Dano-G Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Też szukałem - oficjalnych filmików takich jak z GFS2016 nie ma, co najwyżej prywatne filmiki i fotki konkurencji:)Jest artykuł w WŚ w wersji papierowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamol84 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 W ten weekand będzie trochę zawodów, więc i presja większa. Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) Jest artykuł w WŚ w wersji papierowejJak się spykniemy to może dasz poczytać Byłem ostatnio na Dadaju, akurat były też jakieś zawody. Generealnie i my i koledzy biorący udział w zawodach nastawialiśmy się na okonki bo pike'a o tej porze roku ciężko namierzyć. Ale jak ktoś znajdzie sposób to pisać na priv:) Edytowane 28 Lipca 2017 przez darek_tz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 (edytowane) Nie wiem, czy to nie narusza praw autorskich - jeśli tak, prosze admina o usunięcie.Zdjęcie gazety Wedkarski Świat Tapatalknięte z komórki Edytowane 28 Lipca 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Ta Monika niezła jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Jakieś doświadczenia na Da-nie-daju? Coś gryzie czy cisz? W Weekend wybieram się dlatego podpytuję. Jeśli ktoś nie chce pisać na forum to proszę na priv.Jak efekty połowów? jedziemy ze znajomymi na 3 dni i też planuję połowić lub przynajmniej próbować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 A ja słyszałem że właściciela nazywają żeźnikiem mazurskich jezior. Więc do końca nikt nie wie czy poza sezonem sieci nie idą w ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 A ja słyszałem że właściciela nazywają żeźnikiem mazurskich jezior. Więc do końca nikt nie wie czy poza sezonem sieci nie idą w ruch.A ja słyszałem,że kolega @szczupak1 wyżera karasie.... Nie rzucaj oskarżeń, jak nie jesteś pewien,bo z reguły żle się to kończy.I nie traktuj tego jako ataku na swoją osobę,a raczej za dobrą radę,bo obsmarować kogoś jest bardzo łatwo, ale gorzej jest to póżniej odwrócić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Tylko że to słyszałem z naprawdę wiarygodnego źródła. Ehhh.Przykre to i wcale nie śmieszne. Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 To zapomnij o tym źródle. Spal kontakt wymaż z pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 A ja słyszałem że właściciela nazywają żeźnikiem mazurskich jezior. Więc do końca nikt nie wie czy poza sezonem sieci nie idą w ruch. Przypomnę punkt 3. regulaminu jerkbait.pl 3. Dzielimy się wiedzą co oznacza, że staramy się wypowiadać przede wszystkim na tematy merytoryczne. Nie powtarzaj cudzych opinii jako własnych. Pisz o własnych doświadczeniach albo podaj źródło informacji, którą zamieszczasz. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjarecki Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Co do ,, rzeźnika '' - życzyłbym sobie więcej takich ,,rzeźników '' którzy zarządzają wodami w Polsce - wystarczy powiedzieć że przy współpracy miejscowych wędkarzy i władz Biskupca stworzył jedno z najatrakcyjniejszych łowisk szczupaka i okonia w Polsce . Ostatnie 5 lat to zero odłowów gospodarczych na Dadaju ( poza odłowami sielawy której i tak nie da się złowić na wędkę ) , wsparcie straży rybackiej i solidne zarybianie szczupakiem . Może kiedyś miał jakieś grzeszki na sumieniu ( tego nie wiem ) i stąd ta opinia od ,, wiarygodnego źródła '' ale od czasu rozpoczęcia z nami ( Stowarzyszenie Nasz Dadaj ) współpracy , nie mogę złego słowa powiedzieć . Myślę że też jestem wiarygodnym źródłem bo zakładałem to stowarzyszenie wraz z grupą kolegów i spędzam mnóstwo czasu na Dadaju czy to wędkując czy żeglując czy patrolując to jezioro więc gdyby działo się coś złego widziałbym to lub miał telefony od innych wędkarzy . Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez mjarecki 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Więc poszukujecie Panowie opini o reszcie jezior tego dzierżawcy. Temat zakończony.Szkoda strzępić języka. Popytajcie miejscowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Więc poszukujecie Panowie opini o reszcie jezior tego dzierżawcy. Temat zakończony.Szkoda strzępić języka. Popytajcie miejscowych.Wiesz mój śp znajomy zawsze twierdził że Moskwicz jest najlepszym samochodem na świecie, czy mam w takim razie chodzić i wszystkich do tego przekonywać. Powtarzam, dzielimy się własną wiedzą, a nie tym co ktoś, gdzieś powiedział zwłaszcza stawiając poważne zarzuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Szczupak1 a Ty sie pytałeś miejscowych? Bo mam wrażenie, że Dadaj widziałeś tylko na mapie :] Wypisujesz takie głupoty i wprowadzasz ludzi w błąd. Ja cały