witoldn Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja .... Kormorany nie mają licznych populacji na Warmii i Mazurach ....Hmmm ... widać Kolega dawno nie był na Dadaju.Ostatnio, ze dwa lata temu jak byłem i kormorany obsiadły jedną z zatok, to tak ze 2-3 ha wody były pokryte gęsto tymi czarnymi polującymi ptaszyskami. Nie wiem, czy w kilku setkach by się zamknęło, czy już w tysiącach trzeba by było liczyć. Nie ma kontroli, czy przestrzegają limitów. nie ma kontroli, czy zarybiają. Kilkanaście razy byłem i powiem, że pies z kulawą nogą się nie zainteresował naszą łódką - więc wędkarzy też raczej nie kontrolują, a wędkarzy nie mało na łódkach i raczej wszyscy na drapieżniki się nastawiają.... Nie doceniamy chyba co mogą zdziałać wędkarze, szczególnie gdy im się rzuci marchewkę w postaci filmików z Garmina i nie zadba się o ich kontrolowanie..Na gospodarstwie Szwaderki na co drugim wyjeździe mam kontrolę, a wody ich też nie są jakimś cudem zasobności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja (edytowane) Dadaj - okolice hotelu Star Dadaj …. Złowić szczupaka tu nie sztuka , kontroli faktycznie brak a jestem tu trzy dni … Edytowane 3 Maja przez jogger1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Może i złowisz szczupaka lub nawet dwa. Ale czy to jest dobry wynik na takie jezioro?Kontroli nie ma, nie było i nie będzie. Dzierżawca sam nie kontroluje, jego rybacy zajęci są stawianiem siatek, SSR nie ma już, a PSR ma kilkadziesiąt jezior do kontrolowania. To akurat uważam za najmniejszy problem, bo gdyby wędkarze byli normalni, to i kontrole byłyby zbędne.Problemem jest dzierżawca i jego podejście do wędkarstwa, czyli żadne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Z takiej wody zrobić taką bryndze to tylko w tym dzikim kraju .Masakra delikatnie mówiąc a pamiętam relacje z Zawodów dobrych kilka lat temu w Wętkarskim świecie Przecież to było jedno z lepszych jezior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Dziś ostatni czwarty dzień majówki na Dadaju i było kilka sztuk , wszystko na obrotówki Demon… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braseine Opublikowano 8 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja Dadaj, Wadag, Tejstymy, Mosag, siatowanie było ostre ostatnio chyba dzierżawy się kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Tejstymy i Dadaj chyba 7 lat jeszcze zostało. Wyszyński oddał sporo jezior dwa lata temu i chyba zintensyfikował połowy gospodarcze na tym co mu zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi