Skocz do zawartości

Jezioro DADAJ

barach3

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopie radzę Ci ochłonąć i nie wkładać w moje usta słów, których nigdy nie wypowiedziałem. Artura pisał o tym, że w międzyczasie sprzedawane są okonie wyciągane z tych siatek. Ja odesłałem  forumowiczów na FB do ludzi, którzy na Dadaju są bardzo często i w temacie tego jeziora oraz wszelkich odłowów mają wiedzę z 1 ręki.

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 1

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Koledzy już łowili ładne okonie kilka tygodni temu. Stoisz cierpliwie na górce i czekasz kiedy zaczną brać ... ot wskazówka. Ale im się sprawdzała. Co do pajków to ja byłem 2 razy i nic powyżej 65 cm nie miałem.

Edytowane przez Robert Crocker
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Tłustym drukiem pod datą.

Tzw. tytuł pisma.

Wysłane z mojego J9210 przy użyciu Tapatalka

Chyba z ciekawości zapytam jutro w biurze Rady Miasta na czym owe "ograniczenia używania" polegają, bo ni groma nie wynika to z pisma.

Widzę kiedy obowiązują wspomniane ograniczenia oraz w jakich godzinach. 

Chyba, ze jest jakaś lista dodatkowo której nie widze albo mój czytnik pdf nie otwiera

Nie będę zgadywać że jest całkowity zakaz używania silników spalinowych, bo równie dobrze może być zakaz używania silników o mocy większej niż 100 koni

Edytowane przez Dano.

Piotrek, ja wiem że czepliwie i nie do Ciebie :)

Tam nie ma że wprowadzają zakaz, tylko że wprowadzjają ograniczenia i zapomnieli wymienić na czym polegają owe ograniczenia.

Jedno słowo w pkt 1 i byłoby po sprawie. A że lubię takie babole prawne, to jutro do nich napisze maila lub zadzwonię

• Like 1

Pismo jest ok. Tylko mi osobiście nie pasuje podpis i pieczątka. Zawsze mi się wydawało że wyznaczenie "strefy ciszy" to działka powiat-starosta. Co ma samorząd do wody której właścicielem jest skarb państwa? Chyba się pani przewodnicząca trochę rozpędziła w swoich uprawnieniach. Ale może ja jestem niedoinformowany :)

Edytowane przez mons