zeszły sezon spędziłem na Dadaju i ani siatek ani rybaków nie widziałem. Ludzi też się pytałem na początku sezonu jak zbierałem informacje i każdy mówił całkiem co innego niż Ty wypisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjarecki Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 żeby nie strzępić języka - ja wypowiadam się na temat zbiorników w okolicy które znam Dadaj , Biesowo , Symsar , Blanki , Ławki i może ze dwa inne . Na tych jeziorach na szczęście nie jest prowadzona ,, racjonalna gospodarka rybacka '' w pojęciu PZW czy innych pożal się Boże autorytetów ale sensowne , biznesowe podejście do zarządzania wodą . Nie wiem jak jest na innch jeziorach gdzieś dalej ale znam argumenty za odłowami sieciowymi i trudno im coś mądrego przeciwstawić - jak jest kawał jeziora które jest mało popularne wśród wędkarzy to dzierżawca bez względu na wszystko ma określone koszty które rok w rok musi ponieść - opłata dzierżawna i zarybienia . Są to konkretne kwoty , tym większe im większy zbiornik wodny ( nie do końca jest taki prosty przelicznik ponieważ powyżej pewnej powierzchni zmniejsza się koszt dzierżawy jednego hektara ) więc jeżeli ktoś mądrze podchodzi do prowadzenia tego biznesu i nie ma przychodów z licencji to nie chcąc dokładać kasy z innych jezior odławia siatami i w ten sposób pokrywa sobie koszty które ponosi . Już prościej tego się nie da wytłumaczyć i chyba trudno tu komuś zarzucać ,, rzeźnictwo '' .Ogólnopolskie przepisy które regulują gospodarkę wodną są do dupy i tu jest pies pogrzebany ale zmiana tych przepisów jest blokowana na bardzo wysokim szczeblu , w sejmie i już kilka osób odbiło się jak od ściany . Żadnej racjonalnej dyskusji tylko postawa ,, nie bo nie '' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Wiecie czy można płacić przelewem - za zezwolenie wędkarskie na Dadaj ? Jakaś forma elektroniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 szczupak1 - to jest wątek dot. Jeziora Dadaj. Twoja poniższa wypowiedź dotyczy więc jeziora Dadaj.A ja słyszałem że właściciela nazywają żeźnikiem mazurskich jezior. Więc do końca nikt nie wie czy poza sezonem sieci nie idą w ruch. Jak już Ci koledzy wytłumaczyli że się mylisz to próbujesz wyjść z twarzą pisząc nagle o reszcie jezior - słabo Ci to wyszło.: Więc poszukujecie Panowie opini o reszcie jezior tego dzierżawcy. Temat zakończony.Szkoda strzępić języka. Popytajcie miejscowych. Wg mnie słyszałeś dzwon tylko nie wiesz, z którego kościoła. Następnym razem zweryfikuj to co słyszałeś zanim zaczniesz głupoty wypisywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Wiecie czy można płacić przelewem - za zezwolenie wędkarskie na Dadaj ? Jakaś forma elektroniczna.Można przelewem, poczytaj tu: http://www.grolsztyn.pl/cennik-licencji.php Można też w: - Sklep wędkarskiul. Dworcowa 5Atel. 897152419 Ja tam ostatnio kupowałem - sklep był zamknięty ale w połączonym z nim barze obok kupiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjarecki Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 można płacić przelewem , wejdź na stronę http://www.grolsztyn.pl/ i tam będziesz miał wszystkie info . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Moźna na miejscu w hotelu Star Dadaj. Ja tam placę ale od 7 dopiero sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zawsze kupowałem w Hotelu, ale teraz nie chcę czekać...Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 szczupak1 - to jest wątek dot. Jeziora Dadaj. Twoja poniższa wypowiedź dotyczy więc jeziora Dadaj. Jak już Ci koledzy wytłumaczyli że się mylisz to próbujesz wyjść z twarzą pisząc nagle o reszcie jezior - słabo Ci to wyszło.: Wg mnie słyszałeś dzwon tylko nie wiesz, z którego kościoła. Następnym razem zweryfikuj to co słyszałeś zanim zaczniesz głupoty wypisywać.Czyli GR-WO to taka perełka w woj. warm-mazur.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Ale tu nie chodzi o to czy perełka czy nie tylko konkretnie o odłowy sieciowe na Dadaju i rzekomej rzezi na rybach w nim pływających. Perełek w pełnym tego słowa znaczeniu to można w Szwecji szukaćNie mniej jednak skoro PZW robi zawody na Dadaju to chyba dobrze świadczy o tym jeziorze. Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez darek_tz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (...)Nie mniej jednak skoro PZW robi zawody na Dadaju to chyba dobrze świadczy o tym jeziorze.To tylko świadczy że jest trochę lepiej niż na wodach PZW, ale czy to już jest dobre to jeszcze nie wiem. Oczywiście inicjatywa z Dadajem jak najbardziej słuszna, ale trzeba lat aby odbudować to co robilismy przez poprzednie pół wieku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi