Skocz do zawartości
  • 0

Czerwona Latarenka

jerry hzs

Pytanie

Chcialem Was z przyjemnoscia :wacko: zawiadomic ze po pieciu wyprawach jakie odbylem w tym sezonie jestem bez ryby . Nie byly to dlugie wyprawy tylko takie kilkugodzinne , no i obok mnie ktos cos zawsze zlowil wiec ryby sa . Ja na razie nie . Mialem kilka przytrzyman i prad na plecionce ale nic nie udalo mi sie konkretnie zakonczyc . U Was dlugi weekend wiec wielu z Was na pewno cos zaliczy , tym bardziej ze pozwolili szczuplego wabic . Ja jutro normalnie do pracy wiec zostane latarnia czerwona w tym peletonie . Jestem bardzo ciekawy jak tam Zanderixowi idzie w Szwecyji , chlopakom w Hiszpanii , powinni juz meldowac...przynajmniej oko pociesze :lol:

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jurku,znam jeszcze kilka takich czerwonych latarni,czyli nie jesteś sam.Ja niestety jak ty pracuję i nie ma mowy o rybach.Odbiję to sobie po tym majowm szaleństwie i zasypię wątek o szczupłych, bo taki pewnie powstanie.Na pocieszenie zostaje mi fakt,że w przyrodzie nieco się w tym roku opóżniło i najlepsze dopiero nastąpi. :mellow:

• 0

No to powstaje watek o tych bez ryby.

No moze prawie bez.

Wczoraj od switu do nocy naszukalem sie jakis plywajacych stworzen w rzekach i jeziorach i jedynym osobnikiem chcacym wspolpracowac byl 10 cm okonek. :mellow:

Dzisiaj mocno pada deszcz wiec sobie odpuszczam do jutra.

Ale z tego co wczoraj udalo mi sie zaobserwowac to w wodzie jeszcze zima.

Przyroda jeszcze na takim etapie co kazdego roku na poczatku kwietnia.

Tak wiec jest to malo pocieszajace. :wacko:

Rafal B)

• 0

@Jurek,

głowa do góry! Twoja pierwsza gdzieś tam pływa i czeka na ciebie... :mellow:

Chłopaki na Ebro, na razie bez sukcesów po jakie pojechali. Sumów jeszcze nie złowili. Połowili kilka niedużych sandaczy. Ale wszystko przed nimi.

Za wszystkich trzymam kciuki! :D

• 0

A juz myslalem ze doloze Remkowi , niestety :lol: juz capnal imc bolka za ustnik :lol: . Jak to mowi wilk do zajaca ; ja ci jeszcze pokaze :mellow:

Jureczku, pomyśl sobie ... cztery miesiące i szansa na złowienie muskie i to jakiego. Remek, zazdrościć i to jak!!!

pozdrawiam

Remek

• 0

A ja pierwszego maja złowiłem (w Polsce :D) cztery niewielkie szczupaczki (największy 55 cm). Niestety jak mawiają miejscowi, biała guma ma największą skuteczność. Tak rzeczywiście było. Nie poddam się jednak i już niedługo (mam nadzieję) udowodnię, że na woblery bądź bezsterowce też da się tam równie skutecznie łowić.

Pozdrawiam

• 0

Próbowałem na własne i na slidera 7. Jak na razie nie posiadam zestawu do większych przynęt, więc i ich nie używam. Też nie cierpię gumisiów, więc przy następnej mojej obecności na tym jeziorze ograniczę je najwyżej do stwierdzenia żerowania ryb (chyba, że w ogóle ich nie wezmę - wtedy nie będę miał pokus by ich użyć :D).

Jeziorka nie znam w całości. Tylko dwa rejony zaczynam poznawać. Dozyć dużo jest podwodnych wzniesień, które w okresie letnim są porośnięte aż do samej powierzchni wody. Nie brakuje też wysepek. W zeszłym roku znalazłem idealne miejsce na wiosennego szczupaka i nawet miałem na kiju dwójkę. Nie wyjąłem jej bo byłem zmuszony rzucać na otwartą wodę (o ile dorzuciłem) a holować w rośliny. Spory obszar jeziora o głębokości 0,5 do 2 m - bardzo pofałdowany i z czasem zarastający prawie całkowicie. Wiem, że na tym jeziorze są i większe szczupaki, bo w tym roku znajomy rybak miał w sieciach dwa ośmiokilowce. Mam nadzieję, że bezsterowce i ja jakoś sobie poradzimy w ich tropieniu (tylko bym miał okazję tam często połowić, bo to ok. 200 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania).

Pozdrawiam

• 0

Mam nadzieję, że bezsterowce i ja jakoś sobie poradzimy w ich tropieniu (tylko bym miał okazję tam często połowić, bo to ok. 200 kilometrów od mojego miejsca zamieszkania).Pozdrawiam

Hmmm mogę pomóc koledze :mellow: :mellow: .pozdrawiam z Morąga.zamker.

• 0

Remku te cztery miesiace musze czyms wypelnic . Masz Szwecje na celowniku za dni nascie wiec Przygoda Cie czeka :mellow:

Wiesz Jurku, będą brały albo nie będą brały. Pewności nie ma wogóle. Poza tym ... złowienie dużego szczupaka nawet w Szwecji nie jest wcale łatwe.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Wiem , wiem ...o wszystkim decyduje szczescie - jak mawia jerry....oraz wykonanie tysiecy rzutow - jak mawia Pepe . trzeba tylko jakos to polaczyc hi,hi,hi... pozostaje jeszcze relaksujacy troling i paciorek :mellow:

Jurku, moim zdaniem oprócz szczęścia są jeszcze szczegóły, które mogą pomóc w złowieniu większej liczby szczupaków. Właśnie ... te szczegóły z reguły są najbardziej istotne.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Remku ja tak zartobliwie i ogolnie , nie wnikalem w szczegoly :mellow:

Wiem, wiem ... ale ja się przekomarzam. Jurku, wiesz co się czuje 15 dni przed wyjazdem :mellow: ... Po prostu o niczym innym tylko o jednym. Cały czas kołaczą mi się po głowie poszczególne miejscówki itd.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Jestem bardzo ciekawy ile przynet zabierzesz ? wiesz o czym mowie ...o delirium baitom fiksum dyrdum :lol:

Lista Jurku jest bardzo krótka. Jestem bardzo konsekwentny w tym co robię. Biorę - 5 róznych przynęt (oczywiście jednego typu kilka sztuk gdybym gdzieś stracił jakąś).

Pozdrawiam

Remek