DelTor0 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Nie wiem jak z tym metalowym pretem, ale np przy wedkach gdy mamy butt cup z korkogumy lub metalu, te z metalowym sa duzo bardziej elektryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 gdy mamy butt cup z korkogumy lub metalu, te z metalowym sa duzo bardziej elektryczne. Ciekawe , co piszesz - nigdy tego nie zaobserwowałem...pewnie dlatego, że praktycznie zawsze robię z korkogumy ... Teraz mam na warsztacie SPG780 z Batsona, będzie to wędka dla mojego 8 letniego syna, a i ja skorzystam czasem.Oskrobałem go z potwornej ilości lakieru , w sumie jeszcze nie wymyśliłem jaką dać rękojeść - ciekawe czy przy szklaku. które są w porównaniu z grafitem dość "tępe", taki metalowy butt cap też zrobiłby jakąś różnicę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Tez bym pewnie na to nie wpadl, gdybym nie zrobil takich samych wedek, akurat swoja w korkogumie Przy jakis pstragowych patykach, to nie robi roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Kiedyś czytałem o tym efekcie metalowego kapsla i moim zdaniem jest to bardzo logiczne. Sygnał przenoszony jest jako drgania powietrza w środku blanku i jako fala akustyczna dotrze w końcu do kapsla. Korkoguma duża część pochłonie bo jest miękka a metal o dużo większej gęstości ją odbije i my to bardziej odczujemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Kiedyś czytałem o tym efekcie metalowego kapsla i moim zdaniem jest to bardzo logiczne. Sygnał przenoszony jest jako drgania powietrza w środku blanku i jako fala akustyczna dotrze w końcu do kapsla. Korkoguma duża część pochłonie bo jest miękka a metal o dużo większej gęstości ją odbije i my to bardziej odczujemy.Czyli butt cap z odpowiedniego litego drewna powinien przewodzić drgania również bardzo dobrze - vide choćby gitary czy instrumenty smyczkowe Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez Tomek Wielgus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Im większa gęstość czyli twardość materiału tym lepiej to funkcjonuje dlatego twarde inserty dobrze przewodza sygnał. Dotyczy to także drewnianych kapsli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 koledzy gdzie ja kupie dobre pędzle w brc nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 http://www.szal-art.pl/ szukaj ze sztucznym włosiem. Tak swoją drogą to nie wyobrażam sobie lakierować tymi z BRC.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Też polecam te z tego sklepu , trafiłem ostatnio cały zestaw za 9zeta u Chińczyków i są super. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez filser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Polecam spacer do sklepu dla plastyków, przy okazji prócz pędzelków można zawsze kilka stalówek i nową obsadkę sobie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Mimo mojego niewielkiego doświadczenia spróbuję coś podpowiedzieć.Można taki pędzelek kupić w lepiej zaopatrzonym sklepie papierniczym , można w w/w sklepie [kupowałem tam stalówki],.Nie zawsze pierwszy wybór jest trafny ,gdyż są różne preferencje co do samego lakierowania.Myślę że bardzo dobrym miejscem na zakup pędzelka jest profesjonalny sklep z artykułami do stylizacji paznokci,gdyż lakiery tam używane są podobnej konsystencji,i podobny jest cel malowania tj. uzyskanie równej , gładkiej powierzchni.Najlepszy pędzelek jaki mam [dla mnie] jest właśnie z tego sklepu.Jest tu też coś co w sklepie dla plastyków nazywa się pędzlem gumowym ,gdzie zamiast włosia są silikonowe końcówki o różnym kształcie.Próbowałem i można tym też nieżle lakierować ,czy usuwać nadlewki lakieru. A pędzelki z BRC są ze specjalistycznej firmy Flex&Coat .Widocznie im nie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Mimo mojego niewielkiego doświadczenia spróbuję coś podpowiedzieć.Można taki pędzelek kupić w lepiej zaopatrzonym sklepie papierniczym , można w w/w sklepie [kupowałem tam stalówki],.Nie zawsze pierwszy wybór jest trafny ,gdyż są różne preferencje co do samego lakierowania.Myślę że bardzo dobrym miejscem na zakup pędzelka jest profesjonalny sklep z artykułami do stylizacji paznokci,gdyż lakiery tam używane są podobnej konsystencji,i podobny jest cel malowania tj. uzyskanie równej , gładkiej powierzchni.Najlepszy pędzelek jaki mam [dla mnie] jest właśnie z tego sklepu.Jest tu też coś co w sklepie dla plastyków nazywa się pędzlem gumowym ,gdzie zamiast włosia są silikonowe końcówki o różnym kształcie.Próbowałem i można tym też nieżle lakierować ,czy usuwać nadlewki lakieru. A pędzelki z BRC są ze specjalistycznej firmy Flex&Coat .Widocznie im nie wyszły. Daj lakiegos linka do tego pedzla gumowego, zaciekawil mnie temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 To m.in sklep z wpisu Tomka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 kolejne moje pytanie ktos stabilizuje drewno albo ma dostęp do insertów koloru zielonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 kolejne moje pytanie ktos stabilizuje drewno albo ma dostęp do insertów koloru zielonego. Tak jak pisalem w innym watku @Ark70, zielone tez ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam zauważyłem w tym sklepie pisaki pędzelkowe, maja zbiorniczek do napełniania np tuszem , akwarela itp. wielokrotnego użytku, ciekawe czy nadały by się do opisu wędek..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 taki jak tutaj np. http://www.szal-art.pl/pisak-do-napelniania-tuszem-z-koncowka-pedzelkowa-fine_1726_5189/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 koledzy i ponownie Ja.mam do wklejenia spigoty w szklaku czym to wkleić, epoksydowym z np Castoramy, czy coś polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ja wklejam Epidianem , używam do klejenia Epidianu 5 z utwardzaczem PAC.Spokojnie możesz użyć takiego kleju epoksydowego jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 co do transparentnych nici nigdzie nie mogę trafić proszę o link do tego typu nici na żadnej stronie RB nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 w pasmanteriach też nie ma w moim miescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) co do transparentnych nici nigdzie nie mogę trafić proszę o link do tego typu nici na żadnej stronie RB nie ma Takie np beda transparentne: http://www.guidesnblanks.com/product/376/category/236 A tak wychodzi np Garnet Edytowane 3 Maja 2017 przez Del Toro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Takie np beda transparentne: http://www.guidesnblanks.com/product/376/category/236 A tak wychodzi np Garnet Garnet to jest to co tygrysy lubią najbardziej Zwłaszcza w wydaniu Gudebrod...A robiłeś może tymi Fishawk coś na naturalnym , grafitowym blanku - ciekaw jestem jak się prezentują, bo robię sobie właśnie Batsona SPG780 , oskrobałem go , rękojeść już mam , zastanawiam się tylko nad kolorem omotek - i taki właśnie garnet byłby jak znalazł...Mam resztkę Gudebroda- ale raczej nie wystarczy , i ten Fishawk jest jakąś alternatywą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Na naturalnym nie robilem, ale na zielonym blanku udalo mi sie takie cos popelnic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 ok już wszystko wiem i bede robił zamówienie na stronie powyżej bo i korki maja fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi