mdziam_78 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Dokładnie to ProWrap Metalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Koledzy, poleci ktoś namiar na silniczek 8-13 RPM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Koledzy, poleci ktoś namiar na silniczek 8-13 RPM?Tu masz kolego..---http://www.discotech.pl/produkty/silniki-pr%C4%85du-zmiennego-z-przek%C5%82adni%C4%85/silnik-synchroniczny-z-przek%C5%82adni%C4%85.html#Mam taki i działa..Ja mam Sp12 230V 10rpmZadzwon do nich ,z tego co pamietam koszt okolo 25 zł .. Edytowane 11 Marca 2016 przez MarcinZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Tu masz kolego..---http://www.discotech.pl/produkty/silniki-pr%C4%85du-zmiennego-z-przek%C5%82adni%C4%85/silnik-synchroniczny-z-przek%C5%82adni%C4%85.html#Mam taki i działa..Ja mam Sp12 230V 10rpmZadzwon do nich ,z tego co pamietam koszt okolo 25 zł ..Fajne silniczki , można sobie zrobić mieszacz do lakieru ,rurka alu dwie srubki, kubeczek oraz przewód z wtyczką i po co kupować ori PacBay Edytowane 11 Marca 2016 przez mrWhite7 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Kiedys PacBay nawet osobno same silniczki sprzedawal, zgapilem sie, mozna bylo kupic jeden tak na wszelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 http://www.mudhole.com/rod-building/equipment/parts-upgrades Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 mam w domu kilka tylko musze poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Może moje pytanie wywoła salwy śmiechu ale jednak je zadam Jaka powinna być długość stołu by swobodnie omotkować wędki czyli by zmiescił się wraper.Pytam bo jestem w trakcie urządzania pokoju w którym ma to wszystko stanąć a biurko ma tylko 120 x 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Może moje pytanie wywoła salwy śmiechu ale jednak je zadam Jaka powinna być długość stołu by swobodnie omotkować wędki czyli by zmiescił się wraper.Pytam bo jestem w trakcie urządzania pokoju w którym ma to wszystko stanąć a biurko ma tylko 120 x 50.Raczej się nie sprawdzi ,zdecydowanie za krótki stół , minimum to 240 cm x 40-50 cm .Pamiętaj że czasami trzeba zaomotkować jednoskłada 7'6" i co wtedy ? do dwuskładów 180 cm x 40-50 cm powinno od biedy wystarczyć Najlepiej stół zrobić sobie samemu , kupujesz blat kuchenny np 300 cm x 60 i trzy do sześciu regulowanych nóżek ( zależy czy blat ma być przy ścianie czy też nie ) drewniana kantówka np 3cm x 3 cm x 100cm jako element konstrukcji podtrzymujący blat który przymocujemy dyblami do ściany .Wiertarka elektryczny śrubokręt parę wkrętów i w pół godziny masz stanowisko "profi" do omotkowania Edytowane 19 Marca 2016 przez mrWhite7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 To co Panowie.... wstawiamy foty naszych stołów RB !Zachęcam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Blat kuchenny, popieram Najlepszy ze względu na dużą sztywność i właściwą długość i szerokość w jednym kawałku. Ważne żeby nie miał na krawędzi noska, górki która nie pozwala spływać wodzie z blatu. Można przymocować na długiej taśmowej zawiasie do ściany, nie pozwala wypaczać się przy takiej długości i można złożyć kiedy nie jest potrzebny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 To co Panowie.... wstawiamy foty naszych stołów RB !Zachęcam To by było fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Wrzuce kilka fotek urządzenia wykonanego przez Naszego forumowego kolegę. Kolega ten sie nie ujawnia ,natomiast to co robi jest doskonałe. Maszynka do omotkowania i suszenia . Czekam na skończenie tego projektu..obiecuję go tu wrzucić . (jeśli konstruktor nie będzie miał nic przeciw ) Pzdr Edytowane 21 Marca 2016 przez Spejson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
