samwieszkto Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Wypadłem ostatnio z obiegu i brak mi orientacji w tym co oferuje rynek. Stąd moje pytanie. Potrzebuję wędeczkę sandaczową na łódkę ; ma być krótką i czuła. Będę łowił na zaporówkach w tym również na Czorsztynie ( czyli dość głęboko ). W związku z tym cw. 28g. lub nawet 35g. nie będzie tutaj przesadą. Żeby nie było łatwo, blank musi być dwuczęściowy. Czy komuś przychodzi do głowy jakąś opcja której cena będzie na poziomie do 700-800 zł.? Droższe nie wchodzą w grę - za 1000zł mogę zamówić taką wędkę w FishingArt więc nie będę kupował seryjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Cast czy korba? Może być wklejanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Cast. Jesteśmy w dziale Baitcasting !Raczej bez wklejki. Edytowane 1 Listopada 2015 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Może coś z MB od MHX? Używam od niedawana MB842-2 zbrojony w spirali przez Dąbka - to mój ulubiony, uniwersalny cast do wędkarskich podróży.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 jeden kawałek czy dwa ?i jakie konkretnie główki kolega zakłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Jakie główki?Zależy gdzie łowię. Teoretycznie 3g. na 1m głębokości ale najchętniej operuję ciężarami 12-20g. W pierwszym poście pisałem że dwie części. O wędki z pracowni nie pytam. Jeżeli będzie z pracowni to będzie to blassXF.Jednak na razie pytam o tańszą opcję seryjną. Ostatnio oglądałem Guaid Selekta Mutanta za 430zł. Tyle że to kruche - mam złe doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Savage gear finezze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) Savage Gear finezze cast & vertical >40g. Cena : 400zł. Świetną opcja !!!Łowiłeś tą wędką ? Na obrazku blank wygląda na cieńkościenny. Jak wygląda jego wytrzymałość na uszkodzenia i jak wygląda jego "czułość" ? Edytowane 1 Listopada 2015 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Nie vertical tylko zwykł FInesse cast M. Macałem, fajny kij. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Dlaczego nie Vertical ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Vertical to super sztywna pała. Zwykłe modele to czuły sczyt i mocny dół. Zobacz filmiki spigota na youtube SG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuczko Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Savage gear finezze Jak najbardziej polecam i popieram przedmówcę, mam i czułością dorównuje jeśli nie przebija Avida, wiem że te słowa zabrzmią dla niektórych wyznawców ST.C. jak bluźnierstwo ale posiadam kije które tu porównuję i robię to z pełną świadomością.SG Finezze 202 4-18 jak dla mnie idealny do gum powiedzmy 3" + 15g, koguty do 20g -pełen komfort jeśli chodzi o dół praktycznie te 4g bez problemu idzie posłać na odpowiednią odległość, jest jeszcze 202 7-25 do odpowiednio większego obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Popieram przedmowcow mam z tej serii kijki do 18 i do 25 gram tylko ze w spinie faktycznie są bardzo czułe i bardzo szybkie mają ładne ugiecie ogólnie bardzo fajne kije jeśli byś się decydował to opcja do 18 gr spokojnie ci wystarczy od dołu tak jak potrzebujesz a od góry do 22gr+3' spokojnie pociągnie i nie będzie problemu z podbiciem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) OK. Biorę tą cięższą ( 202cm./7-25gg. )Tylko czy napewno ta wędką w uzbrojeniu pod casting występuje w wersji dwuczęściowej ? Jeśli tak to gdzie ? Edytowane 2 Listopada 2015 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wersje pod cast są jednoczęściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 No właśnie na tym polega trudność w znalezieniu odpowiedniej wędki castingowej ; ich asortyment jest znacznie uboższy od spinningów a jak już jest to przeważnie w wersji jednoczęściowej. Szukamy dalej .Na razie biorę pod uwagę GuideSelekta Mutanta. Jest to kompromis pomiędzy chcieć a móc ponieważ mimo wielu zalet są to moim zdaniem wędki dość podatne na uszkodzenia.Są jednak dość czułe , mocno niedoszacowane , ogólnodostępne i w przystępnej cenie. Może ktoś napisał by coś więcej o Savage Gear cast & vertical <40g. szczególnie o tym jak zachowują się przy niższych gramaturach i jak zachowa się przy lekkim jerkingu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Major craft go emotion / volkey / corzza o mocy mh czyli 20 lb i jednej uncji wyrzutu - kazda w opcji 2 składowej jest - a w 700-800 sie zmieścisz z importem. Pod względem czułości to od najlepszej - volkey, corzza, go emotion - cenowo odwrotnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 moze tutaj cos ci sie spodobahttp://www.pecheur.com/en/pl/sell-fishing-predator-rods-casting-multi-sections-2828,0,0,0.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Gdyby w rachubę wchodziła jednoczęściówka to mam ciekawą propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 didi ciekawa ta stronka dzieki ja cos wybiore. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Kolegą z forum zaproponował mi Daiwa powermesh Baitcasting 203cm. Ćw.10-35g. w atrakcyjnej cenie. Sądząc po opisach do jakich dotarłem to może być właśnie to czego szukam. Tym bardziej że łatwo dopasuję do niej jakąś Tatulę i w ten sposób nie nadwyrężę budżetu. Nie muszę się jednak spieszyć, więc zspytam : Ktoś łowił tá wędką ?Jakie wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur1125 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 (edytowane) Mam daiwe tylko tą do 28gram spasowaną właśnie z Tatulą. Jak dla mnie kij raczej do spokojniejszego podbijania gumy, pozatym fajny pod średnie blszki ,czuły. Z Tatulą fajnie tym kijem sie rzuca. W tym przedziale cenowym kij warty zastanowienia. Edytowane 3 Listopada 2015 przez Artur1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonF Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 A może Sakura? Jest model Trinis Neo Cast 662 MH 198cm 7-28g.Spełnia Twoje wymagania. Mam Trinisa 702 UL spin i jestem baaardzo zadowolony. Moim zdaniem, Sakury nie są tak znane jak Daiwy itp ale są to bardzo porządne i dobrze wykonane kije.http://www.sakura-fishing.com/canne/trinis-neo-casting-662-mh/Abella7 ma na stanie taki kijek i w pieniądzach, jakich masz przewidziany na zakup.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Bardzo ładna wędką ( pomijając fakt że nic więcej o niej nie wiadomo ).Jednak jeżeli mam zdecydować się na wędkę budżetową to wolę wybierać spośród takich które są dostępne na Polskim rynku. Mam wrażenie że w wypadku uszkodzenia to wiele ułatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Bardzo ładna wędką ( pomijając fakt że nic więcej o niej nie wiadomo ).Jednak jeżeli mam zdecydować się na wędkę budżetową to wolę wybierać spośród takich które są dostępne na Polskim rynku.Mam wrażenie że w wypadku uszkodzenia to wiele ułatwia.Co do Sakury bardzo szybkaszczytowe ugiecietrochę żle opisana - opisał bym ją tak do 35-40 gramcena adekwatna do jakościMożesz ją zobaczyć w wmh w warszawie na spójni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi