy ! :)

Wybieram się z kolegą w tym roku na Garmina na Dadaj. Właśnie dzwoniłem żeby zarezerwować noclegi i się okazało że wszystkie miejsca w domkach i hotelu są już zarezerwowane. Macie może namiary na jakieś kwatery w miare blisko centrum zawodów? Jadę prawie 400km na te zawody i troche lupa byłoby spc 3 dni w aucie :D z góry dzięki za pomoc

• 5 tygodni później...

Krótkie pytanko. Być może na majówkę będę koło jeziora.

Opłata 7 dniowa - 80zł

Wkładka majowa (z łodzi) 100zł (wędkowanie z łodzi dozwolone od 1 czerwca)

Rozumiem, że jak chcę łowić z łódki w maju łączny koszt za 7 dni to 180zł. W regulaminie jest też zapis, że "z wkładką majową bądź podwójną licencją okresową wędkowanie z łodzi dozwolone od 1 maja ...). Czyli wkładka majowa zawsze 100zł bez względu czy kupuję na 1, 3 lub 7 dni?

ps: od razu zapytam też o tłok na wodzie, jak było w zeszłe majówki?

Dzięki.

Podwójna licencja okresowa, czyli jednodniówka zamiast 18 zł to 36 zł, 3dniowa zamiast 45 zł to 90 zł, 7 dniowa zamiast 80 zł to 160 zł. Chyba, że dokupujesz wkładkę majową 100 zł, to wtedy nie płacisz podwójnej okresowej. Co do tłoku w majówkę, to niech inni się wypowiedzą, ja jeszcze nie byłem :)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Coś mi się obiło o uszy o zmianie dzierżawcy ale nie wiem ile w tym prawdy. Może ktoś coś słyszał?

Zastanawiam się kto wymyśla takie plotki? 1 maja wędkarz z Warszawy pytał się mnie, czy to prawda,że Stowarzyszenie Nasz Dadaj przestało istnieć  :o

Dzierżaca ten sam, Stowaryszenie istnieje, ryby nie biorą

• Like 5

Pajki leniwe, nie chcą jeść. Okonie już zaczynają się uganiać za drobnicą z powierzchni. 2 maja na 0, jedno mocne branie okonia i po kilku sekundach spadł. Myślę że w obecnej chwili tylko wieczór.

Pozdrawiam!

• Like 1