broch Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 To co Panowie.... wstawiamy foty naszych stołów RB !Zachęcam Jakaś konsteracja ...Nikt nie chce się pochwalić ? Albo to tajne patenty albo najpierw sprzątanko a później fotki.Spora ilość forumowiczów jest ciekawa na czym powstały ich kijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Spora ilość forumowiczów jest ciekawa na czym powstały ich kijki Na kolanie hehehe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Na kolanie hehehe Paweł Tobie pomagał nie byle kto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-pro7 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Wrzuce kilka fotek urządzenia wykonanego przez Naszego forumowego kolegę. Kolega ten sie nie ujawnia ,natomiast to co robi jest doskonałe. Maszynka do omotkowania i suszenia . Czekam na skończenie tego projektu..obiecuję go tu wrzucić . (jeśli konstruktor nie będzie miał nic przeciw ) PzdrMożesz powoli kolego zacząć jakiś blat skręcać, tak ok.4 m. Po świętach jakiś silniczek założę i możesz się bawić . 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 No no pelna profeska...gdzie takie szyny aluminiowe mozna nabyc? Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-pro7 Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 No no pelna profeska...gdzie takie szyny aluminiowe mozna nabyc? Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalkamusisz szukać profili kasetonowych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 musisz szukać profili kasetonowychDzieki kolego... Wysłane z mojego HUAWEI G525-U00 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Forhan WrapKiedyś już wstawiałem ten tutorial oplotu Forhan Wrap ale zagubiło się gdzieś w czeluściach forum i aby usystematyzować sprawę i wstawić w dziale do tego przeznaczonym postanowiłem temat odświeżyć . Ten tutorial znalazłem w sieci i jest on na tyle czytelny i dokładny że można z niego bez problemów skorzystać . Oplot stosuje się w kijach gdzie spodziewamy się sporych naprężeń a zamierzamy użyć lżejszych przelotek niż dedykowane do naszego blanku , oplot jest dodatkowym zabezpieczeniem aby siły działające na blank nie wyrwały przelotki z omotki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 By wykonać w insercie wyfrezowanie pod stopkę kołowrotka stosuje się przeważnie frez półwałkowy niepełny.To rozwiązanie ma zaletę -wykonanie takiego wyjęcia trwa krótko a powierzchnia pod warunkiem użycia dobrego frezu plus odpowiednie obroty ,jest gładka.Ma też wadę,a mianowicie frezy które raczej trzeba zamawiać w firmach specjalistycznych, do każdej średnicy inny.Jeśli ktoś posiada odpowiednią wiedzę może próbować coś tam przeszlifować z gotowych frezów dostępnych na rynku.Ja poszedłem inną drogą .Metoda którą zastosowałem co prawda jest bardziej pracochłonna ale ma zaletę ,można wykonać wyfrezowanie o każdej szerokości i o każdym promieniu a uzyskana powierzchnia jest również zadowalająca.Na zdjęciu oliwka i bocote. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 musisz szukać profili kasetonowychMógłbyś podać wymiary takiego profila ??? Dla mnie oryginalny wrapper Alpsa jest mało użyteczny w 2 kawałkach i chciałbym podstawę wymienić na 3 części, może udałoby sie to spasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-pro7 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Mógłbyś podać wymiary takiego profila ??? Dla mnie oryginalny wrapper Alpsa jest mało użyteczny w 2 kawałkach i chciałbym podstawę wymienić na 3 części, może udałoby sie to spasować.Są dwa profile ,szeroki 14x2 i drugi 2x2 (dospawany) jako prowadnica do napinacza nici , rozstaw między motylkami 102 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Fajne silniczki , można sobie zrobić mieszacz do lakieru ,rurka alu dwie srubki, kubeczek oraz przewód z wtyczką i po co kupować ori PacBay kolego mam na stanie silniczki do 8 obrotów powinny wystarczyć do mieszalnika.Jakiej rurki użyłeś do zdziałania takiego mieszalnika żeby była dość elastyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi