Skocz do zawartości

Jezioro DADAJ

barach3

Rekomendowane odpowiedzi

Pobyt 29.05 - 08.06 wielce udany, najlepszy z ostatnich czterech lat. Połowione, wypuszczone, pyski opalone. Lampa świeciła, ale rybki brały.

Co mnie bardzo cieszy sporo drobnego szczupaczka ( co rokuje na przyszłość ) i dużo grubego okonia 40+.

Niestety martwi zachowanie kolegów wędkarzy, biorą wszystko co w podbieraku, wymiar ochronny dla tych panów to fikcja.

Druga sprawa : uwaga do kolegów którzy pływają dużą biało - niebieską łodzią z twardą, kanciastą przybudówką w kształcie wysokiej kabiny od dzioba. Pewnie są na tym forum osoby, które znają owych gości, albo kojarzą łódź ( przez wszystkie lata widziałem tylko jedną taką, własnie tą ) najpierw "pijackie" śpiewy na środku jeziora, a później na pełnej p......... między łódkami z wędkarzami, chociaż jeszcze 200-300 m od łódek, jak pruli ryja,  płynęli prawie tylko z wiatrem. Żal takich gości, lekarze ich oszukują :(  .

Wędkarsko > oby tak dalej.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witajcie, planuję swoją pierwszą wyprawę na Dadaj, by poganiać za szczupłym i garbusami. Stąd moja prośba o wskazówki - nie oczekuję, że od razu zdradzicie mi swoje bankówki - ale przynajmniej dotyczące rejonów jeziora, gdzie najlepiej popłynąć. Będę też bardzo wdzięczny za informacje, gdzie aktualnie można zwodować łódkę, gdzie bezpiecznie zostawić auto z przyczepką, oraz gdzie - na dziko - rozbić namiot na około 12 godzin. Może któryś z Was udostępniłby na priv mapę batymetryczną, bo na nieznanym akwenie, to nawet echo może nie pomóc. PS. Gdyby ktoś się obawiał, to wszystkie ryby i tak wrócą do wody. 

Z góry dziękuję za pomoc 

Stąd moja prośba o wskazówki - nie oczekuję, że od razu zdradzicie mi swoje bankówki - ale przynajmniej dotyczące rejonów jeziora, gdzie najlepiej popłynąć.

Myślę,że ani od razu, ani później nikt nie zdradzi Ci bankówek. Dadaj jest jak każde inne jezioro,zaczyna się jesień, woda schładza się, więc ryby wiesz gdzie powinny być.

powodzenia

• Like 1

To jest chamówa!

Nie. Po prostu przystań przy której jest slip jest pod opieką klubu BTŻ Biskupieckie Towarzystwo Żeglarskie, pomosty i slip zostały wykonane, ktoś za to zapłacił, ktoś również ułożył betonowy dojazd gdzie jedna sztuka 3x1,5m kosztuje ok 300zł, ktoś musiał przygotować podłoże, dostarczyć materiały, wykonać robotę. Ktoś też monitoruje teren, porządkuje, przygotowuje pomosty do zimowania oraz na wiosnę do wodowania (są pływające przecież) 

Dla bywalców roczne pozwolenie na slip kosztuje 250zł, wtedy możesz slipować codziennie. Ja rozumiem że cała polska przyjeżdża na mazury marudzić jak tu drogo ale dajcie ludziom z czegoś żyć.

Edytowane przez Sławek.Sobolewski
  • Like 2

golenia - ten slip akurat znam, ale nie pasuje mi, to że jest tam straszny tłok....

Woduję się i nocuję zwykle na wyspie dadaj albo w star dadaj - pytałem z czystej ciekawości - a kolega zachował się jak typowy Polak - no cóż, więcej nie skomentuję....

golenia - ten slip akurat znam, ale nie pasuje mi, to że jest tam straszny tłok....

Woduję się i nocuję zwykle na wyspie dadaj albo w star dadaj - pytałem z czystej ciekawości - a kolega zachował się jak typowy Polak - no cóż, więcej nie skomentuję....

Tamten Kolega jest z Poznania... Oni w Wielkopolsce liczą każdy wydany grosz 5 razy...

Dla bywalców roczne pozwolenie na slip kosztuje 250zł, wtedy możesz slipować codziennie. Ja rozumiem że cała polska przyjeżdża na mazury marudzić jak tu drogo ale dajcie ludziom z czegoś żyć.

Żeby w tej kwocie 25 zł było coś jeszcze np. parking strzeżony, bym jeszcze rozumiał. Ale nic z tych rzeczy, zrzuciłeś i spadaj szukać parkingu (wiem, parking blisko),

ale w tej sytuacji, polowa tej kwoty była by rozsądna. 

A i komu tam zapłacić godzinę przed wschodem słońca w listopadzie? Chyba temu kotowi co tam sobie spaceruje  :lol:

Ciekawe czy w pierwsze przymrozki slip będzie posypany solą, w końcu zapłacone powinno być odlodzone  :P

Wiem, czepiam się , ale cena jest moim zdaniem nieporozumieniem jak za jedno slipowanie.

Edytowane przez Pietruk
  • Like 1

Witam można skorzystać ze slipu

obok plaży gminnej po drugiej stronie jeziora dawny Hotel Frajda lub obok pomostów hotelu Start Dadaj w tym miejscu nie wiem jak z opłatą. Jest jeszcze

dobry slip betonowy nawet duże jachty wodują tam na terenie prywatnym domków we wsi Wilimy .

Żeby w tej kwocie 25 zł było coś jeszcze np. parking strzeżony, bym jeszcze rozumiał. Ale nic z tych rzeczy, zrzuciłeś i spadaj szukać parkingu (wiem, parking blisko),

ale w tej sytuacji, polowa tej kwoty była by rozsądna.

A i komu tam zapłacić godzinę przed wschodem słońca w listopadzie? Chyba temu kotowi co tam sobie spaceruje :lol:

Ciekawe czy w pierwsze przymrozki slip będzie posypany solą, w końcu zapłacone powinno być odlodzone :P

Wiem, czepiam się , ale cena jest moim zdaniem nieporozumieniem jak za jedno slipowanie.

Parking, przed wypłynięciem kawka, w trakcie piwko i kiełbaska a w grudniu solą posypane no i wtedy to ja rozumiem za co płacę :D

Tam o ile się nie myle na kartce przy slipie jest nr konta do wpłaty.

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

Mogę się mylić, ale zdaje mi się, że wprowadzona opłata za slip miala za zadanie odstraszyć ludzi z niego korzystających nieodpowiedzialnie. I wcale nie chodzi mi tu o wędkarzy, bo oni dostali tylko rykoszetem.

Wysłane z mojego SM-J610FN przy użyciu Tapatalka

W sezonie wiosenno letnim, żeglujący klubowicze BYŻ spotykają się tam, spędzają czas w gronie znajomych, organizują regaty itp po edycji zawodów gatmina kiedy to dadaj został okrzyknięty medialnie jedynie słusznym łowiskiem w polsce, sytuacje z wiecznie kręcącymi się samochodami z przyczepami po prostu stały się uciążliwe, stąd opłata za slip, słuszna zresztą.