szpiegu Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Ponieważ do naszego spotkania nad Odrą zostało niespełna miesiąc czasu przedstawię w skrócie informacje na temat zlotu: 1.Zlot oczywiście pod namiotami na pięknym polu namiotowym nad rzeką Odrą wyczyszczoną wysoką wodą ze wszelkiego rodzaju śmieci itp. i tu najważniejsze nie pobieramy żadnych opłat no chyba, że klimatyczne każdy żywi się tym co ze sobą przywiezie pije tak samo, warto zabrać jakiegoś grilla oraz obowiązkowo worki na śmieci żeby pozostawić porządek po sobie. Do najbliższego sklepu w Górzycy jakieś 6 7 km najbliższa stacja benzynowa około 6 km w stronę Kostrzyna. 2.Spotykamy się mniej więcej na wysokości wsi Ługi Górzyckie jest to wioska między Górzycą a Kostrzynem na mapce na czerwono zaznaczona droga do Odry od strony Górzycy jadąc trasą 33 w stronę Kostrzyna po prawo znajduje się kopalnia gazu ziemnego (ciężko nie zauważyć) zaraz za nią jakieś 200 metrów jest droga w lewo tam skręcamy i jedziemy ciągle prosto do samego wału na wale skręcamy w prawo i jedziemy do następnego podjazdu około 1,5 km Zielona linia to droga wzdłuż wału obecnie wykoszona poprawiona nadająca się do jazdy. Ja z Jackiem będziemy już na miejscu od piątku rano więc jakby co to dzwonić pod nr telefonów Szpiegu 693060806, JAZ 666879047. łowimy na rzece Odrze jeżeli są chętni można jechać na Postomie na teren Parku Narodowego „Ujście Warty”. Na Odrę można ze sobą zabrać sprzęt pływający w postaci łodzi, pontonów itp. Na Postomi mogą przydać się spodniobuty. W odległości 6 km od naszego pola namiotowego jest ujście Warty do Odry ci co mają chęci polecam odwiedzić te miejsce. Ryby Odcinek bardzo zróżnicowany w górę od obozowiska główki z długimi przelewami i dość płytko na warkoczach i w klatkach, miejsca te dają ryby rano i wieczorem przede wszystkim boleń w przelewach klenie jazie na klatkach okonie. w dół rzeka nieco głębsza pod główkami wody do 4 metrów może być szczupak, sandacz czasami zaplącze się sum a do tego oczywiście jazie, klenie, bolenie, okonie jeżeli ktoś chce pobawić się na lekko jest tam dużo dołków w których są okonie szczupaki oraz jazie. Zezwolenia na wędkowanie Woda ta należy do PZW Gorzów w związku obowiązują następujące porozumienia: http://www.pzw.org.pl/pzwgorzow/mapa_porozumien a tak przedstawiają się opłaty za wędkowanie: Składka członkowska okręgowa 1 – dniowa1. dla członków PZW • ze środków pływających 20 zł • z brzegu 15 zł2. dla niezrzeszonych i obcokrajowców 35 zł Składka członkowska okręgowa 14 – dniowa 1. dla członków PZW - ze środków pływających - 65,- - z brzegu - 45,-2. dla niezrzeszonych i obcokrajowców - ze środków pływających - 120,- - z brzegu - 100,-Pozwolenia będzie można wykupić na miejscu na polu namiotowym Natomiast Postomia to woda Parku w związku z czym należy wykupić pozwolenie w siedzibie Dyrekcji Parku w miejscowości Chyrzyno Regulamin wędkowania na terenie parku podany jest tutaj: http://www.pnujsciewarty.gov.pl/turystyka.htm#Zarz%C4%85dzen ie%20nr%207/02%20Dyrektora%20Parku%20Narodowego%20%E2%80%9EU j%C5%9Bcie%20Warty%E2%80%9D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Lista chętnych: 1. J.A.Z2. Szpiegu ps. można kopiować listę i się po prostu dopisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Lista chętnych: 1. J.A.Z2. Szpiegu3. Popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 1. J.A.Z2. Szpiegu3. Popper4. Daniel Wirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 No nie zalamuj mnie @Szpiegu... Czemu mnie tam nie ma automatycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Nie jest obecnie łatwo ale spróbuję. Wszystko zależy jak mi się dalej sytuacja rozwinie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 A ja odpadam, bardzo chciałem ale się nie udało taki mandat zabuliłem że łyso w portfelu będę miał chyba do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 na 99proc jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Jak dożyje to na pewno będę. Chętnie bym się u kogoś zaokrętował, bo ciągnięcie przez całą Polskę przyczepy samorobnej mi się nie uśmiecha. No ale jak nie będzie wyjścia to wezmę łódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 1. J.A.Z2. Szpiegu3. Popper4. Daniel Wirek5. Zulus6. Remek7. Patu8. Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 ja bede tylko myslami z Wami. Tydzień po zlocie zmienam stan cywilny, w miedzyczasie zmieniam robote, koncze dwie budowy na warszawie, zaczynam remont generalny w miekszaniu... kurrrrra ile tego jest... no chyba ze uda mi się znalezc chwilkę i wpadn na doslownie pare godzin co niestety jest raczej maloprawdopodobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 no, wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 popper rozumiem ze nie mogles sie doczekac az w koncu bedzie jakis zlot na ktorym Ty będziesz a mnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Wczoraj zonka dowiedziala sie ze kielkuje [ na razie tylko kielkuje niesmialo ] u mnie pomysl wyprawy do Kanady na wrzesien ...nie odzywa sie do tej pory ...wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Mifciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Mifas dawaj dawaj jakiś wieczór kawalerski się wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Wczoraj zonka dowiedziala sie ze kielkuje [ na razie tylko kielkuje niesmialo ] u mnie pomysl wyprawy do Kanady na wrzesien ...nie odzywa sie do tej pory ...wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Mifciu Jureczku. Moja właśnie powiedziała: Ty na zlot a ja do SPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Popper kąpiel błotną nad Odrą też można zażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Zapewne jest to orzeźwiające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Wczoraj zonka dowiedziala sie ze kielkuje [ na razie tylko kielkuje niesmialo ] u mnie pomysl wyprawy do Kanady na wrzesien ...nie odzywa sie do tej pory ...wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Mifciu Widzę, że nie tylko ja mam takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 @szpiegu, Dopisz mnie do listy Zabiorę się z @popperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 1. J.A.Z2. Szpiegu3. Popper4. Daniel Wirek5. Zulus6. Remek7. Patu8. Krisu239. Pirania74 powoli robi się fajna ekipa szczerze zapraszam, dziś na zlotowym odcinku zrobiłem szybki rekonesans, jazie współpracują fajnie parę wyjść, brań, 4 na kiju dwa wyjęte do tego pełno okonia oraz szczupaka o boleniach nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Mifek dawaj dawaj ja tez mam armagedon ale na jeden dzionek moze podjedziemy co??? A tak wogole Wszystkiego NAJ NAJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 1. J.A.Z2. Szpiegu3. Popper4. Daniel Wirek5. Zulus6. Remek7. Patu8. Krisu239. Pirania7410.Mifek 11.dzerwys dopisuje was w celach motywacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Ja narazie 50/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi