Skocz do zawartości

Zlot Odra Górzyca 13-15 sierpień 2010r. informacje oraz lista chętnych !!!

szpiegu

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ do naszego spotkania nad Odrą zostało niespełna miesiąc czasu przedstawię w skrócie informacje na temat zlotu:

1.Zlot oczywiście pod namiotami na pięknym polu namiotowym nad rzeką Odrą wyczyszczoną wysoką wodą ze wszelkiego rodzaju śmieci itp. i tu najważniejsze nie pobieramy żadnych opłat no chyba, że klimatyczne :D każdy żywi się tym co ze sobą przywiezie pije tak samo, warto zabrać jakiegoś grilla oraz obowiązkowo worki na śmieci żeby pozostawić porządek po sobie. Do najbliższego sklepu w Górzycy jakieś 6 7 km najbliższa stacja benzynowa około 6 km w stronę Kostrzyna.

2.Spotykamy się mniej więcej na wysokości wsi Ługi Górzyckie jest to wioska między Górzycą a Kostrzynem na mapce na czerwono zaznaczona droga do Odry od strony Górzycy jadąc trasą 33 w stronę Kostrzyna po prawo znajduje się kopalnia gazu ziemnego (ciężko nie zauważyć) zaraz za nią jakieś 200 metrów jest droga w lewo tam skręcamy i jedziemy ciągle prosto do samego wału na wale skręcamy w prawo i jedziemy do następnego podjazdu około 1,5 km

Zielona linia to droga wzdłuż wału obecnie wykoszona poprawiona nadająca się do jazdy.

Ja z Jackiem będziemy już na miejscu od piątku rano więc jakby co to dzwonić pod nr telefonów Szpiegu 693060806, JAZ 666879047. łowimy na rzece Odrze jeżeli są chętni można jechać na Postomie na teren Parku Narodowego „Ujście Warty”. Na Odrę można ze sobą zabrać sprzęt pływający w postaci łodzi, pontonów itp. Na Postomi mogą przydać się spodniobuty. W odległości 6 km od naszego pola namiotowego jest ujście Warty do Odry ci co mają chęci polecam odwiedzić te miejsce.

Ryby :D

Odcinek bardzo zróżnicowany w górę od obozowiska główki z długimi przelewami i dość płytko na warkoczach i w klatkach, miejsca te dają ryby rano i wieczorem przede wszystkim boleń w przelewach klenie jazie na klatkach okonie. w dół rzeka nieco głębsza pod główkami wody do 4 metrów może być szczupak, sandacz czasami zaplącze się sum a do tego oczywiście jazie, klenie, bolenie, okonie jeżeli ktoś chce pobawić się na lekko jest tam dużo dołków w których są okonie szczupaki oraz jazie.

Zezwolenia na wędkowanie

Woda ta należy do PZW Gorzów w związku obowiązują następujące porozumienia:

http://www.pzw.org.pl/pzwgorzow/mapa_porozumien

a tak przedstawiają się opłaty za wędkowanie:

Składka członkowska okręgowa 1 – dniowa

1. dla członków PZW

• ze środków pływających 20 zł

• z brzegu 15 zł

2. dla niezrzeszonych i obcokrajowców 35 zł

Składka członkowska okręgowa 14 – dniowa

1. dla członków PZW

- ze środków pływających - 65,-

- z brzegu - 45,-

2. dla niezrzeszonych i obcokrajowców

- ze środków pływających - 120,-

- z brzegu - 100,-

Pozwolenia będzie można wykupić na miejscu na polu namiotowym 

Natomiast Postomia to woda Parku w związku z czym należy wykupić pozwolenie w siedzibie Dyrekcji Parku w miejscowości Chyrzyno

Regulamin wędkowania na terenie parku podany jest tutaj:

http://www.pnujsciewarty.gov.pl/turystyka.htm#Zarz%C4%85dzen ie%20nr%207/02%20Dyrektora%20Parku%20Narodowego%20%E2%80%9EU j%C5%9Bcie%20Warty%E2%80%9D

post-152-1348914830,4084_thumb.jpg

post-152-1348914830,5402_thumb.jpg

ja bede tylko myslami z Wami. Tydzień po zlocie zmienam stan cywilny, w miedzyczasie zmieniam robote, koncze dwie budowy na warszawie, zaczynam remont generalny w miekszaniu... kurrrrra ile tego jest... no chyba ze uda mi się znalezc chwilkę i wpadn na doslownie pare godzin co niestety jest raczej maloprawdopodobne... :(

Wczoraj zonka dowiedziala sie ze kielkuje [ na razie tylko kielkuje niesmialo ] u mnie pomysl wyprawy do Kanady na wrzesien ...nie odzywa sie do tej pory ...

wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Mifciu :lol:

Jureczku.

Moja właśnie powiedziała: Ty na zlot a ja do SPA :huh:

1. J.A.Z

2. Szpiegu

3. Popper

4. Daniel Wirek

5. Zulus

6. Remek

7. Patu

8. Krisu23

9. Pirania74

powoli robi się fajna ekipa szczerze zapraszam, dziś na zlotowym odcinku zrobiłem szybki rekonesans, jazie współpracują fajnie parę wyjść, brań, 4 na kiju dwa wyjęte do tego pełno okonia oraz szczupaka o boleniach nie wspominając